Dagtip Amsterdam: 90 Jaar Marilyn [expositie afgelopen]

Marilyn Monroe is een van ’s werelds grootste iconen uit de twintigste eeuw. Wij kennen haar als een Hollywoodster, een vrouw met blonde krullen en haar beroemde opwaai-jurk. Dit jaar zou Marilyn 90 jaar zijn geworden. Een mooie leeftijd om haar leven nog een keer te beleven en Marilyn als privépersoon te leren kennen. Vanaf vandaag kun je De Nieuwe Kerk op de Dam bezoeken voor een prachtige Marilyn expositie over Norma Jeane Mortenson.

Marilyn expositie 90 Jaar in Amsterdam

Wat? Tentoonstelling 90 jaar Marilyn
Waar? De Nieuwe Kerk in Amsterdam (Centrum)
Wanneer? 1 oktober 2016 tot en met 5 februari 2018
Dagelijks geopend van 11:00 uur tot 17:00 uur
Prijs? Normaal (vanaf 12 jaar): 16 euro
CJP, Stadspas: 12,80 euro
Museumkaart: 4,50 euro (toeslag)

Een vrouw die alles probeerde om hogerop te komen

Met de 90 jaar Marilyn expositie stap je letterlijk in de wereld van Marilyn Monroe. Wie was de échte vrouw achter het Hollywood icoon? Er is zoveel meer dan we al weten. Ze had misschien wel roem, maar ze voelde zich ontzettend eenzaam en wilde van haar imago als dom blondje afkomen. Ze deed er alles aan om zich hogerop te klimmen; ze was een echte zakenvrouw. Succesvol en geliefd door het publiek, maar helaas hebben drank en drugs uiteindelijk haar tol geëist. 

Marilyn expositie 90 Jaar in De Nieuwe Kerk in Amsterdam

Marilyn expositie 90 Jaar in De Nieuwe Kerk in Amsterdam

Het Hollywood icoon van dichtbij bewonderen

Afgelopen week kreeg ik de unieke kans om alvast de tentoonstelling te bezoeken. Wauw; dat was letterlijk mijn eerste reactie. Door middel van een gratis audiotour – ingesproken door Bekende Nederlanders – word je door de tentoonstelling geleid en beetje bij beetje leren we Marilyn steeds beter kennen.

Tijdens de route door haar leven zien we een aantal van haar prachtige outfits, waaronder dé bekende, wapperende jurk van de film The Seven Year Itch (1955). Haar favoriete verzorgingsproducten liggen uitgestald, maar ook de slaapmaskers die ze ’s nachts droeg. Daarnaast is er een 90 minuten durende documentaire over haar leven te zien. Het klinkt misschien raar, maar het voelde echt alsof ze weer even tot leven kwam. 

Marilyn expositie 90 Jaar in Amsterdam

Ik laat jullie natuurlijk niet al te veel foto’s zien, want dat zou wel een beetje zonde zijn. Hopelijk heb ik jullie nieuwsgierigheid voor de Marilyn expositie al een beetje gewekt.

Ontdek nog meer in Amsterdam:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Eva

    Ik las hierover in de Glamour en wil er super graag heen. Lijkt me echt een mooie tentoonstelling :) En wat tof dat er ook een documentaire wordt afgespeeld. Kijken of ik binnenkort kan gaan~

Geef een reactie