Speltip: op vakantie naar jouw eiland in Animal Crossing + 14 beginnerstips

Omdat we voorlopig nog niet op vakantie kunnen, moeten we de vakantie maar in huis halen. Dat kan tegenwoordig met het razend populaire spel Animal Crossing: New Horizons voor Nintendo Switch. Zonder enige twijfel hét spel van 2020. Ook ik waagde me aan het spel om te ontdekken of de hype rondom het spel terecht is.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja! De populariteit rondom Animal Crossing: New Horizons is hartstikke terecht. Op het eerste gezicht lijkt het Nintendo spel eerder iets voor kinderen, maar het tegenovergestelde is waar. Animal Crossing is het spel voor wie op zoek is naar ontspanning en stapsgewijs een onbewoond eiland wil omtoveren tot een knusse gemeenschap.

Animal Crossing New Horizons en alle beginnerstips

Het doel van Animal Crossing: New Horizons

Om je een iets uitgebreidere uitleg te geven. In Animal Crossing verhuis je naar een onbezonnen, onbewoond eiland waar je jouw creativiteit inzet om er iets moois van te maken. En dit alles in jouw eigen tempo. Vissen en insecten vangen, fossielen opgraven voor het museum en grondstoffen verzamelen om meubels en gereedschap te maken. Van nieuwe bewoners verwelkomen tot een groter huis die je volledig inricht. Het is slechts een kleine greep uit de activiteiten waarmee je jouw eiland stapsgewijs uitbreid.

Door met eilandbewoners te praten, kom je erachter wat je allemaal kunt doen om verder in het spel te komen. Nergens zit een tijdslimiet aan, waardoor het ontspannende element gewaarborgd blijft. Gedurende het spel verdien je geld ofwel klingels of Nook Miles waarmee je onder meer kleding, meubels en zaadjes koopt. Ook kan je hiermee afreizen naar een ander eiland om zeldzame dieren te vangen of fruitsoorten te verzamelen die je nog niet hebt.

Animal Crossing - New Horizons en beginnerstips

Het verschil tussen Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite

Animal Crossing: New Horizons is enkel te spelen op Nintendo Switch en is onder meer te koop bij Bol.com voor 52,99 euro (in februari 2021). Mocht je nog geen Nintendo Switch hebben, is het de investering zeker waard, want je hebt er jarenlang plezier van. Er zijn twee soorten, namelijk Nintendo Switch (409 euro) en Nintendo Switch Lite (vanaf 212 euro). Het grootste verschil is dat de joysticks van Nintendo Switch ontkoppelbaar zijn, waardoor je jouw Nintendo aan de televisie kunt koppelen. Zo kun je ook met zijn tweeën een spel spelen.

Eerste keer Animal Crossing? 14 beginnerstips!

Het spelverloop van Animal Crossing wijst zich vanzelf. Toch kunnen sommige tips en tricks de voortang van het spel iets vereenvoudigen. Sommige tips worden tijdens het spel duidelijk uitgelegd, sommige moet je maar net weten. Daarom vind je hieronder een lijst van 14 beginnerstips, zodat jij ze op voorhand al weet. Have fun!

Ale beginnerstips voor Animal Crossing New Horizons
– Bomen schudden voor meer vallende takken

Voor gereedschap heb je takken nodig. Soms liggen deze al op de grond, maar soms moet je een boom goed schudden om ze te verzamelen. Stop niet met schudden na één keer, want soms vallen er wel 8 takken uit.

– Maak je eigen geldboom

Glinstert er iets in het gras? Pak je schep en graaf het op. Voeg het gevonden geld bij de rest en pak vervolgens 10.000 klingels door op het geldzakje te klikken. Plant het geld vervolgens in de grond. Na een paar dagen groeit er een heuse geldboom. Deze groeit maar één keer, dus daarna is het een normale boom.

– Graaf gaten voordat je op een steen staat

Uit één steen kan je maar liefst 8 mineralen slaan. Dit doe je door drie gaten achter je in de grond te graven. Wanneer je op de steen slaat, loop je namelijk steeds een stukje naar achter. Wanneer je dan een keer misslaat, is de kans groot dat er daarna niks meer uit de steen komt. Door gaten te graven, blijf je steviger staan en sla je het maximale uit iedere steen.

– Verkoop niet zomaar je mineralen los

Alles levert geld op, maar het kan altijd meer. Door eerst meubels van de mineralen te maken, krijgen spullen meer waarde. En dat levert dus meer geld op. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor onkruid. Hiervan kan je paraplu’s maken. Verkoop trouwens niet meteen al je onkruid, want je gaat het later nog een keer nodig hebben.

