Recept: roze risotto met geitenkaas en rucola

recept, tips /

Herinneren jullie nog het recept met de roze couscous? Die vond ik al enorm lekker en ik was benieuwd hoe rode bieten én risotto samen zouden smaken. Ik werd positief verrast, dus dit receptje moest ik uiteraard met jullie delen. Normaal doe ik Parmezaanse kaas bij mijn risotto, maar dit keer ging ik voor geitenkaas. Heerlijk!

IMG_3807

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 75 á 100 gram risotto per persoon
– Witte wijn (125 ml)
– 1 tablet kippen- of groentebouillon
– 1 rode ui
– 1 gekookte rode biet (is kant en klaar en/of in potje te koop)
– 125 g geitenkaas
– 75 g rucola
– Pijnboompitten
– Olijfolie

Bereiden (25 minuten)
[1] Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en voeg de risotto toe. Voeg het glas wijn toe en bak de risottomix gedurende 2 minuten en blijf roeren totdat de wijn volledig is verdampt.
[2] Breng circa één liter water aan de kook en voeg er één tablet kippen- groentebouillon aan toe. Schenk steeds bijtijds een flinke scheut van de bouillon aan de rijst toe, anders kan de pan aanbranden. Ga net zo lang door totdat de risotto gaar is. Gebruik geen deksel en blijf continu roeren. Dit duurt circa 20 minuten.
[3] Snijd ondertussen de rode ui in kleine stukjes en voeg deze halverwege de tijd (na 10 minuten) samen met de pijnboompitten aan de risotto toe.
[4] Ook de gesneden rode biet kan erbij worden gedaan. Als je rode biet uit een potje gebruikt; schroom niet om wat vocht toe te voegen. Dit zorgt ervoor dat de rijst sneller roze wordt. En de rijst neemt de vocht toch op.
[5] Wanneer de risotto klaar is, voeg je de geitenkaas toe. Blijven roeren totdat de kaas goed is gesmolten.
[6] Bedek de borden met de rucola en serveer de risotto op de groene bodem. En klaar!

IMG_3810

Bekijk ook eens mijn andere recepten met risotto:
– Risotto met zalm, spinazie en Parmezaanse kaas (klik)
– Groene risotto met spinazie en doperwten (klik)
– Truffelrisotto met kastanjechampignons (klik)

Smakelijk eten! Hoe eet jij graag jouw risotto?

Leave a Comment

(2) comments