Dit zijn mijn favoriete tassen van de kringloopwinkel

Tassen, een geliefd accessoire onder veel vrouwen. We kunnen er haast geen genoeg van hebben. Onlangs bekeek ik mijn verzameling tassen eens goed en kwam erachter dat het meerendeel tweedehands is, van de kringloopwinkel. Ik heb drie eerstehands tassen die ik regelmatig gebruik, maar voor de rest zijn het enkel tweedehands exemplaren.

Vanwege een redelijk recente verhuizing inclusief grote opruimbeurt is het aantal tassen best acceptabel. Een stuk of 12. Veelal schoudertasjes, met hier en daar een rugzak of grote shopper. Opvallend is dat dat de ruime meerderheid hiervan tweedehands is, een verzameling die vanaf mijn jonge tienerjaren begon. Mijn huidige favorieten kunnen jullie hieronder zien, met een klein verhaaltje. Waarom? Om jou te inspireren en te laten zien dat er tweedehands heel veel leuks te vinden is.

Favoriete tasjes kringloopwinkel
1. Gucci rugzak

Laat ik aftrappen met mijn beste vondst, deze vintage rugzak van Gucci. Een pareltje dat op een zaterdagmiddag in een drukke kringloopwinkel op mij stond te wachten. Door de gebruikssporen vermoedde ik al dat het om een echt exemplaar ging, en uitgebreid onderzoek achteraf bevestigde dit nogmaals. Deze rugzak is mijn eerste, officiële designertas en het verhaal erachter maakt de tas extra bijzonder. Een tijd geleden schreef ik al een uitgebreid artikel over het verhaal achter deze Gucci rugzak, mocht je nieuwsgierig zijn.

Een van mijn eerste tweedehands tassen: een wit schoudertasje
2. Wit schoudertasje

Een van de eerste tassen die ik tweedehands kocht, is dit witte exemplaar. Bij Vincentiushuis in Den Bosch, in de buurt van het treinstation. In de jaren die volgden, kocht ik nog vele andere tassen op vlooienmarkten en bij kringloopwinkels. Deze is echter een van de weinige die het vandaag de dag heeft overleefd, ruim 10 jaar later. Het tasje scoort namelijk punten omdat mijn behoorlijk grote portemonnee erin past. Daarnaast is er nog genoeg ruimte voor mijn sleutels en een flesje water. Helemaal top dus.

Mijn favoriete tassen van de kringloopwinkel: rotan zomers tasje
3. Rotan tasje

Rotan is al een tijdje hot and happening. Hippe interieurzaken en modemerken doen graag aan deze trend mee, maar vragen hiervoor de hoofdprijs. Niet leuk dus. Daarom is de kringloopwinkel een perfecte uitvalbasis. Trends komen en gaan, dus na een bepaalde tijd komt iedere trend weer terug in beeld. En dus ook in de kringloopwinkel, voor een acceptabele prijs. Daar vond ik onder meer dit rotan tasje. Voor slechts een paar euro, en inmiddels al veel gedragen gedurende de zomermaanden.

Tassen van de kringloopwinkel: rotan tas
4. Nog een rotan tasje

Jazeker, nóg een rotan exemplaar. Mijn nieuwste van de collectie. Deze vond ik voor 2 euro in een lokale kringloopwinkel in Rotterdam. Zo’n een waar je in dozen graait, onder kasten kijkt en bergen kleding optilt om niks over het hoofd te zien. Ergens daartussen lag dit zomerse tasje. Ik vroeg me wel af of het een functioneel handig tasje zou zijn, maar ik kan hem nog nét over mijn schouder dragen. Dat gaf de voordeel van de twijfel. Nog niet officieel in gebruik dus, maar dat gaat aankomende zomer wel gebeuren.

Trends komen en gaan, waaronder rotan
5. Rotan strandtas

Ik beloof het, hierna houd ik op met de rotan tassen. Je kan wel stellen dat er een specifieke trend in mijn tassencollectie gaande is. Deze tas is al een aantal zomers een grote favoriet. Bij elk strandbezoek gaat deze vastberaden mee. Soms naar de supermarkt, mocht de boodschappenlijst niet al te lang zijn. Deze strandtas vond ik bij De Kringloper in Naarden – mijn grote favoriet onder de kringloopwinkels in Nederland. Niet aan iedereen doorvertellen hoor. ;)

Tweedehands tas: fanny pack
6. Fanny pack

Fanny packs. Vroeger moest ik er niets van hebben, nu besef ik me pas hoe handig ze zijn. Handsfree door de stad wandelen of naar een festival, en toch alles op zak hebben. Echt top. Eigenlijk was ik niet zozeer op zoek naar een fanny pack, maar voor een kleine 2 euro liet ik deze niet liggen. Er past niet heel veel in, maar in ieder geval het belangrijkste. En dat is genoeg om met de voetjes van de vloer te gaan op mijn favoriete festivals.

Ontdek nog meer artikelen over slow fashion:

Reacties