Zero Waste Beauty: wasbare wattenschijfjes van Holland & Barrett

Draag je dagelijks make-up? Of reinig je ’s ochtends en ’s avonds jouw gezicht met wattenschijfjes? Bedenk dan even hoeveel je hiervan jaarlijks gebruikt. Je gebruikt ze slechts een paar seconden en dan ze verdwijnen in de prullenbak. Deze gedachte doet pijn aan mijn hart. En daarom deel ik graag een duurzame vervanger: wasbare wattenschijfjes.

Zero Waste Beauty wattenschijfjes van Holland & Barrett
Miljarden wattenschijfjes verdwijnen jaarlijks in de prullenbak

Je denkt er waarschijnlijk niet echt over na. Je staat voor de spiegel jouw gezicht te reinigen en de gebruikte wattenschijfjes gooi je daarna zonder enig nadenken weg. Ook ik ben hier schuldig aan. Fijn zo’n schoon gezicht, maar de simpele handeling heeft een schaduwkant. Miljarden wattenschijfjes worden jaarlijks in Nederland verbruikt. Stel je gebruikt 4 stuks per dag, dan zijn dit er maar liefst 1.460 stuks in één jaar. Dat zijn ruim 18 in plastic verpakte rollen wattenschijfjes. Schrikbarende cijfers als je het mij vraagt en bovendien alles behalve milieuvriendelijk.

Herbruikbare wattenschijfjes die je samen met je kleding wast

Dat kan anders. Met herbruikbare, katoenen wattenschijfjes was je je gezicht door en door zonder schuldgevoel. Na gebruik gooi je ze met hetzelfde gemak samen met je vuile kleding in de was in plaats van de prullenbak. Het is in het begin even een investering aangezien je een voorraad moet inslaan, maar uiteindelijk bespaar je hiermee vele euro’s. En vergeet vooral niet de gedachten van het milieu en het vele afval dat je bespaart.

Zero Waste Beauty wattenschijfjes
De voordelen van de wasbare wattenschijfjes op een rij:
  • Parfumvrij
  • Vrij van parabenen
  • Vegan
  • Dierproefvrij
  • SLS Vrij
  • Zero Waste
Hoe ik het gebruik van de wattenschijfjes ervaar?

Ik kan al meteen zeggen: top! Het gebruik is niet veel anders dan normaal. Het enige verschil is dat je ze niet weggooit, maar laat opdrogen (om schimmel te voorkomen) en bewaart om op een later moment te wassen.

Wel merk ik al dat het bijbehorende ‘reistasje’ te klein is om er een grotere stapel in te bewaren en wassen, dus hiervoor wil ik nog een grotere wastas kopen. Bijvoorbeeld een die je normaliter voor je bh’s gebruikt. Zo hebben de wattenschijfjes ook meer ruimte om goed schoon te worden. Verder stop ik ze gewoon tussen mijn andere kleding en dat gaat goed tot nu toe.

De dunne en dikke wattenschijfjes hebben hetzelfde formaat, ongeveer anderhalf keer zo groot als een normaal wattenschijfje, en ze zijn allebei erg prettig in gebruik. Maar als ik moet kiezen, vind ik de dikkere nog wat fijner, puur omdat het prettiger vasthoudt. Als een soort washandje.

Heeft Holland & Barret momenteel een kortingsactie lopen?

Zoals ik al zei, zijn wasbare wattenschijfjes even een investering in het begin. Ze kosten logischerwijze per stuk gemiddeld meer dan de 80 stuks voor 1 euro bij de drogist. Toen ik daarom bij Holland & Barrett een fijne korting in hun folder zag staan, dacht ik meteen: deze moet ik met jullie delen.

Van maandag 24 februari tot en met zondag 22 maart 2020 [verlopen] zijn de wasbare wattenschijfjes en alle andere Zero Waste Beauty producten van Holland & Barret 2e product 50% korting. Bovendien geldt deze korting momenteel op ALLE producten. Er zitten 6 stuks in een reis- en wastasje voor 8,99 euro. Er zijn zowel dikke als dunne wattenschijfjes. Op deze foto’s is de dunne variant te zien.

Wil je met op een eenvoudige manier een groot impact op het milieu maken? Maak dan een uitstapje naar Holland & Barret voor hun wasbare wattenschijfjes die sinds kort in de schappen liggen.

Zero Waste Beauty wasbare wattenschijfjes

Lees nog meer gerelateerde artikelen over duurzaamheid:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Lot

    Goed idee die cotton pads☺

Geef een reactie