Speltip: Animal Crossing New Horizons
– Zet je geluid aan voor krekels

Wanneer je over het eiland wandelt, wordt je hier en daar verrast door het geluid van krekels. Hoe harder het geluid klinkt, hoe dichterbij de krekel is. Graaf in de grond om je heen en er zal vanzelf ergens een krekel verschijnen. Vangen maar!

– Hak eerst al het hout, daarna pas oprapen

Af en toe hak je als een gek hout om meubels voor nieuwe eilandbewoners te maken. Van dat vele houthakken gaat je gereedschap natuurlijk kapot. Daardoor vergeet je nog weleens welke bomen je al hebt gehad als je even later terugkomt met nieuw gereedschap. Om niet nogmaals op de gehakte bomen te slaan, is het handig om eerst alles te hakken en daarna pas alles op te rapen.

– Neem altijd een eenvoudige werkbank mee

Een mooie aansluitende tip op de vorige. Door een eenvoudige werkbank altijd op zak mee te nemen, hoef je niet steeds vele meters terug te lopen wanneer je vishengel, vangnet of hakbijl kapot gaat.

– Uil-symbool in encyclopedie om collectie museum te ontdekken

Je gaat véél insecten en vissen vangen. Met name in het begin vang je steeds nieuwe soorten. Hierdoor is het weleens onduidelijk of je een bepaalde soort al naar het museum hebt gebracht. Door in de encyclopedie op een insect of vis te staan, zie je aan het uil-symbool of deze al is afgegeven.

– Eet geen fruit als je op een steen slaat

Van fruit eten word je sterk. Zo sterk dat je een steen kapot slaat. Dat levert dus niks op. Geen zorgen, een nieuwe steen zal na een paar dagen ergens op het eiland verschijnen.

– Eet een stuk fruit om een boom te verplaatsen

Als je je eiland gaat inrichten, staan bomen soms flink in de weg. Eet een stuk fruit om sterk te worden en graaf met een schep de gewenste boom uit de grond.

Animal Crossing voor Nintendo Switch en beginnerstips
– Stel Nederlands in als standdaardtaal

Animal Crossing: New Horizons zit vol grapjes. Daarom is het juist zo leuk om op jouw Nintendo Nederlands als standaardtaal in te stellen.

– Houd ‘B’ ingedrukt om sneller te lopen

Soms leg je grote afstanden af en dan is het fijn als dit sneller kan. Door ‘B’ ingedrukt te houden, ren je in plaats van dat je wandelt. Let op, rennen kan sommige vissen en insecten afschrikken, dus doet dit niet wanneer je op een vangtour bent.

Houd ‘A’ ingedrukt om langzaam te lopen met je vangnet

Zoals ik al zei, schrikt lopen en rennen sommige dieren af. Voor sommige insecten moet je namelijk sluipend met je vangnet op ze aflopen. Dit doe je door ‘A’ ingedrukt te houden. Laat los wanneer je het insect kunt vangen.

Klik op ‘B’ om eilandbewoners sneller te laten praten

Een aantal bewoners, zoals de eigenaar van het museum, zijn echte kletskousen. Hierdoor duren sommige gesprekken behoorlijk lang. Geen zorgen, klik op ‘B’ als ze praten en het zal ineens een stuk sneller gaan.

Zoals je kunt horen, ben ik in ieder geval razend enthousiast. Niet alleen over Animal Crossing: New Horizon, maar ook over mijn Nintendo Switch Lite zelf. Een fijne afleiding in tijden van quarantaine.

Lees ook eens deze artikelen:

Dit artikel is geen samenwerking, maar bevat wel meerdere affiliate links. Wanneer jij via mijn link op dezelfde website een aankoop doet, ontvang ik een kleine commissie. Jou kost dit niks extra‘s!

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Marjoleine

    Ahh zo leuk! Ik twijfel heel erg om een Nintendo Switch lite te kopen en Animal crossing. Het lijkt me zo leuk. Na deze blog trouwens nog meer, haha. Volgende maand ben ik jarig en aangezien ik niet echt wensen heb vraag ik misschien wel geld om hem te kunnen kopen :D

    1. Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! :-) En ik snap je twijfel helemaal. Ik heb ook enorm getwijfeld in het begin (want veel geld), maar toen bedacht ik me ineens: een Nintendo Switch is een investering waar ik lang plezier van ga hebben. Ik speel nu ruim 2 weken Animal Crossing en het wordt alleen maar leuker en leuker. En omdat er ook geen einddoel in het spel is, blijft het iedere keer leuk. En zo niet, dan zijn er héél veel andere Nintendo spellen die je kunt kopen, haha.

Geef een reactie