Waarom de iPhone 13 dé nieuwste telefoon is die je wilt

In september namen we afscheid van het zomerseizoen, maar het is ook de maand waarin Apple altijd zijn nieuwste producten lanceert. En hoe! Het lukt ze iedere keer weer om hun trouwe gebruikers te enthousiasmeren. We zijn inmiddels beland bij nummertje 13 en gingen voor jullie op zoek naar de nieuwste en opvallendste iPhone 13 features.

Het is altijd weer een verrassing wat Apple voor ons in petto heeft, maar ze hebben wederom niet teleurgesteld. Hebberig worden we ervan, maar duurzaamheid is en blijft een belangrijk thema op Fashiable.nl. Schaf daarom alleen een nieuwe telefoon aan wanneer je huidige echt aan vervanging toe is.

En mocht je na het lezen van dit artikel een iPhone 13 met abonnement overwegen, stap dan na de looptijd over op een SimOnly abonnement om zo vele euro’s te besparen. Ontdek daarnaast hoe je duurzamer met je nieuwe iPhone omgaat, zodat je zo lang mogelijk van je toestel kunt genieten. De iPhone 13 is sowieso weer een stukje duurzamer dan zijn voorganger en de eerste reden onder de foto legt meteen uit waarom:

Beste features van iPhone 13
Foto door Nubelson Fernandes

Een nog langere batterijduur

Je hoeft bij de iPhone 13 nooit meer bang te zijn dat je telefoon het einde van de dag niet haalt. De iPhone 13 Pro Max heeft zelfs de langste batterijduur ooit. Het is hiermee namelijk mogelijk om tot 28(!) uur lang achter elkaar video’s af te spelen. Laat dit even goed op je inwerken: 28 uur aan continue activiteit op je telefoon. Op een iPhone 13 Pro kan je tot 22 uur video’s afspelen en op een iPhone 13 tot 19 uur.

Het kan natuurlijk een keer voorkomen dat je helemaal vergeet je telefoon bijtijds op te laden. De snelle adapter van 20W blijft dan onze redder in nood waarmee de telefoon binnen 30 minuten tot en met 50 procent oplaadt.

De grootste camera-update ooit

Dat we tegenwoordig ongekend mooie foto’s met onze iPhone kunnen maken, weten we al langer dan vandaag. Vooralsnog is het Apple gelukt om de camerakwaliteit te verbeteren. De iPhone 13 heeft namelijk een gloednieuw pro-camerasysteem en geavanceerde prestaties bij weinig licht. De groothoeklens heeft bijvoorbeeld een diafragma van F/1.5 of F/1.6. Hierdoor creëer je helderder licht op foto’s met minder ruis, ook in het donker. Pixels, wat zijn dat ook alweer? Daarvoor hebben we tegenwoordig zelfs een speciaal Instagram filter nodig.

Naast de betere kwaliteit hebben de camera’s van alle iPhone 13 modellen beeldstabilisatie, waardoor er minder beweging op een foto te zien is. Voor wie daarom in zijn vrije tijd graag fotografeert, maar geen zin heeft om spiegelreflexcamera mee op zak te nemen, is de iPhone 13 een perfecte uitkomst. Kies je voor een Pro model? Dan krijg je er een macrolens bij waarmee je van heel dichtbij kunt fotograferen en filmen.

Natuurlijke fotografische stijlen

Nog even over die Instagram filters. Alle modellen tot en met de iPhone 12 hebben een standaard stijl a.k.a. kleurinstelling wanneer je een opname maakt. Dit is in principe helemaal prima, want achteraf kan je een foto of video geheel naar wens bewerken. Maar nu! Bij alle iPhone 13 modellen is een update doorgevoerd waardoor je vooraf al een natuurlijk filter kan instellen: (1) rijk contrast, (2) levendig, (3) warm en (4) koel. Dit zijn subtiele filters welke je naar wens nog kunt aanpassen, terwijl de huidtinten intact blijven.

Beste features van iPhone 13
Foto door Nubelson Fernandes

Filmmodus waar je U tegen zegt

One, two, three.. Action! Behalve een geschoten foto ziet een video er met een iPhone steeds professioneler uit. Dit is mogelijk dankzij de filmmodus (Cinematic Mode), een nét wat andere filmfunctie dan de standaard videomodus waarbij je enkel op de rode opnameknop drukt.

Je kunt met de filmmodus het focuspunt handmatig verplaatsen, maar dit kan ook geheel automatisch. De ultragroothoeklens detecteert namelijk tijdens het filmen uit zichzelf alle aanwezige objecten, zodat deze lens zich kan voorbereiden om in een split second het focuspunt te verplaatsen. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer iemand zijn gezicht richting de camera draait. Uiteindelijk is het een kwestie van proberen en kijken of je handmatig of automatisch instellen fijner vindt.

Ook verkleint de iPhone 13 de scherptediepte automatisch (1080p met 30bps). Mocht je hier achteraf niet helemaal tevreden over zijn, kan je deze nog aanpassen in de Foto’s-App. Liever op de laptop aanpassen? Dan kan dit de programma’s Final Cut Pro en iMovie. Let op! De apps moeten hiervoor eerst geüpdatet worden en doordat zulke video’s veel opslag innemen, is deze optie niet beschikbaar voor de telefoons met een opslag van 128G.

Yay voor de nieuwe kleuren

De meesten zullen waarschijnlijk hun iPhone verstandig in een beschermde telefoonhoes bewaren, waardoor de kleur van het toestel niet echt meer opvalt. Tóch gebeurt het uitkiezen van de kleur altijd met aandacht. Met zwart, goud of zilver kan je de plank nooit misslaan, maar dit jaar zijn er twee geweldige kleuren aan de collectie toegevoegd: Sierra Blue (babyblauw-achtig) voor iPhone 13 Pro (Max) en lichtroze voor iPhone 13. Hebben!!

Nog beter spat-, water- en stofbestendig

Sta je bekend om je onhandigheid? Geen enkel probleem met de iPhone 13. Eerder legden we altijd zo snel mogelijk onze telefoon in een grote bak rijst wanneer er water overheen was gevallen. Nog steeds een snelle reactie van velen, maar eigenlijk is dit niet meer noodzakelijk. Vorige modellen waren al uitstekend spat-, water- en stofbestendig, maar Apple boekt steeds meer vooruitgang. Alle vier modellen van iPhone 13 zijn waterbestendig tot 6 meter diepte en 30 minuten lang. Mocht je telefoon daarom per ongeluk een plons maken: niks aan de hand.

Apple heeft voor de iPhone 13 nog meer veel features doorgevoerd, zoals een helderder scherm en snellere processor, maar vooral het bovenstaande laat ons Apple hartje sneller kloppen.

€ – Dit artikel is een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie