Waarom met Flixbus reizen? 12 voordelen op een rij

Je kan op vakantie gaan met de auto, het vliegtuig of de trein, máár ook met Flixbus. Inderdaad, dat zijn die felgroene bussen die je overal in Europa ziet rijden. Onlangs boekte ik mijn eerste ritten met Flixbus en dat beviel eigenlijk best goed. Nee, dit is geen gesponsord artikel, maar ik vind het fijn als ik mensen kan informeren die erover nadenken om met Flixbus te reizen. Daarom deel ik in dit artikel alle voordelen van reizen met Flixbus.

Laatste update: 24 januari 2020

Voordelen boeken van een reis met Flixbus
1. Een betaalbare optie om van A naar B te komen

Al vanaf 4,99 euro boek je een enkele busrit. Hoe eerder je boekt, des te goedkoper de reis. Er zijn steeds een X-aantal stoelen voor een specifieke prijs en vervolgens gooien ze de prijs met een paar euro omhoog. Vooralsnog is een Flixbus een véél goedkopere optie dan bijvoorbeeld de auto of de trein. Je doet natuurlijk wel langer over de reis, maar je portemonnee wordt er een stuk vrolijker van.

2. Tientallen opstapplaatsen in Nederland

Ik had altijd het idee dat Flixbus alleen vanaf Amsterdam en misschien Utrecht zou vertrekken. Nee hoor, er zijn maar liefst 36 plaatsen in Nederland waar je kan opstappen. Vanaf de grote plaatsen rijden er natuurlijk gemiddeld meer bussen naar meerdere bestemmingen, maar vooralsnog is het tof dat de mogelijkheid er is. Zo is er eigenlijk altijd wel in de buurt van jouw huis een opstapplaats.

3. Oneindig veel bestemmingen in Europa

Net als dat je op tientallen plekken in Nederland kunt opstappen, zijn er ook oneindig veel Europese bestemmingen waar Flixbus naartoe gaat. Naar meer dan 2000 bestemmingen. Twee-duizend. Besef even hoeveel dat er zijn. Dan is het eerder de vraag waar Flixbus niét naartoe gaat. Ben je benieuwd of er een bus naar jouw gewenste bestemming rijdt? Op de website vind je een lijst met alle bestemmingen.

Voordelen van met Flixbus reizen
4. Je hoeft zelf niet te rijden

Muziek luisteren, een boek lezen of even een slaapje doen. Het fijne aan met Flixbus reizen is dat je niet achter het stuur hoeft te zitten. Je hoeft je niet urenlang achter elkaar op de weg te concentreren. Dat kost behoorlijk wat energie en dan ben je aan het eind van de rit helemaal op. Natuurlijk duurt de totale reis wel wat langer en dat is ook vermoeiend, maar hopelijk wegen daar de andere voordelen uit dit artikel tegenop.

5. Omboeken tot 15 minuten voor vertrek mogelijk

Wil je liever op een andere dag of ander tijdstip vertrekken? Flixbus geeft de flexibele mogelijkheid om tot 15 minuten voor de vertrektijd jouw geboekte reis om te boeken. Dit betekent of geheel annuleren of een andere reis boeken. Hieraan zitten servicekosten verbonden van maximaal 5 euro. Voor het resterende bedrag krijg je een kortingscode waarmee je de volgende rit kunt boeken. Is de nieuwe rit duurder dan de vorige? Dan betaal je het verschil bij.

6. SMS-functie voor updates

Het kan voorkomen dat een bus vertraging heeft. File wordt in principe altijd in de reistijd ingecalculeerd, maar je weet maar nooit. Wanneer een bus vertraging heeft, ontvang je een sms van Flixbus met hierin het aantal minuten vertraging en verdere informatie. Deze SMS-functie werkt wel alleen als je deze tijdens het boeken van het busticket aanvinkt.

