Deze is voor de mannen: creëer in een handomdraai een modieuze outfit

Mode is niet langer alleen een kwestie van wat je draagt, maar hoe je het draagt en combineert. Of je nu een doorgewinterde modeliefhebber bent of juist iemand die zijn stijl net begint te ontdekken, het samenstellen van een stijlvolle outfit kan soms een uitdaging zijn. Met de juiste tips en een paar onmisbare items in je garderobe, wordt het al een stuk eenvoudiger om elke dag weer goed voor de dag te komen. Ontdek hoe je in een handomdraai een modieuze outfit voor mannen kunt creëren. Klaar om je stijl naar een hoger niveau te tillen? Laten we beginnen!

1. start met goede basics

Een garderobe met goede basics, van bijvoorbeeld Schulte Herenmode, is essentieel voor elke man die met weinig moeite een stijlvolle outfit wil stylen. Investeer in tijdloze stukken die je gemakkelijk kunt mixen en matchen. Denk hierbij aan de juiste keuze van materialen, zoals katoen en linnen. Een linnen blouse of overhemd van Cavallaro Napoli is bijvoorbeeld een perfecte keuze voor de zomermaanden. Het ademende materiaal houdt je koel en geeft de outfit een verfijnde, casual uitstraling.

Modieuze outfit voor mannen: de juiste basics

2. Oversized kleding

Een wijdvallend t-shirt en een wijdvallende broek? Simpelweg: chef’s kiss. In combinatie met mooie materialen zijn er dus eigenlijk maar twee kledingstukken nodig voor de basis van een goede outfit. Je hoeft niet meteen drie of vier maten groter te kopen voor een oversized effect, want hier is bij het ontwerp vaak al rekening mee gehouden. Ook tweedehands zijn er veel mooie oversized t-shirts te vinden die de outfit net even dat extra geven.

3. Laag je erop los!

Meer fan van een dynamischere outfit? Dan creëer je dit effect heel gemakkelijk door met lagen te werken. Ideaal voor diverse gelegenheden en temperaturen. Kies voor een lang(er) t-shirt waarvan een stukje eronder uitsteekt als je een trui draagt. Een (korter) jasje met een ribstof of lichte print zorgt ook al voor die extra dimensie. Je leest het goed: probeer te spelen met verschillende texturen en kleuren om meer diepte aan je outfit toe te voegen.

Modieuze outfit voor mannen: sneakers

4. De juiste sneakers

Inderdaad, we kunnen nog meer de diepte in om je outfit te laten opvallen. Schoenen zijn hier een belangrijk onderdeel van; ze kunnen je outfit maken of breken. Er bestaat niet voor niets het gezegde ‘schoenen maken de man’. Sneakers in dit geval – die meteen zorgen voor een sportieve uitstraling. Ga voor een wat netter model voor een mooie balans in de outfit of kies een opvallender model voor een goede eerste indruk.

5. Accessoires als finishing touch

Voor de finishing touch komen accessoires in beeld. Aan wat voor accessoires kun je dan zoal denken? Een pet (meteen een win-win als je een slechte haardag hebt), hoge effen sportsokken die ook prima onder een korte broek gedragen kunnen worden en een horloge dat zorgt voor een subtiel maar krachtig statement. Daarnaast kun je ook denken aan sieraden, zoals een zegelring, armband of ringetje in het oor. Probeer het een en ander uit en ontdek wat het beste bij jouw stijl past!

Kijk wat je momenteel in je kast hebt hangen, voeg de 5 bovenstaande tips toe en creëer in een handomdraai die modieuze outfit voor mannen!

Bekijk ook de volgende gerelateerde artikelen:

Reacties

Geef een reactie