Slapen en veel knuffelen met alpaca’s: het kan vlakbij Brussel

Slapen met alpaca’s. Een droom die je in de Belgische plaats Haacht kunt waarmaken. Het is al langer mogelijk om met alpaca’s te wandelen of highteaën, maar een logeerpartij was mij nog niet bekend. Tot kort geleden, toen ik voor een lang weekend weg met de kamper op zoek was naar accomodaties. In de buurt van Brussel is het mogelijk om met deze knuffelbare beesten te slapen. Ja, dit wil je!

Wildkamperen met alpca's in de buurt van Brussel

Een en al gezelligheid met knuffelbare alpaca’s om je heen

Bij aankomst reed eigenaar Michiel een klein stukje met ons mee in onze kamper, zodat we wisten via welk weggetje we het terrein konden bereiken. En daar stonden ze dan hoor, alle nieuwsgierige alpaca’s bij elkaar. Te lief voor woorden. Op een mooie plek bij een overdekte picknicktafel parkeerden we onze kamper. Michiel vertelde vol enthousiasme over zijn alpaca’s en liet ons zien waar we van het toilet en de badkamer gebruik konden maken.

En wat ga je dan als eerste doen? Met de alpaca’s knuffelen natuurlijk! In totaal zijn er zo’n 7 alpaca’s. Wellicht is er intussen al eentje meer, want één alpaca kon op ieder moment bevallen. Wijzelf hadden ook enorm geluk, want een paar dagen daarvoor was er nog een geboren. Deze baby alpaca was echt een schatje met zijn Bambi pootjes. Die konden we helaas niet aaien, omdat haar moeder logischerwijze heel beschermend was. Maar alleen naar dat snoetje kijken was voor ons al voldoende.

Campspace: wildkamperen tussen alpacas in België
Lekker koken terwijl de alpacas om je heen lopen

Eten terwijl de alpaca’s om je heen grazen

In de nacht moeten de alpaca’s voor de zekerheid even apart. Maar wanneer je hek in de vroege ochtend openzet, komen ze je al snel weer vergezellen. En dan kan je gezellig aan de picknicktafel ontbijten, terwijl de alpaca’s om je heen grazen en je aanstaren. Verder kan je gerust op je gaststelletje koken, want de alpaca’s houden netjes hun afstand en zitten er niet met hun neus op. Die zijn veel te druk bezig met al dat lekkere, groene gras.

Slapen met alpacas in de buurt van Brussel
Slapen met alpacas in de buurt van Brussel

Zo boek je deze alpaca kampeerspot in het Belgische Haacht

De overnachting boekten we via Campspace. Dit is een jonge start-up die kamperen weer hip wil maken en de mogelijkheid wil geven dat kamperen óveral mogelijk is. Waaronder wildkamperen in België en slapen met alpacas. Op de website vink je je favoriete campingstijl aan en vanuit deze persoonlijke voorkeur krijg je alle opties te zien. De prijzen variëren, maar bij deze campspace in Haacht waren wij ongeveer 25 euro voor één nacht kwijt. Dit is inclusief de servicekosten.

Op de dag van publicatie van dit artikel is het mogelijk om een paar dagen van tevoren nog een reservering te maken. Wees er voor de zekerheid niet al te laat bij, want het kan zomaar zijn dat er veel liefhebbers zijn na het lezen van dit artikel. En groot gelijk, want wie wil er nu niet meerdere knuffelsessies met alpaca’s houden? Op de website kan je meteen de beschikbaarheid bekijken, dus dan kan je ook verder vooruitkijken.

Ga jij weleens wildkamperen in België? Zo ja, waar ergens?

Knuffelen met de liefste alpaca's in de buurt van Brussel
Slapen met alpaca's in de buurt van Brussel

Meer leesvoer nodig? Ontdek nog meer gerelateerde reisartikelen:

Slapen met alpaca's in Haacht, België

Reacties

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Fashiable

   Jaaa ze waren zo lief en knuffelbaar, echt het allerleukste ooit! <3

 1. Fleur Sophia

  Ja dit wil ik dus ook. En heel snel graag. Haha! Liefde voor deze beestjes.

 2. Tina

  Oh mijn god ik woon in Haacht – heb een alpaca liefde en was hier NIET van op de hoogte :D

  1. Ah, nou dan ben ik bij deze heel blij dat je bij deze op de hoogte bent! Het is echt een unieke plek om te kamperen: knuffelen met alapca’s en de eigenaren zijn bovendien ook ontzettend lief.

Geef een reactie