Flexwerken in Antwerpen? Dit zijn 7 van onze favoriete werkplekken!

Nu deels thuiswerken tegenwoordig het nieuwe normaal is, heb je de luxe om te werken waar je maar wilt. Dus waarom daar geen gebruik van maken? Een andere werkomgeving doet immers wonderen voor de creativiteit. Ga flexwerken in Antwerpen, geef jouw productiviteit een boost en neem je laptop mee naar een van deze 7 flexwerkplekken in Antwerpen.

Flexwerken in Antwerpen met altijd snel internet

Bij een goede flexwerkplek hoort vanzelfsprekend snel internet. Anders blijf je nog liever thuis. Tegenwoordig is er overal wel Wi-Fi beschikbaar, maar dan is het nog maar de vraag of deze naar behoren werkt. Ook is werk verrichten op een openbare netwerkverbinding niet altijd het meest veilige idee. En dan biedt internetten op jouw persoonlijke hotspot uitkomst!

Het mobiele netwerk 4G werkt hiervoor al top, maar opvolger 5G maakt alles nog toegankelijker. Niet alleen heeft 5G netwerk een kortere reactietijd (want: 10 keer zo snel downloaden), ook is het een stuk betrouwbaarder en stabieler. Mocht je daarom op een werkplek belanden waar het internet beroerd is, kan je met één knop jouw persoonlijke hotspot aanzetten. Is het voor jou nog steeds onduidelijk wat 5G precies inhoudt? Lees dan eens dit artikel van Consumentenbond.

Werkplek Caffenation in Antwerpen

Hier kan je fijn flexwerken in Antwerpen

1. Caffènation

Voor deze lijst trappen we af met een grote favoriet onder de koffiebars in Antwerpen: Caffènation. Deze hippe koffiebar kent twee locaties in Antwerpen waar je allebei welkom bent om te werken. Caffènation is een down to earth koffiebar waar een niets moet, alles mag sfeer hangt. Mensen zijn druk op hun laptop aan het werk, lezen de krant of wandelen spontaan binnen om een nieuwe voorraad koffiebonen in te slaan.

Adres? Lamorinierestraat 161 (Haringrode) & Mechelsesteenweg 16 (Theaterbuurt)

2. Murni Zuid

Murni op Het Zuid is de geschikte plek wanneer je het liefst in doodste stilte werkt. Op zowel de eerste als tweede verdieping kan je de hele dag diep geconcentreerd aan de slag, belangrijke telefoontjes plegen en eventueel met klanten afspreken. Murni kijkt uit op de altijd mooie Leopold de Waelplaats, waardoor je ongegeneerd uit het raam kunt staren wanneer je in een lastig denkproces vastzit.

Adres? Graaf van Egmontstraat 59 (Het Zuid)

3. Cuperus

Flexwerken in Antwerpen is bij Cuperus ook altijd een goed idee. Niet alleen drink je hier overheerlijke (filter)koffie, ook hangt er een ongedwongen werksfeer. Hierdoor werk je die lange takenlijst in ongekend tempo af. Cuperus heeft twee locaties in Antwerpen; een in het centrum en de ander ligt aan de Paardenmarkt in het Schipperskwartier. Ga niet al te laat mocht je bij Cuperus willen werken, want het zit al gauw vol met freelancers en studenten die ditzelfde idee met je delen.

Adres? Sint-Katelijnevest 51 (Centrum) & Paardenmarkt 28 (Schipperskwartier)

Flexwerken in Antwerpen gaat gepaard met goede koffie. Naast de genoemde flexwerkplekken in dit artikel zijn er uiteraard nog vele andere koffiebars in Antwerpen. Ook hiervan is al een lijstje op Fashiable.nl te vinden: ontdek 17 van de beste koffietenten in Antwerpen.

Werkplek Kolonel Coffee in Antwerpen

Nog meer flexwerkplekken in Antwerpen

4. Kolonel Coffee

Een andere geliefde werkplek in Antwerpen met zeer verslavende koffie is koffiebar Kolonel Coffee in Brederode. Altijd een gezellige plek om met je laptop neer te ploffen, mede dankzij het lieve personeel. Bovendien is het hier heel fijn zitten dankzij het grote raamwerk en dus vele lichtinval. Met jouw favoriete kop koffie en fijne deuntjes in je oren vliegen de uren voorbij en is je werk sneller af dan je van tevoren had uitgerekend.

Adres? Montignystraat 51 (Brederode)

5. Kolonel & Reede

Koffiebar Kolonel & Reede wordt gerund door dezelfde eigenaren als Kolonel Coffee, maar bevindt zich meer richting het noorden, in het Schipperskwartier. Je kunt hier nog steeds dezelfde koffie verwachten, alleen het food concept is ietsjes anders. Al maakt dit voor een werkplek overdag niet uit, want het enige wat je nodig hebt, zijn een zitplek en een goede dosis cafeïne om je productiviteit te verhogen.

Adres? Ankerrui 15 (Schipperskwartier)

6. Coffeelabs

Voor wie gebonden is aan een tijd en daarom liever in de nabije omgeving van Antwerpen Centraal werkt, kan uitwijken naar Coffeelabs. Een ruim ogende en bruisende omgeving die zich perfect loont als flexwerkplek. Beneden is het altijd gezellig druk, maar mocht je wat meer privacy willen, zijn er op de eerste en tweede verdieping geschikte werkplekken te vinden. Bestellen doe je aan de bar, zodat je geen enkele druk voelt om na een half uur meteen een nieuw drankje te bestellen.

Adres? Lange Klarenstraat 19 (Centrum)

7. SANBA [Tijdelijk gesloten]

Bij het co-working café SANBA mag je de hele dag kosteloos met je laptop werken. Alleen of eventueel met andere freelancers of collega’s. Er zijn stopcontacten genoeg en daarnaast is er een afgescheiden vergaderruimte die je kunt afhuren. SANBA, gelegen aan de Schelde op ’t Eilandje, is een creatief ingerichte ruimte, waardoor je zeeën van inspiratie voorgeschoteld krijgt. Niet alleen op papier, maar ook op je bord. Vooral de soep van de dag is iedere keer weer een positieve verrassing. Een aanrader dus!

Adres? Rijnkaai 22 (Eilandje)

Co-working café SANBA in Antwerpen

€ – Dit artikel is een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie