Originele cadeautips nodig? 8 ideeën voor iemand die alles al heeft!

Soms schud je de ideeën zo uit je mouw, soms is het bedenken van een cadeau alleen al knap lastig. Je wilt graag iets origineels bedenken, maar uiteindelijk draait het om het gebaar. Om de moeite die je erin hebt gestoken. Toch hoeft een goed cadeau verzinnen helemaal niet moeilijk te zijn. Met deze originele cadeautips zal je de plank nooit misslaan.

Cadeau passend bij iemands hobby of juist iets praktisch geven

Ook al zegt iemand niks nodig te hebben, er is altijd wel iets waarmee je de ander kunt verblijden. Bedenk daarom wat zijn of haar passie is. Iets het koken? Biologisch tuinieren? Koffie met eigen bonen maken? Musea bezoeken? Vanuit deze passie is er ongetwijfeld genoeg om te bedenken. En naar mate we ouder worden, kunnen we ook al zielsgelukkig zijn met een heel praktisch cadeau. Als iemand toch al op zoek was naar bijvoorbeeld een nieuwe koekenpan of elektrische tandenborstel, is het toch geweldig om deze cadeau te geven? Door de naar de tips…

Originele cadeautips voor hem of haar: een bos gedroogde bloemen

Cadeautip #1: Gedroogde bloemen

Een bos bloemen is gemakkelijk cadeau als je geen idee hebt wat je moet geven, maar ook niet met lege handen wilt aankomen. Met bloemen zit je altijd goed. Maar hoe mooi verse bloemen ook in huis staan, na twee weken moeten ze de prullenbak in. Zonde eigenlijk, want bloemen zijn niet altijd goedkoop. Wat de perfecte oplossing is? Gedroogde bloemen! Je betaalt gemiddeld net zoveel, soms iets meer, maar dan krijg je wel een prachtig samengesteld boeket dat je maandenlang in huis kan neerzetten. Op ieder gewenste plek in huis.

Cadeautip #2: Kookboek of keukengerei

Staat de jarige of de persoon die jij in het zonnetje wilt zetten graag in de keuken? Dan is hiervoor een heleboel te verzinnen. Mocht iemand een favoriete keuken hebben of een specifiek dieet volgen, is het een onwijs leuk idee om hiervoor een gericht kookboek uit te zoeken. Een aantal voorbeelden:

Mochten kookboeken vooral in hun boekenkast blijven staan, kan je beter in keukengerei duiken. Waar je zoal aan kunt denken? Een speciaal koksmes, gouden bestekset, bakspullen, spirelli, keukenschaar, marmeren ijsblokjes of toch liever een spannende crème brulée brander. Je kan het niet gek genoeg bedenken.

Originele cadeautips: een leuk telefoonhoesje

Cadeautip #3: Telefoonhoesje

‘Ik heb echt een nieuw hoesje voor mijn telefoon nodig’, is een veelbesproken uitspraak waar vervolgens lange tijd niks mee wordt gedaan. Nou, dat is voor jou hét moment om hierop in te haken en een leuk telefoonhoesje te bestellen. Een telefoon is immers zo’n belangrijk device geworden, dus die verdient ook zeker een verzorgd uiterlijk. Zo heeft iPhone-cases.nl een groot aanbod van trendy hoezen voor zowel de iPhone, iPad als Macbook. Voor elk iPhone model is wel iets te vinden. Denk aan vrolijke kleuren, tropische prints, waterproof hoesjes en book cases voor de meestgebruikte pasjes.

Originele cadeautip voor hem of haar: een bijzondere kamerplant

Cadeautip #4: Kamerplant

Er bestaat nooit zoiets al teveel kamerplanten. Een echte plantenliefhebber heeft altijd nog genoeg planten op zijn of haar verlanglijst staan. Een lijst waar geen eind aan komt. En anders kan je iemand met groene vingers altijd blij maken met een nieuwe plantenpot (planten groeien immers snel), boek over (kamer)planten, zaden of misschien is er ergens online een stek van een zeldzamere soort te vinden. PS op de markt of bij een onbekender tuincentrum zijn vaak bijzondere exemplaren voor een normale prijs te vinden. Dus geen overpriced gedoe, omdat het een populaire plant schijnt te zijn.

Cadeautip #5: hapje buiten de deur eten

Eten is altijd een goed idee. Op ieder moment van de dag. Graaf even diep in je geheugen en bedenk of er toevallig nog een lunchtent of restaurant is waar jullie allebei graag een keer willen eten. Wie weet staat er onbewust eentje al lange tijd op jullie to-do lijst. Wellicht heb je ooit berichten op Instagram of Facebook opgeslagen, screenshots gemaakt of is er toevallig een grote favoriet onder de strandtenten waar jullie samen de opening van het strandseizoen willen vieren?

Originele cadeautips: alles voor koffie en thee

Cadeautip #6: alles voor koffie en thee

Iemand is altijd wel óf een echte koffiefanaat óf diehard theeleut. Of misschien allebei. Je kan daarom iemand steevast verrassen met een nieuwe voorraad koffiebonen (en dan niet van de supermarkt of course), koffiefilters, verse theekruiden of misschien mist er nog een hippe theepot. Een Japans theepotje bijvoorbeeld. Voor dat laatste kan je heel goed bij Xenos en Casa winkelen. Als jijzelf nul komma nul verstand van koffie hebt: zoek een lokale koffietent die zijn eigen koffie brandt. Dan heb je gegarandeerd kwalitatieve koffiebonen!

Cadeautip #7: gepersonaliseerde fles gin (bier, wijn, etc.)

Een fles wijn meenemen is altijd lekker, maar origineel is anders. Mocht je graag een fles drank willen meenemen, maar eens voor iets anders willen gaan, is een personaliseerde fles gin een originele cadeautip. Of rum, wijn, bier; wat het favoriete drankje ook mag zijn. Dit kan bijvoorbeeld bij Make Your Own Spirit. Op de gekozen drank kan je een etiket met eigen ontwerp of logo laten bedrukken. Denk aan een verjaardagswens, de vraag of iemand jouw getuige wil zijn of misschien wil je iemand succes wensen met de start van zijn of haar nieuwe baan.

Een origineel cadeau voor hem of haar: gezelschapsspel

Cadeautip #8: Gezelschapsspel

Is de kast al aardig gevuld met gezelschapsspellen? Dan is er vast nog wel een kaart- of bordspel die aan de verzameling toegevoegd kan worden. Van tevoren eerst even stiekem inspecteren bij de ander, zodat je een idee krijgt wat er graag gespeeld wordt. Naast de populaire spellen als Rummikub, Cluedo en 30 Seconds zijn er nog veel meer originele gezelschapsspellen die je eindeloos kunt blijven spelen. Kijk eens naar de spellen van de merken 999 games (tip voor wat moeilijkere kaartspellen), Smart Games, Jumbo en Ravensburger.

Nog steeds meer originele cadeautips nodig? Bekijk dan ook:

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Kirsten

    Ik wil al heel lang een keer een bos gedroogde bloemen bestellen, lijkt me zo mooi staan in huis! Misschien volgende maand maar doen.. :)

  2. Suzanne

    Wat een leuke tips! Ik ben volgende maand jarig en krijg nu al regelmatig de vraag wat ik voor mijn verjaardag wil. Van mijn vriend krijg ik een ereader, een cadeau passend bij mijn hobby’s.

Geef een reactie