Hotspot Amsterdam: Frans restaurant Lion Noir

Van een dag door het centrum van Amsterdam slenteren krijgt men honger en dan moeten de buiken uiteraard gevuld worden. Sinds kort heb ik mijn nieuwe, favoriete restaurant gevonden waar ik graag naar binnenloop voor een hapje en drankje. Dit is Lion Noir, een Frans restaurant op struikelafstand van Leidsetraat, Koningsplein én Kalverstraat. Geloof mij, hier wil je heen!

Wie? Restaurant Lion Noir
Waar? Reguliersdwarsstraat 28, 1017 BM Amsterdam (Centrum)
Wanneer? Maandag tot en met donderdag: 12.00 uur – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12.00 uur – 03.00 uur
Zondag: 12.00 uur – 01.00 uur

Van cocktails tot Franse klassiekers op de kaart

Vraag me niet wáárom af ik deze plek nog niet eerder kende, want na twee bezoeken ben ik nog steeds groot fan. Beneden hangt een huiskamersfeer waar je bij de knisperende haard van een chocolademelk kunt genieten. Of je schuift met je geliefde aan tafel voor een heerlijke lunch uit de Franse keuken met moderne twist. De chocolademelk mag trouwens ook gerust voor een cocktail worden ingeruild, want deze worden hier graag voor je klaargemaakt. En in de zomer schijnt er ook nog eens een geheime tuin te zijn. Ik ben nu al reuze benieuwd.

Betaalbaar eten in het hart van Amsterdam

De bovenste etage is het restaurantgedeelte waar de tafels prachtig gedekt zijn met een wit tafellaken. Hier schoof ik de eerste keer voor een lunch aan. We hadden nét wat langer nodig om een keuze te maken, want er is zoveel lekkers. Denk aan bruschetta (zie bovenstaande foto), een tortilla wrap met zalm en quinoa of een bietensalade met gegratineerde geitenkaas. Uiteindelijk werd het de bruschetta. Niet zomaar bruschetta, maar met burrata (ahhh!), een spinaziepesto en pijnboompitten.

De prijzen voor een lunch? Die zijn mij enorm mee gevallen. De meeste lunchgerechten kosten niet meer dan 10 euro. Een kop heerlijke thee van het theemerk Dammann kost slechts 2,50 euro. Ook bieden ze grote flessen water van Marie-Stella-Maris aan, waardoor je niet meer dan 15 euro per persoon kwijt hoeft te zijn. Een driegangendiner kost 39,50 euro, maar er zijn ook vier of vijf gangen mogelijk. Ik heb nog niet bij Lion Noir gedineerd, maar dat wil ik snel eens proberen.

Kende jij restaurant Lion Noir al? Ontdek meer hotspots in het centrum van Amsterdam

Reacties

Geef een reactie