Met de lente in het vooruitzicht krijgen we stilletjes aan meer zin in andere gerechten. Denk aan salade-achtige recepten, frisse smaken en licht verteerbare maaltijden. Parelcouscous is een ideaal basisingrediënt vanuit waar je eenvoudig een fris gerecht samenstelt. Dat doen we vandaag door deze parelcouscous met zoete aardappel aan te vullen met granaatappelpitjes en een vleugje limoen.
Parelcouscous, een pareltje op ieder bord
Couscous is al heerlijk, maar parelcouscous maakt ieder gerecht nog iets mooier en heeft een andere bite. De naam verklapt het al deels, maar parelcouscous herken je aan de ronde, dikke vorm. Wanneer deze gekookt is, krijgt de korrel bovendien een glanzend uiterlijk. Net zoals een echte parel! Voor dit recept koken we de parelcouscous in groentebouillon voor meer smaak. De uitgeperste limoen (gouden tip: gebruik een limoenpers) draagt hier tevens aan bij.
Een frisse maaltijd met veel kleuren en smaken
Limoen is en blijft een populair ingrediënt om ieder gerecht een frisse smaak te geven. Het lentegevoel wordt dan meteen aangewakkerd. De felroze granaatappelpitjes versterken bovendien deze zure smaak. Om het gerecht nog een beetje te neutraliseren, voegen we gegrilde zoete aardappel en kikkererwten toe. En als laatste topping nog wat zoutige feta voor een stevige structuur.
Parelcouscous met zoete aardappel, feta en granaatappel
Ingrediënten
- 75 gram parelcouscous per persoon
- 1 kleine zoete aardappel
- 1 blokje groentebouillon
- Handjevol granaatappelpitjes
- Verse peterselie
- 100 gram feta
- 1/2 blik kikkererwten á 400 gram
- 1 limoen
- Peper
- Zout
- Olijfolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Verdeel deze over de bakplaat en besprenkel met een beetje olijfolie, peper en zout. Gril de zoete aardappel voor circa 20 minuten in de oven.
- Breng een pan met genoeg water en de groentebouillon aan de kook en voeg vervolgens de parelcouscous toe. Volg de verpakking voor de precieze kooktijd. Dit zal ongeveer 9 á 10 minuten zijn.
- Snijd ondertussen de feta in kleine blokjes, lek het bik kikkererwten uit en snijd de verse peterselie alvast fijn.
- Giet de parelcouscous af. Pers een halve limoen boven de couscous uit en meng deze met de gesneden peterselie en kikkererwten. Verdeel de parelcouscous over de borden en maak af met de zoete aardappel, granaatappelpitjes en feta. Pers eventueel nog de andere helft van de limoen uit als de smaak nog sterker mag. Eet smakelijk!
Geniet van je kleurrijke parelcouscous met zoete aardappel, feta en zoete aardappel. Kan je nog meer inspiratie nodig voor het avondeten gebruiken? Bekijk dan eens:
Dit bericht heeft 4 reacties
Oeh deze lijkt me erg lekker! Ik zie de zoete aardappel alleen niet tussen de ingrediënten staan, hoeveel gebruik je hier ongeveer voor?
Heh inderdaad, wat stom. Bedankt voor je oplettendheid, ik ga het meteen aanpassen! Een kleine(re) zoete aardappel is perfect voor 2 personen. Eet smakelijk! :-)
Hij was heerlijk!! Afgelopen week ook je tomatenrissotto gemaakt, viel ook erg in de smaak!
Blij te horen dat beide recepten in de smaak zijn gevallen! Fijne dag X