Voordelen van Flixbus op een rij
7. Live locatie van de bus

Soms is het ook gewoon fijn om te weten waar jouw bus op dat specifieke moment rijdt. Het kan je helpen inschatten of je al richting de bushalte moet of dat je nog iets langer thuis of in het koffietentje kunt blijven. Daarom is in de applicatie van Flixbus een live locatie van jouw geboekte bus te zien. Ik moet wel meteen zeggen dat deze functie het niet altijd doet, dus reken er niet al te veel op.

8. Stopcontacten aanwezig

Het klinkt misschien als een luxeprobleem, stopcontacten, maar je zal ze wel nodig hebben wanneer je urenlang in een bus doorbrengt. Wanneer je niet slaapt, zal je ongetwijfeld een lange tijd naar je telefoonscherm staren. Zeker wanneer je geen reisgezelschap naast je hebt. En dan is het fijn als je je telefoon kunt opladen en nog fijner: met een volle batterij op de plaats van bestemming arriveert. Ook niet geheel onbelangrijk.

9. Wi-Fi aan board

Behalve de stopcontacten is er ook goede Wi-Fi in de bus aanwezig. Zo hoef je niet meteen jouw kostbare internetbundel in het buitenland leeg te trekken. Die kan je beter bewaren voor de momenten waarop je die echt nodig hebt. Geniet in de bus onbezorgd van jouwe favoriete serie op Netflix, luister naar de fijnste afspeellijsten op Spotify en houd jouw familie en vrienden op de hoogte via WhatsApp.

Voordelen van reizen met Flixbus
10. Verzekeren van je koffer

Voor een klein bedrag per enkele reis kan je jouw koffer tot maximaal 1000 euro laten verzekeren. Het is aan jou of je hiervan gebruikt maakt. Het kan verstandig zijn als je materiële waarde meeneemt. Zelf neem ik mijn meest waardevolle spullen altijd mee de bus in, want je weet maar nooit. Wel merkte ik dat de ene buschauffeur beter op de opbergruimte let dan de andere. Bij de een mag je alleen op zijn toestemming iets erin of eruit halen, de ander die gokt op goed vertrouwen en zit al in de bus.

11. Jouw CO2 uitstoot compenseren tegen een klein bedrag

Vaak staan we er niet eens bij stil, maar bij elk ritje dat we maken, stoten we broeikasgassen uit. Met het ene vervoersmiddel nog meer dan het andere. Ook met Flixbus stoot je CO2 uit. Daarom geven ze je de optie om jouw CO2-uitstoot te compenseren. Deze vrijwillige bijdrage is 1 tot 3% van de totaalprijs. Flixbus werkt hiervoor samen met ClimatePartner. Met jouw bijdrage wordt er geïnvesteerd in een gecertificeerd klimaatbeschermingsproject waarmee het equivalent van CO2-uitstoot wordt gecompenseerd.

12. Kortingscodes voor je volgende busrit

Flixbus maakt gebruik van vele kortingscodes. 10, 15 en soms wel 25 procent korting. 10 procent is misschien niet veel voor een korte reis, maar wanneer je verder weg gaat en meteen een retour boekt, kunnen de gespaarde euro’s ineens snel oplopen. Je ontvangt een kortingscode door bijvoorbeeld feedback achter te laten, nadat je een reis hebt geboekt en ook via Thuisbezorgd kan je je bonuspunten omwisselen voor een kortingscode.

Reis jij weleens met Flixbus?

Reizen met Flixbus - Dit zijn de voordelen!

Leesvoer nodig? Ontdek nog meer gerelateerde artikelen:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Mevrouw Marloes

    Vriendinnen hebben deze bus weleens genomen. Ik niet. Busreizen zijn niet echt voor mij weggelegd, want dan ben ik binnen korte tijd heel wagenziek, haha. Het is wel een mooie manier van reizen, omdat het goedkoper is en beter voor het milieu (dan bijvoorbeeld een vliegtuig). Goed dat deze optie er is en leuk om eens te lezen wat iemand van deze bus vindt :)

Geef een reactie