Schuif aan bij het Italiaanse restaurant Toscanini in Amsterdam

Mamma mia! Waan je voor een middag of avond in Italië bij restaurant Toscanini in hartje Jordaan. Het restaurant opende in 1985 al de deuren en staat bekend om de authentieke Italiaanse gerechten met eigen twist, smaakvolle, ronde wijnen en enthousiaste gastvrijheid. Nodig je vrienden uit voor een zondagsbrunch of verras je partner met een romantisch Italiaanse diner.

Wie? Italiaans restaurant Toscanini (Website)
Waar? Lindengracht 75, 1015 KD Amsterdam (Google Maps)
Wanneer? Dinsdag tot en met donderdag: 18:00 – 01:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 12:00 – 15:00 uur / 18:00 – 01:00 uur

Brunchen en dineren op z’n Italiaans bij Toscanini

Het is een waar feestje om bij restaurant Toscanini aan de altijd gezellige Lindengracht aan te schuiven. Doordeweeks ben je hier welkom voor een uitgebreid diner op z’n Italiaans met bijpassende wijnen, in het weekend kan je na het middaguur al van een sfeervolle brunch genieten. Dit laatste deed ik een tijdje terug met twee vriendinnen op een zondag, de enige dag in de week waarop ze alleen overdag geopend zijn.

Italiaans restaurant Toscanini

Mini Toscane in hartje Amsterdam

We wilden ons graag voor een middag in een totaal andere sfeer wanen, een plek die je écht zo’n brunchgevoel geeft en waarvoor je je helemaal kunt optutten als je daar zin in hebt. Als je Toscanini binnenloopt, kan het zomaar zijn dat je ergens in Toscane een willekeurig restaurant binnenstapt. Mini Toscane, maar dan in hartje Amsterdam.

Overdag is het hier prachtig verlicht door de meerdere lichtkoepels. De Italiaanse sfeer wordt extra versterkt door de tientallen lege flessen wijn die naast elkaar staan opgesteld en de gedekte tafels met witte tafellinnen. Al met al zorgen deze details voor dat echte Italiaanse gevoel. Daar houden we van! Lo adoro!

Italiaans restaurant Toscanini in Amsterdam

Italiaanse gerechten om met elkaar te delen

En dan hebben we het nog niet eens over de gerechten gehad. Voor de brunch geldt hetzelfde menu als wanneer je ’s avonds een hapje komt eten. Naast de “vaste” kaart (deze wordt met regelmaat vernieuwd) hebben ze nog een reeks wisselende dagspecialiteiten met vis- en vleesgerechten, maar er zijn ook genoeg vegetarische opties.

Als voorafje krijg je standaard wat stokboord en focaccia. Een tip: probeer niet meteen alles op te eten, want het brood is heel lekker om in combinatie met de gerechten te eten. Wij hebben zelf enkel vegetarische gerechten gegeten, omdat ik geen vlees eet. We gingen voor de ravioli met ricotta en paddenstoelen (19 euro), buffelmozzarella met diverse seizoensgroenten (17 euro) en zijdezachte pompoenflan met o.a. spinazie in een saliesaus (20 euro). O-zo-lekker allemaal.

Italiaans restaurant Toscanini in Amsterdam

Ontdek ook deze hotspots in Amsterdam:

Reacties

Geef een reactie