Vegan bakkerij SAINT-JEAN in Amsterdam – hier moet je heen

Als men met alle liefde omfietst om bij een specifieke plek koffie met wat lekkers te halen, dan weet je dat het concept een groot succes is. SAINT-JEAN in hartje Jordaan is hier het perfecte voorbeeld van. Drink hier je favoriete koffie met havermelk, maar eigenlijk kom je vooral voor alle vegan lekkernijen die ze dagelijks achterin de bakkerij zelf maken.

Hotspot Saint-Jean in Amsterdam

Wie? Vegan bakkerij SAINT-JEAN (Website)
Waar? Lindengracht 158-H, De Jordaan (Google Maps)
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 08.00 uur – 17.00 uur
Zaterdag en zondag 09.00 uur – 17.00. uur

Huisgemaakte lekkernijen voor je u tegen zegt

Bakkerij SAINT-JEAN is vastberaden populair vanwege de zoete lekkernijen, maar het minimalistische en witte/crème interieur met veel lichtinval geeft deze plek nog meer hotspot allure. De gebakjes maken eigenlijk gewoon deel uit van het interieur, omdat deze centraal staan in de bakkerij. Als je ook maar ietwat lekkere trek hebt en spontaan langs de bakkerij loopt, is de kans aannemelijk dat je binnenwandelt om een snack uit te kiezen.

Pistache cruffins tot kaneelbroodjes: 100% vegan!

Eigenlijk heb je aan één bezoek aan SAINT-JEAN bij lange na niet genoeg. Er is namelijk zoveel lekkers wat je wilt proberen. Om je een idee te geven van het plantaardige aanbod: een espresso chocoladecake met sinaasappel en buttercream, kardemom broodjes (zien eruit als kanaalbroodjes) en bostock met peer, hazelnoot en kaneel (te zien op onderstaande foto).

En welke lekkernij ik écht niet mag vergeten, is de cruffin. Dit is een soort croissant, maar dan in de vorm van een muffin. Niet alleen een heerlijke structuur om te eten, maar kunnen we het ook even hebben over de vulling? Pistache! Oprecht, ik zou deze cruffin iedere dag kunnen eten. Zonder enige twijfel een van de lekkerste zoete lekkernijen van de afgelopen tijd.

Vegan hotspot Saint-Jean in Amsterdam

Laatste tip: kom niet al te laat naar SAINT-JEAN

Dat SAINT-JEAN een geliefde plek is om heen te gaan, weten inmiddels meer mensen. Ondanks dat ze dagelijks tot 5 uur ’s middags zijn geopend, kan de dagvoorraad er al veel eerder doorheen zijn. Toen ik een keer om 4 uur ’s middags een poging deed, was alles al op – behalve de koffie natuurlijk. Rond het middaguur gaat het hard, dus zorg ervoor dat je niet veel later komt om nog een beetje keuze te hebben.

> Bekijk ook mijn TikTok over SAINT-JEAN waarin je ook een goede sfeerimpressie krijgt. Sowieso deel ik op TikTok regelmatig allerlei leuke hotspots in Amsterdam, meestal eerder dan hier op Fashiable.nl.

Vegan bakkerij Saint-Jean in Amsterdam

Ontdek ook deze hotspots in Amsterdam:

Reacties

Geef een reactie