Het lenteseizoen in stijl: dit zijn de must-have blouses van het seizoen

Het zachte lenteseizoen en blouses gaan hand in hand. De klassieke blouse zien we vandaag de dag niet alleen meer terug in het zakelijk werkleven, maar kan ook modieus gecombineerd worden. Ze zijn er in alle kleuren, stoffen en patronen, maar welke blouses zal je in ieder geval dit seizoen terugzien?

1. Gestreepte blouse

Strepen zijn een tijdloos patroon. Hierdoor is de klassieke gestreepte blouse een kledingstuk dat je elk seizoen van het jaar kunt dragen. Dit voorjaar zullen we de oversized variant weer veel zien, die je kunt combineren met een stoere spijkerbroek, nette pantalon of rok. Als extra detail kan je een strakke (tank)top onder de blouse dragen, of een opvallend geprint sjaaltje om de nek. Maak de look af met een paar loafers of je favoriete sneakers, en je bent klaar voor de lentedag.

2. Blouse met opvallende bloemenprint

Statement pieces zijn ideale kledingstukken om aan de lentegarderobe toe te voegen. Zo creëer je met weinig moeite een vrolijke en tegelijkertijd stijlvolle outfit. En dat is soms wel lekker op van die vroege dagen waarop je inspiratie even volledig op is. Naast strepen blijft de bloemenprint elk jaar weer terugkomen, want wie wordt daar nu niet vrolijk van? Ga voor een kleurenpalet die bij jou past, zodat de gebloemde blouse nog beter tot z’n recht komt.

3. katoenen blouse

Een katoenen blouse is een essentieel kledingstuk voor je duurzame capsule wardrobe. Doordat natuurlijk katoen comfortabel zit en goed ademt, is het een perfect item voor het lenteseizoen. Je trekt een katoenen blouse gemakkelijk aan als je gaat picknicken in het park, maar ook voor een dag op kantoor met een pantalon eronder is het kledingstuk altijd een goede keuze. Inderdaad, met een katoenen blouse zal je nooit de plank misslaan.

4. Wikkelblouse

Ben je gek op speelse elementen in een outfit en kan het niet gek genoeg zijn? Dan mag de wikkelblouse niet in de lentegarderobe ontbreken. Het wikkel-effect creëert een flatterende pasvorm en benadrukt de taille, terwijl de V-hals nog voor dat extra vrouwelijke effect zorgt. Ga voor een neutrale kleur, streepje of opvallende kleurtint, en combineer de blouse met je favoriete broek of rok.

Blousetrends voor de lente 2024

5. Balloon blouse

Kan jij een blazer met vullingen in de schouder goed hebben? Dan is het zeker de moeite waard om te experimenteren met de zogeheten balloon blouse. Dankzij de volumineuze mouwen en lossere pasvorm voegt deze blouse een speels accent toe aan elke outfit. Zeker in combinatie met een felle kleur of opvallende print creëer je snel een absolute eye-catcher. Combineer de balloon blouse met een strakke broek of rok om de nadruk echt op de bijzondere mouwen te leggen.

6. Spijkerblouse

We hoeven je vast niet te vertellen dat denim geliefd is. Iedereen heeft wel een spijkerbroek in de kast liggen, maar heb je al eens geprobeerd om daarop een matchende spijkerblouse te dragen? Ga voor een variant met korte mouwen wanneer het zonnetje goed schijnt, of kies juist een korter, steviger model om de taille meer te accentueren. Daarnaast zorgt de keuze van de spijkerkleur voor een andere uitstraling. Zo zorgt een lichtere kleur voor een stoerdere uitstraling, waarbij je een donkere kleur klassieker kunt combineren. Mix en match en probeer wat outfits uit.

7. trendkleuren van deze lente

Waar eerdere jaren felgroen het modestraatbeeld overheerste, maakt dit lenteseizoen een ander kleurenpalet zijn intrede. Dit palet is erg uiteenlopend, waardoor elk seizoenstype keuze heeft – en dat is ook weleens fijn. De zomertypes kunnen hun hart ophalen aan pastelkleuren zoals babyblauw en lichtgeel. En wie niet terugdeinst van opvallende kleuren of prints, kan deze maanden experimenteren met knaloranje blouses. Ook diepere kleuren zoals kersenrood en koningsblauw mogen volop gezien worden, en die worden graag met grijstinten gecombineerd.

Met deze selectie van trendy en tegelijkertijd tijdloze blouses ben je helemaal klaar om het lenteseizoen in stijl door te brengen. Of je nu kiest voor een klassieke blouse met een streepje of die opvallende wikkelblouse; deze veelzijdige stijlen zorgen ervoor dat je er moeiteloos modieus uitziet, waar je ook heen gaat.

€ – Dit artikel is een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie