Hotspot Mechelen: koffiebar GRÁ op Grote Markt

Op slechts een kwartier treinen vanaf Antwerpen Centraal is het Belgische stadje Mechelen te vinden. Winkelen is één ding dat hier goed kan, maar ook zijn er vele gezellige koffiebarretjes en restaurants waar je kunt neerstrijken voor een koffie, stuk taart of lunch. Een hotspot die eigenlijk niet te missen is vanwege zijn toplocatie aan de Grote Markt is koffiebar GRÁ.

Interieur bij koffiebar GRÁ in Mechelen

Wie? Koffiebar GRÁ
Waar? Bruul 1, Mechelen 2800
Wanneer? Maandag en dinsdag: gesloten
Woensdag tot en met zaterdag: 08.30 uur – 18.00 uur
Zondag: 10.00 uur – 17.00 uur

Met liefde gemaakte koffie en thee bij koffiebar GRÁ

Liefde. Dat is wat GRÁ (uitspreken als “graw”) in het Iers betekent. Dit gevoel krijg je meteen zodra je deze koffiebar op de Grote Markt binnenloopt. Behalve dat GRÁ verwijst naar hun Ierse roots, vinden ze het ook belangrijk om de zaken met liefde en passie te doen. En dat is te merken. Iedereen is van harte welkom voor bijvoorbeeld een koffie van OR Coffee, de speciale theeën van MIST Teas of het Berlijnse theemerk P&T. Ook is er een selectie lokale (biologische) wijnen van WelWijn uit Mechelen.

Koffie bij koffiebar GRÁ in Mechelen

Ontbijt, lunch én binnenkort ook brunch

Met de warme en koude dranken zit het dus goed. Daarnaast is hun atypische menukaart een reden om eens binnen te wandelen. Waar eerst alleen een lunch (van 11.00 uur tot 15.00 uur) mogelijk was, is de keuken vanaf nu nog eerder geopend om ook een lekker ontbijtje (van 09.00 uur tot 11.00 uur) te serveren. De standaard lunch op de zondag heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een uitgebreide brunch. Voor 25 euro per personen verrast het personeel je met een rijkelijk palet aan smaken. Via hello@cafegra.be kan je je reservering en eventuele dieetwensen doorgeven. Deze is pas definitief zodra je een bevestiging hebt ontvangen.

Koffiebar GRÁ in Mechelen
Leeshoekje bij hotspot GRÁ in Mechelen

GRÁ, een koffiebar met een huiselijk gevoel

En dan nog even een kort woordje over het interieur. Want ja, daar word ik eenmaal gewoon blij van. De bakstenen muur, vele planten en blauwgroene muur zorgen voor een fijn, huiselijk gevoel waardoor je maar al te graag nog eens terugkomt. Daarnaast is er een READ ME leeshoekje waar je uit een selectie tijdschriften kunt kiezen. Of je dus lekker met je vrienden wilt bijkletsen of liever in je eentje een goed boek leest: het kan en mag allemaal hier.

Grote Markt bij koffiebar GRÁ in Mechelen

Meer tips nodig? Ontdek nog meer toffe plekken in België:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Edith-Sofia

    Wat een super leuk tentje, echt een fijn sfeertje! Ik ben gek op die stijl.

Geef een reactie