Wooninspiratie: decoreer je muren met posters van Poster Store

Een ruimte in huis krijgt al snel sfeer door de juiste inrichting. Door deze met verfijnde accessoires af te stemmen, krijg je er al allemaal een huiselijk gevoel van. Denk aan planten, kaarsen, behang met print, maar ook posters in lijsten. Geef bijvoorbeeld jouw woonkamer, kantoorplek of in mijn geval de slaapkamer een nieuwe look met een aantal toffe posters van het merk Poster Store.

Je eigen posters samenstellen en compositie bedenken

Waarom naar een kale muur, schouw of plank staren als je deze ook kunt decoreren met allerlei posters? Het zorgt niet alleen meteen voor meer gezelligheid in een ruimte, ook zijn de posters gemakkelijk verwisselbaar. Een groot voordeel als je het mij vraagt. Zo kan je één of meerdere posters eens in de zoveel tijd verwisselen als je ze net even te vaak hebt aangekeken. Heb je een soort zomer- en wintervariant. Handig!

Het Zweedse merk Poster Store werkt samen artiesten van over de hele wereld en een eigen team van creatievelingen die allerlei trendy en minimalistische (want: Scandinavisch) posters ontwerpen. Deze posters worden allemaal op hoge kwaliteit en in de hoofdstad Stockholm geproduceerd.

Dankzij de verschillende thema’s en groottes van de posters en lijsten kan je helemaal losgaan en je eigen creatie samenstellen. Wat betreft de thema’s kun je onder andere denken aan illustraties, quotes, architectuur en natuurafbeeldingen. Het kleinste formaat is 13 x 18 cm en de grootste maar liefst 70 x 100 cm. Zo is er voor iedere ruimte in huis het juiste formaat te vinden.

Een frisse wind door de slaapkamer

Als er één kamer in mijn huis is die ik continu blijf herdecoreren, is het wel mijn slaapkamer. Boven mijn bed hangt al meerdere jaren een landkaart van Nederland die ik ooit bij een kringloop heb gekocht. Deze vind ik nog steeds heel tof en zal ik niet zomaar weg doen, maar het gedeelte boven mijn bed kon wel een opfrisbeurt gebruiken.

Op de website van Poster Store helpen ze je graag met verschillende composities, zodat je leuke ideeën krijgt voor jouw gekozen ruimte. Na lang wikken en wegen ging ik voor een strakke compositie met zes posters van dezelfde grootte, omdat deze voor mijn gevoel net even wat meer rust uitstraalt in de slaapkamer. Dat is wel fijn met een kledingrek aan de andere kant van de kamer dat er lang niet altijd opgeruimd bij staat.

Tips om een compositie met Poster Store posters samen te stellen
 • Bedenk eerst welke muur, schouw of lege plank je wilt decoreren met één of meerdere posters. De op te vullen ruimte zegt namelijk al veel over de formaten die je het beste kunt bestellen.
 • Iets visualiseren helpt goed om een bepaalde compositie te bedenken. Op Poster Store hebben ze een aparte pagina met eindeloos veel fotowand inspiratie. Succes gegarandeerd.
 • Wat mij ook heeft geholpen, is om mijn favoriete posters op te slaan en in bijvoorbeeld InDesign of Photoshop een collage te maken. Zo zie je in één opslag of de posters mooi bij elkaar staan of welke je misschien beter kunt wisselen.
 • Wanneer je nog twijfelt over de grootte van iedere poster, is het handig om er een meetlint bij te pakken. Zo wordt duidelijk hoe groot bijvoorbeeld 70 x 100 cm nou eigenlijk is en of het allemaal gaat passen. Het is even passen en meten, maar dan kan er niks meer misgaan.
 • Geen compositietip, maar wel een ophangtip. Wanneer je geen hamer en spijkers in huis hebt liggen of überhaupt geen gaten in de muur mag maken, zijn de klevende spijkers van Tesa ideaal. Deze plakken verbazingwekkend goed en je kunt ze ook verstellen wanneer de posters niet in een rechte lijn hangen.

Gerelateerde artikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

 1. evelien

  Wat een geweldige sfeer! Je hebt ze prachtig op elkaar afgestemd.
  Het kussen met de beertjes is ook erg leuk <3
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie