Schoeninspiratie! Shop duurzamer bij deze 4 merken

Het is tijd voor een dosis schoeninspiratie! Volgens officiële termen zitten we nog midden in het winterseizoen, maar in de maand februari kijken we ook al graag uit naar het voorjaar. De eerste, warme zonnestralen, zonder winterjas op het terras, maar dus ook een nieuw paar schoenen aan onze voeten. Misschien weet je nu nog niet zo goed wat voor iets je zou willen, maar één ding weten we wel: kwaliteit staat voorop.

Schoeninspiratie - duurzame schoenmerken

Baseer je schoenkeuze op kwaliteit in plaats van kwantiteit

Een volgepropte kast met schoenen staat misschien wel leuk, maar uiteindelijk val je altijd op slechts enkele favorieten terug. Deze lopen lekkerder, passen onder meer outfits of de kwaliteit is na lange tijd nog steeds op en top. Kwaliteit boven kwantiteit speelt niet zomaar een steeds prominentere rol in ons leven. We investeren liever net wat meer in één paar schoenen in plaats van drie paar die na een paar keer dragen alweer achter in de kast verdwijnen.

Schoeninspiratie: shoe shop till you drop

Winkelen tot we erbij neervallen is het in feite niet, maar we nemen wel de tijd om naar dat perfecte paar op zoek te gaan. Net zoals Cinderella als enige het glazen muiltje past. Het paar dat als gegoten zit en waar je met gemak de hele dag op kunt rondlopen. En natuurlijk een schoen dat bij jouw persoonlijke stijl past. En mocht het schoenenmerk duurzaamheid in het vandaal hebben staan of naar ecologische doelstellingen toewerken, scoort het merk extra punten. Om het jullie gemakkelijk te maken, hebben we onze favoriete schoenmerken voor jullie op een rij gezet.

Duurzaam schoenenmerk: sneakerlabel Veja

Veja

Veja is een Frans sneakermerk dat al 15 jaar aan de weg timmert om duurzame sneakers te produceren. Er wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van gerecycled polyester, wild rubber en voor sommige schoenen zelfs gerecyclede plastic flessen. Veja vindt transparantie essentieel en zal daarom nooit geheim doen over de gebruikte materialen. Een leuke feit is dat ‘Veja’ in het Portugees ‘zien’ betekent: kijk eens goed naar je schoenen, kijk naar het achterliggende verhaal. En over de Veja sneakers zelf: tof, toch? Een herkenbaar schoentje dat in vele kleuren beschikbaar is.

Schoeninspiratie: VIA VAI schoenen via Van den Assem

VIA VAI

Een ander merk met op Italië geïnspireerde kwaliteitsschoenen is VIA VAI; een Nederlands schoenenmerk waar maatschappelijk verantwoord ondernemen centraal staat. Dit doet het schoenenmerk door people, planet en profit zoveel mogelijk in balans te houden en alle partners hierbij te betrekken, zodat de gehele keten in beweging blijft. Het merk heeft de ambitie om een duurzamere toekomst realistisch te maken.

De schoenencollecties van VIA VAI zijn gemaakt voor de vrouw met een eigen stijl. Iemand die graag haar persoonlijke karakter in iedere outfit doorvoert. De VIA VAI schoenen met Italiaanse designs zijn minimalistisch met een stoere touch. Dit zorgt ervoor dat je de schoenen onder vrijwel iedere outfit kunt dragen. En dat is precies wat we willen.

Schoeninspiratie: Toral schoenen via Van Den Assem

Toral

Nog zo’n prachtig schoenenmerk met eigenzinnige stijl is het Spaanse merk Toral. Een schoenlabel dat kwaliteitseisen vooropstelt en hun collecties onder eerlijke werkomstandigheden in Spanje laat produceren. Door de opvallende ontwerpen moet het merk wel echt bij je passen, maar als die perfecte match er met de Toral schoenen is, ga je gegarandeerd jarenlang plezier van ze hebben. De collecties bevatten onder meer stoere laarzen met cowboy karakter, maar ook stevige sneakers die iedere outfit compleet maken. Eén ding is zeker: schoeninspiratie genoeg!

Schoeninspiratie: Diadora sneakers

Diodora Heritage

We sluiten het artikel af met het vintage sneakermerk: Diodora Heritage. Waarom vintage? Het merk bestaat al sinds de jaren ’40 en verrast de sneakerliefhebbers nog altijd met hun sportieve schoenen. Bovendien houdt het Italiaanse merk zich bezig met duurzaamheid. Zo wonnen ze in 2019 nog de gouden EcoVadis medaille, omdat Diodora in de top 5% van 63.000 bedrijven in 160 landen thuishoort die EcoVadis op duurzaamheid heeft beoordeeld. Diodora Heritage heet namelijk organisch katoen geïntroduceerd, maakt gebruik van beschikbare duurzame materialen op de markt en de verpakkingen worden van overtollig zeewier gemaakt.

Na deze schoeninspiratie nog niet klaar met lezen? Lees dan eens:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties