Wat je niet mag missen bij een bezoek aan Xi’an, China

Er zullen maar weinig mensen Xi’an overslaan tijdens hun rondreis door China. Xi’an is immers de thuisstad van een van de beroemdste opgravingen in China: het terracottaleger. Hoe je een bezoek brengt aan dit beroemde leger lees je uiteraard hieronder, maar er is nog meer te doen in Xi’an. Lees verder om te weten wat je allemaal niet mag missen tijdens je bezoek aan Xi’an, en waar je het beste kunt overnachten.

4 dingen die je niet mag missen tijdens je bezoek aan xi’an

Het terracottaleger

Laten we maar meteen beginnen bij het grootste en beroemdste hoogtepunt van de stad, het terracottaleger. Het terracottaleger is een archeologische opgraving van maar liefst 8.000 terracottabeelden die als grafgiften zijn meegegeven in het graf van de eerste Chinese keizer. De beelden zijn op ware grootte gemaakt, en verschillen allen in stijl, kleding, gezicht, etc. Er wordt zelfs gezegd dat alle beelden op echte mensen zijn gebaseerd.

Het leger is pas in 1976 ontdekt, en de opgravingen zijn bij lange na nog niet klaar. Sterker nog: het graf van de keizer is zelfs nog ongeopend. Men is er nog niet van overtuigd dat ze de technische middelen in huis hebben om het graf zonder schade te openen. Hoeveel beheersing je dan wel niet moet hebben!

– Hoe bezoek je het terracottaleger?

Het terracottaleger ligt ongeveer 40 km buiten de stad, en is het makkelijkste te bezoeken met een taxi. Wij boekten een taxi voor 12,50 euro per enkele rit via DIDI. De taxi doet er ongeveer 1 uur over, afhankelijk van het verkeer. Je kunt het terracottaleger ook bezoeken per bus. Deze bus – buslijn 5 – doet er even lang over. Houd er rekening mee dat vanaf het centrum van Xi’an het nog zeker een uur kost om bij Fangzhicheng te komen.

Fiets over de eeuwenoude stadsmuur in Xi’AN

De stadsmuren van Xi’an zijn gebouwd in 1370 en maar liefst 13,7 kilometer lang. Dat is een flinke wandeling als je deze afstand te voet wilt doen. Gelukkig is het ook mogelijk om boven op te muur een fiets, en zelfs een tandem, te huren. Je doet er dan ongeveer 2 uur over om rond te fietsen. Een fiets kost zo’n 45 RMB (november 2023) voor 3 uur. De entree voor de stadsmuur is 54 RMB (november 2023).

Eet in het muslim quater

Houd je van streetfood? Dan kun je in het Muslim Quater in Xi’an zeker je hart ophalen. Het is een wijk vlakbij de Drum & Bell Towers, met maar liefst 10 moskeeën. De wijk is echter voornamelijk bekend voor de ellenlange straten vol met eetkramen. Bezoek de wijk dan ook vooral in de avond wanneer het hier extra levendig is. Wel een kleine disclaimer: het is hier zeker niet vega en vegan friendly. Wij hebben het in ieder geval niet kunnen vinden en ergens anders gegeten, maar deze wijk is desondanks wel de moeite waard.

Drum & bell towers

Mocht je in Beijing zijn geweest, ben je mogelijk al bekend met een Drum & Bell Towers. Ook in Xi’an zijn deze te vinden. Persoonlijk vond ik ze niet zo mooi als deze in Beijing, maar desondanks is het wel reden genoeg om er een kijkje te nemen. Mocht je willen, kun je de Drum & Bell Towers ook beklimmen. ’s Avonds worden beide torens verlicht, en zijn ze nog mooier!

HIER WIL JE OVERNACHTEN in xi’an

Om genoeg tijd te hebben om een bezoek aan bovenstaande plekken te brengen, heb je aan zo’n 2 dagen in deze stad voldoende. Het fijnste is om in de buurt van de stadsmuur of Muslim Street te verblijven, omdat je vanaf daar vrijwel alle hoogtepunten te voet kan bezoeken. Twee persoonlijke tips:

  1. Een leuke accommodatie is Ancient City Wall Home Apartment Xi’an.
  2. Zoek je iets goedkopers? Overnacht dan bij Campanile Xi’an Bell Tower Huimin Street.

Hopelijk heb je genoeg inspiratie opgedaan voor je bezoek aan Xi’an. Ben je verder al druk bezig om een rondreis door China te plannen? Lees dan ook dit artikel waarin ik een reisroute van 3,5 week door China heb uitgestippeld. Ontdek daarnaast ook nog allerlei handige tips voor dat je naar China afreist.

Reacties

Geef een reactie