Recept: vegetarische bietenrisotto met geitenkaas en rucola

Herinneren jullie nog het recept van de roze bietencouscous? Die was zo lekker geworden dat ik nieuwsgierig werd hoe rode biet in een risotto zou smaken. Dit bleek een verrassende uitkomst te zijn, dus dit recept voor een vegetarische bietenrisotto wil ik maar al te graag met jullie delen.

Vegetarische bietenrisotto met geitenkaas en rucola

Vegetarische bietenrisotto met geitenkaas voor een smeuïg effect

Risotto is eigenlijk al smeuïg van zichzelf, maar deze kan je versterken door een kaassoort toe te voegen. In de meeste risottogerechten voeg ik meestal Parmezaanse kaas toe, maar voor dit recept ging ik eens voor een totaal ander soort kaas: geitenkaas. Heer-lijk, al zeg ik het zelf. Bekijk hieronder het recept:

Ingrediënten voor vegetarische bietenrisotto

Voor 2 personen

 • 75 á 100 gram risotto per persoon
 • 125 ml witte wijn
 • 1 blokje groentebouillon
 • 1 rode ui, gesnipperd
 • 2 knoflooktenen
 • 1 (gekookte) rode biet (bijv. uit blik)
 • 125 g geitenkaas
 • 75 g rucola
 • Handjevol pijnboompitten (of walnoten)
 • Olijfolie

Bereiding

Circa 30 minuten

 1. Snipper de rode ui en knoflook. Snijd ook alvast de rode biet in stukjes. Breng een kookpan met circa 1 liter water aan de kook, voeg de groentebouillon toe en laat deze volledig oplossen. Zet het vuur vervolgens uit.
 2. Verhit een scheut olijfolie in een wok- of koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit zo’n 2 minuten. Doe daarna de risottorijst erbij en bak ongeveer 2 minuten. Giet daarna de witte wijn erdoorheen en blijf roeren totdat deze volledig is verdampt.
 3. Schenk steeds bijtijds een scheut van de bouillon aan de rijst toe. Doe dit net zo lang, totdat de rijst gaar is. Dit duurt circa 15 tot 20 minuten, afhankelijk van de soort risottorijst die je gebruikt. Voeg halverwege de gesneden rode biet toe en roer met regelmaat, zodat de risotto de pastelroze kleur krijgt.
 4. Wanneer de risotto staat te pruttelen, rooster in een ander pannetje de pijnboompitten (of walnoten) goudbruin.
 5. Risotto gaar? Zet het vuur uit en voeg de geitenkaas en pijnboompitten (of walnoten)  toe. Nog even blijven roeren, totdat de kaas goed is gesmolten.
 6. Bedek de borden met de rucola en serveer de vegetarische bietenrisotto op de groene bodem. Eet smakelijk!

Vegetarische bietenrisotto met geitenkaas en rucola

Probeer ook eens deze vegetarische risottogerechten:

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

 1. Heinrich

  Met raapsteeltjes nog lekkerder ipv rucola

Geef een reactie