8 x handige tips voor vakantie naar New York

New York, reizen /

Staat er binnenkort een stedentrip naar de Big Apple op de planning? Ten eerste: ik ga graag met je mee. Nee, het is fijn als je goed voorbereid op vakantie kunt en niet voor verrassingen komt te staan. In onnodige uitgaven of tijdsverspilling heb je natuurlijk geen zin. Ik word altijd heel blij van tips & tricks die ik van mijn omgeving krijg, dus bij deze deel ik graag mijn lijst met 8 handige tips voor als je je binnenkort in het magische New York bevindt.

Handige tips voor een vakantie naar New York City

1. Metrocard: 7 dagen voor 33 dollar

Als ik me niet vergis, kost een enkeltje met de metro 2,75 dollar. Hartstikke veel geld als je het mij vraagt. Met het gemak pak je minstens vier keer op één dag de metro en dan zit je al snel op 11 dollar. Zonde! Gelukkig is hiervoor een betaalbare oplossing: de MetroCard. Voor een bedrag van 33 dollar mag je 7 dagen onbeperkt gebruikmaken van de metro en bus. Na slechts tweeënhalve dag hadden wij dit bedrag er al uit.

2. Two Bro’s: 1 dollar pizza slice

New York is absoluut geen goedkope stad om te eten en drinken, maar als je goed zoekt, hoef je niet al te veel geld kwijt te zijn. Als je er geen probleem mee hebt om tijdens de vakantie ongezond(er) te eten – je bent tenslotte in Amerika – moet je zo nu en dan een tussenstop bij Two Bro’s maken. Voor slechts één dollar heb je al een grote cheese slice. Aan twee stukken heb je al meer dan genoeg. Ook een leuk alternatief om te doen: haal een hele cheese pizza en eet deze lekker in het dichtstbijzijnde park op.

3. Stekkerdoos meenemen

Zoals jullie wel weten, hebben ze in Amerika een ander stopcontact dan in Europa. Een wereldstekker is sowieso een must, maar ja, dan kun je vooralsnog maar één apparaat opladen. Dat zal waarschijnlijk je mobiele telefoon zijn, maar er komt een moment dat je fotocamera ook leeg is en dan moet je kiezen welk apparaat er als eerste in de oplader gaat. Dat probleem is opgelost met een stekkerdoos. Dan kun je al jouw apparaten tegelijkertijd opladen.

4. Paraplu mee in je koffer

Of er nou wel of geen regen is voorspeld: neem een paraplu mee in je koffer. Je weet het helaas nooit met de New Yorkse weervoorspellingen. Er kan zomaar een flinke regenbui vallen. Een paraplu in Amerika kost al snel vijftien dollar en het is hartstikke zonde om deze last-minute daar te moeten kopen. Dat doet errug pijn aan je portemonnee. Een paraplu weegt niet veel, dus neem ’em lekker mee in je koffer.

5. Wi-Fi in álle metrostations van New York

Heb je Wi-Fi nodig en je wilt niet om de de haverklap een Starbucks binnenlopen om wat gratis internet te kapen? Alle metrostations in New York hebben Wi-Fi en je gaat je nog eens verbazen hoe snel deze verbinding is. Aangezien je toch vaak aan het reizen bent met de metro, kun je dit vervoersmiddel meteen gebruiken voor Google Maps of om een berichtje – of gewoon veel jaloersmakende foto’s – naar het thuisfront te sturen.

6. Vraag een Creditcard aan

Ook al zegt je bank dat je je betaalpas (tijdelijk) kan omzetten naar een wereldpas. Geld pinnen bij een bankautomaat hoeft nog niet eens het grote probleem te zijn – alhoewel er wel een aantal banken zijn die je kaart niet zullen accepteren. Het echte probleem ervaar je pas bij winkels, restaurants en accommodaties. Zij accepteren namelijk in de meeste gevallen niet onze Europese bankpas. Of je hebt altijd genoeg losgeld bij je of je lost het probleem op met een Creditcard.

7. Gebruik Foursquare voor restaurants

Ooit ontdekt door mijn vriend: Foursquare. De app helpt je bij het zoeken naar een leuke plek om te eten bij jou in de buurt. Je kan aangeven waar je zin in hebt, bijvoorbeeld een lunch of diner, en vervolgens zie je alle resultaten onder elkaar genoteerd. Inclusief een beoordeling en foto’s van gebruikers van de app. Spontaan opzoek gaan naar een restaurant vind ik altijd vreselijk, dus sinds een altijd jaar gebruik ik áltijd deze app.

8. Van JFK Airport naar Manhattan: 7,75 dollar

Sommige reizigers pakken liever de taxi (groot gelijk!), maar wanneer je toch een beetje op je centen wilt letten, kun je gerust de Shuttle Train en metro richting Manhattan pakken. De Shuttle Train kun je overigens niet betalen met je MetroCard. Een enkeltje met de Shuttle Train kost 5 dollar en daar komt dan nog een enkeltje metro bovenop. Al zou je bij de metro al meteen je MetroCard kunnen aanschaffen natuurlijk.

Ik hoop dat jullie iets aan bovenstaande tips hebben. Mochten jullie nog aanvullende tips voor New York hebben, laat deze vooral achter in een reactie. Ben jij ooit naar New York op vakantie geweest?

Handige tips voor een vakantie naar New York City

Meer artikelen en tips voor New York:

Leave a Comment