De fijne voordelen van een autovakantie in Europa

Heb je al besloten waar je eerstvolgende vakantie naartoe gaat? En wellicht twijfel je nog tussen een vlieg- of autovakantie. Hopelijk kunnen deze voordelen van een autovakantie in Europa je overhalen om een vliegreis nog even uit te stellen en de wondere delen van Europa te ontdekken. Ontdek ons prachtige continent op eigen tempo en kom terug met allerlei vakantieverhalen- en foto’s waar je je familie en vrienden mee kunt inspireren.

Je kan meenemen wat je wilt

Wie met de auto op vakantie gaat, hoeft geen rekening te houden met een maximaal gewicht van de koffers. Geen gezeur met de weegschaal thuis. Heerlijk! Je kunt alles (oké, bijna alles) meenemen wat je wilt. Dat extra paar schoenen? Meer leesvoer? Je volledige verzorgingsroutine? Het kan allemaal mee in de koffer of achterbak.

Het kan natuurlijk zijn dat je een compact(ere) auto hebt en hierdoor niet de grootste achterbak tot je schikking hebt. Gelukkig hoeft dit geen reden te zijn om een autovakantie in Europa te laten. Zo kun je een passende dakkoffer bestellen en hiermee zeeën van extra ruimte creëren. Niet alleen ideaal voor een zomervakantie, ook perfect inzetbaar voor wintersport of een spontane shopsessie op een brocantemarkt.

Autovakantie in Europa is minder schadelijk voor het milieu

Hoe graag we ook naar allerlei tropische en culturele bestemmingen verspreid over de hele wereld vliegen, is het funest voor onze ecologische voetafdruk. Een vliegreis belast het milieu namelijk 2 tot 4 keer zoveel als dezelfde reis per auto. Beschik je over een eigen auto en lig je er niet wakker van om een stukje te rijden? Plan dan een autovakantie in Europa en ontdek allerlei wonderlijke plekken waarvan je niet wist dat Europa deze ook in zijn mars heeft.

Niet aan een plaats of land gebonden

Misschien huur je graag twee weken lang een huisje met zwembad ver weg van de bewoonde wereld. Of je vindt het juist leuk om van plek naar plek te hoppen. Hoe je jouw autovakantie in Europa ook zal indelen, dankzij eigen vervoer zijn de mogelijkheden oneindig.

Rijdt naar dat ene afgelegen strand, bezoek dorpjes waar geen enkele toerist te bekennen is of overnacht bij die ene accommodatie midden in de natuur waar je niemand zult tegenkomen. Maak verschillende dagtrips en laat je vooral verrassen door hetgeen wat de omgeving of het land allemaal te bieden heeft. Plus de lokale bevolking kan jullie ongetwijfeld een heleboel unieke tips meegeven.

Besluit last-minute waar je wilt verblijven

Sommigen houden van een enige vorm van zekerheid door accomodaties voorafgaand aan de reis te boeken. Maar als je een rondreis door één of meerdere landen wilt maken, is het best fijn als je tijdens de reis van de route kunt afwijken. Wie weet wil je ergens langer verblijven of kom je erachter dat een bepaalde plaats totaal niet het bezoeken waard is.

Door bijvoorbeeld alleen het begin en eind van je reis vast te leggen, heb je alle vrijheid om een andere koers op te varen.. rijden dus. Er zijn altijd meerdere accommodaties last-minute nog beschikbaar, dus daar hoef je je geen zorgen om te maken.

Wat zijn voor jou de grootste voordelen van een autovakantie in Europa?

Bekijk ook eens deze reisartikelen in Europa:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie