Recept: verse broccolisoep met peterselie

Soms ben ik best wel trots op mijn kookkunsten. Zo maakte ik vorige week nog een roze couscoussalade klaar en vandaag serveer ik een verse broccolisoep aan tafel. Een goedkoop recept en ook makkelijk te bereiden, want je hebt maar een enkele ingrediënt nodig. En zelfs zout en peper zou je achterwegen kunnen laten. Alleen nog een beetje brood om in je broccolisoep met peterselie te dippen en klaar is je gezonde avondmaal.

Recept: verse broccolisoep met peterselie

Benodigdheden voor broccolisoep met peterselie

Voor 2 personen

 • 1 broccoli
 • 1/2 bakje pijnboompitten à 75 gram
 • 1 liter water
 • Scheut kookroom
 • 2 kippen- of groente bouillontabletten
 • Verse peterselie
 • Speltbrood of (meergranen) stokbrood, wat je lekker vindt!
 • Staafmixer

Bereiden

Circa 30 minuten

 1. Zet de waterkoker aan. Circa 1 liter zou wel genoeg moeten zijn.
 2. Snijd eerst de steel van de broccoli in grove stukken en doe deze in een soeppan. Voeg net zoveel gekookt water toe zodat alles net onder water staat. Doe ongeveer 10 minuten later de pijnboompitten en de rest van de broccoli erbij. Voeg opnieuw net zoveel gekookt water toe zodat alles nét onder water staat. Laten doorkoken totdat de broccoli gaar is.
 3. Pureer de soep met de staafmixer en voeg vervolgens de kookroom, verse peterselie en kippenbouillontabletten toe.
 4. Vergeet niet af en toe even te proeven. Wellicht wil jij het nog meer op smaak brengen met wat zout en peper. Ik vond dit zelf niet nodig, maar smaken verschillen natuurlijk.
 5. Om je soep een bite te geven, kun je nog wat extra pijnboompitten toevoegen en vóór het mixen een stukje broccoli achterwegen laten die je vervolgens nog aan de soep toevoegt.
 6. Serveer de soep met wat brood, bijvoorbeeld speltbrood of een meergranen stokbrood.

Recept: verse broccolisoep met peterselie

Eet smakelijk! Wat is jouw favoriete soep in het winterseizoen?

Probeer ook eens de volgende recepten:

Reacties

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Dionne

  Ik ben dol op soep en ook om zelf te maken! Deze ga ik onthouden!

 2. Janne

  Broccoli soep is echt mijn favorite soep! Dit recept is vrij anders dan hoe wij hem thuis maken dus ik ga deze onthouden :)

 3. Lisa

  Ik ben dol op broccoli dus dit moet ik wel lekker vinden haha!

 4. Justine

  Hmmm klinkt heerlijk! Mijn favo soep is de dikke groentesoep van mama. Eigenlijk net zoals deze soep lekker stevig en gevuld. YUM!

 5. Denise

  Lekker! Zo’n soort soep maakt mijn moeder ook soms, maar dan nog met courgette erbij :).

Geef een reactie