Hotspot Brussel: lunchtent en duurzame conceptstore The Wild Lab

Een van de leukere wijken van Brussel is zonder enige twijfel Sint-Gillis. Er zijn hier tal van vintage winkels, de meest prachtige huizen, restaurants en andere hotspots. Oftewel: genoeg om te zien en doen (winkelen en eten) dus. Vandaag maken we kennis met conceptstore The Wild Lab, een plek dat duurzaamheid, kwaliteit, dierenwelzijn en heerlijk eten omarmt.

Vegan lunchen bij The Wild Lab in Brussel

Wie? Lunchtent en conceptstore The Wild Lab
Waar? Antoine Bréartstraat 44a, 1060 Sint-Gillis, Brussel
Wanneer? Dinsdag tot en met vrijdag: 09.00 uur – 18.00 uur
Zaterdag en zondag: 10.30 uur – 16.30 uur

De leukste hotspots in de wijk Sint-Gillis

Als je naar de leukste hotspots van Brussel op zoek bent, moet je eigenlijk niet in het centrum wezen. Juist daarbuiten vind je alle favorieten van de locals. Sint-Gillis is zo’n wijk waar je onder andere moet zijn. Op elke hoek van de straat zit wel weer een andere hippe plek. Een daarvan is dus The Wild Lab, een conceptstore waar je zowel kunt winkelen als lekker eten. Dit alles met oog op een bewuste levensstijl.

Lunchtent The Wild Lab in Brussel

Eten en drinken waar je een energieboost van krijgt

De bewuste levensstijl vind je op diverse manieren bij The Wild Lab terug. Zo is de gehele ontbijt-, lunch- en brunchkaart vegetarisch, veganistisch, raw, glutenvrij en worden er enkel ingrediënten gebruikt waarvan je een energieboost krijgt. Denk bijvoorbeeld aan superfoods, waarvan açai hun persoonlijke favoriet is. Daarnaast leveren de lokale boeren alle groenten en fruit.

Met het concept probeert The Wild Lab anderen met hun bewuste levensstijl te inspireren en zero waste na te streven daar waar mogelijk is. Zo drink je uit bamboerietjes en eet je een smoothiebowl uit een handgemaakte kokosnoot. En oeh, de french toast kan ik trouwens van harte aanraden.

French toast bij The Wild Lab in Brussel
Vegan lunch bij The Wild Lab in Brussel

Duurzaam winkelen bij The Wild Lab

Behalve al het eten en drinken is er ook een kleine hoek van Everybody Agrees waar je kunt neuzen tussen alle duurzame merken voor zowel mannen als vrouwen. Alles wat ze hier hebben, is milieuvriendelijk, duurzaam en 80 procent is van veganistische materialen gemaakt. Daar worden we blij van! De meeste merken zijn in Europa geproduceerd of fair trade. Dit alles met verlangen naar transparantie en respect voor de planeet en de mens.

Duurzaam shoppen bij Everybody Agrees in Brussel

Ontdek nog meer toffe plekken in en rondom Brussel:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie