Hotspot Amsterdam: dineren en karaokebar bij Café Plan West

Zorg ervoor dat de stembanden zijn opgewarmd wanneer je binnenkort gaat dineren bij buurtcafé Plan West. Na een lange avond tafelen gaat de gezelligheid nog even door in hun Amsterdamse karaokebar. Laat je verrassen door het experience vijfgangenmenu en zing mee op al jouw favoriete hits van vroeger. Dit buurtcafé in De Baarsjes is er een om te onthouden!

Café Plan West restaurant en karaokebar-1

Wie? Café Plan West
Waar? Witte de Withstraat 188, 1057 ZL Amsterdam (De Baarsjes)
Wanneer? Dinsdag: 17.00 uur – 00.00 uur
Woensdag: 17.00 uur – 01.00 uur
Donderdag: 13.00 uur – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 13.00 uur – 03.00 uur
Zondag: 13.00 uur – 01.00 uur

Vijfgangen experience menu voor een buurtprijs

Bij Café Plan West willen ze laten zien dat je gewoon in de buurt kunt blijven om van een kwalitatief goed diner te genieten. En dat voor een schappelijke prijs, namelijk een experience vijfgangenmenu voor slechts €34,50 per persoon. Dit menu kun je voor iedere donderdag tot en met zondag reserveren. Experience is overigens geen willekeurig gekozen woord, want aan elk gerecht zit een bijzondere twist. Ieder half jaar introduceren ze een nieuw menu welke geheel op beleving is gebaseerd.

Restaurant Café Plan West
Restaurant Café Plan West in Amsterdam

Van een kaars van olijfolie tot glitters in cocktails

Onlangs werd ik uitgenodigd om me aan het experience menu te wagen. Het begon al met cocktails met glitters en focaccia met olijfolie. Niet zomaar olijfolie, maar in een kaars gegoten die je eerst moet aansteken om te kunnen dippen. Een ander voorgerecht was een busque met schaaldieren en room dat sprekend op een cappuccino leek. Ik moest even aan de smaak wennen, aangezien schaaldieren niet mijn favoriet zijn, maar vooralsnog was ik positief verrast.

Het derde gerecht was ook heel origineel. Op een tuinschepje kregen we namelijk ‘aarde met groenten’ geserveerd. Dit was couscous met bleekselderij, bloemkool, bospeen en linzen. Een heerlijk frisse combinatie. Het hoofdgerecht werd onder een doorzichtige deksel met stoom geserveerd. Mijn tafelgezelschap kreeg gerookte eend, ikzelf een stukje vis aangezien ik sinds 1 januari geen vlees meer eet. Het dessert was een zelfgemaakt Magnum ijsje met roomijs, vanille, merengue en rood fruit.

Café Plan West in De Baarsjes, Amsterdam
Uit eten bij Café Plan West in De Baarsjes

Meezingen met jouw favo hits in de karoakebar

Bij Café Plan West gaan we niet uitbuiken na het uitgebreide diner. Nee, we verplaatsen ons naar de kelder waar een ruimte is omgebouwd tot heuse karaokebar. Waag je aan al jouw favoriete meezinghits onder het genot van een drankje van de privébar. Deze Amsterdamse muziekkelder huur je voor slechts 25 euro per uur. Ik zou zeggen: nodig je beste vrienden maar snel uit!

Karoakebar bij Café Plan West in De Baarsjes

Een klein stukje geschiedenis over Plan West

Het knusse buurtcafé in De Baarsjes is opgericht in juni 2018. De naam Plan West is geïnspireerd op de Amsterdamse stadsuitbreiding die in de jaren ’30 gaande was. Dit plan heette, je kunt het al raden: Plan West. In het pand had de bruine kroeg De Krommerdt zich jarenlang gevestigd, nu kan je er dus terecht voor een lunch, diner en borrel. Het idee van de kroeg is er nog steeds dankzij de gezellige karaokebar in de kelder.

Café Plan West in De Baarsjes-1

Ontdek nog meer gezellige hotspots in De Baarsjes:

Reacties

Geef een reactie