Mijn reisplannen voor 2019

Het afgelopen jaar heb ik mooie plekken in Europa mogen ontdekken. De Poolse stad Gdánsk, mijn verjaardag vierde ik in Bratislava en met een huurauto ontdekten we Kroatië. Inmiddels staat het nieuwe jaar al bijna voor de deur. Dat betekent maar één ding: nieuwe reisplannen smeden. Ik plan ze maar al te graag, omdat dan al mijn hobby’s samenkomen: reizen, fotograferen en eten & drinken. Lees verder om te ontdekken wat mijn reisplannen voor 2019 zijn.

1. Parijs (en Disneyland)

Een dubbeldate-tripje dat door mijn ooroperatie even uitgesteld moest worden, is een lang weekend naar de stad van de liefde. Tot nu toe spelen onze Burgerlijk – de naam van onze WhatsApp-groep – dates in Nederland af, maar dit keer gaan we de grens over. Naar Parijs! Kirsten en ik zijn zo’n acht jaar geleden met school al een nachtje naar Parijs geweest, dus heel leuk om dit keer met de vriendjes te gaan. Als het ons lukt om een extra dag te gaan, willen we er een dag Disneyland aan vastplakken.

2. Japan en Zuid-Korea

New York is de enige stad buiten Europa waar ik tot nu toe ben geweest, maar ik hoop in 2019 een nieuw continent af te mogen strepen: Azië. Jazz en ik willen heel graag naar een verdere bestemming, naar een plek met andere culturen die we tot nu toe gewend zijn. En waar we allebei oneindig kunnen fotograferen. Op de een of andere manier heeft Japan altijd al mijn aandacht getrokken en Jazz heeft hetzelfde met Zuid-Korea. Verder is de vliegduur tussen Seoul en Tokyo slechts 1,5 uur, dus het lijkt ons geweldig om deze landen te combineren.

Hoe graag ik dan ook iedere dag mijn zware rugzak vol cameraspullen wil meenemen om ieder onderdeel van de reis vast te leggen, na een tijdje zullen mijn schouders behoorlijk gaan zeuren. Gelukkig maken onze mobiele telefoons steeds mooiere foto’s. Zelf ben ik nu in het bezit van een iPhone 8, maar de iPhone X camera met de portretlens staat nog steeds op mijn verlanglijst. Met een telefoon als de iPhone X kan je op vakantie nog steeds supermooie foto’s maken, terwijl de fotocamera en lenzen lekker op de hotelkamer blijven. Lieve kerstman, mag ik alsjeblieft een iPhone X?

reisplannen valencia

3. Valencia

Mijn favoriete stad van España is zonder enige twijfel Valencia. Het is de ideale bestemming om stad en strand te combineren en tegelijkertijd van al het Spaanse lekkers te genieten. Patatas bravas, pinchos, empanadas – ik begin meteen te watertanden. In 2015 ging ik voor het eerst naar Valencia, maar dit keer ga ik lieve Fleur opzoeken die hier een tijdje woont. Een groot voordeel is dat ik alle toeristische trekpleisters al heb gezien, dus nu kan ze mij meenemen naar haar favoriete plekjes van de stad. Nu al zoveel zin in!

4. Rome

Al een tijdje sparren Jazz en ik over de bestemming voor onze volgende stedentrip. We willen graag zo snel mogelijk gaan, dus het zal hoe dan ook koud zijn. Gelukkig zijn de winters in het zuiden van Europa een stukje milder, dus toen dachten we al snel aan Rome. Hier heb ik ook ooit een flitsbezoek aan gebracht (lees: één dag met 40 graden), dus een tweede bezoek lijkt me heel tof. Gedurende de wintermaanden is de gemiddelde temperatuur in Rome zo’n 12 tot 15 graden, dus dat is perfect weer voor de lange wandeltochten. En als het last-minute gaat lukken, willen we er Jazz zijn 25e verjaardag gaan vieren.

Laat de feestdagen maar beginnen, want des te eerder mogen we het nieuwe jaar inluiden en stap ik in het vliegtuig of de auto naar mijn eerstvolgende vakantiebestemming. Hebben jullie al reisplannen voor volgend jaar? 

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Dionne

    Mooi lijstje! Reizen maakt jezelf ook rijker. Ik ben net terug van een reis door Marokko waar ik in Marrakech en Essaouira ben geweest. Dat was zó gaaf! En in 2019 ga ik voor een paar maanden naar Barcelona om daar te wonen en te werken! :D

    1. Fashiable

      Wat ontzettend tof en stoer dat je een paar maanden naar Barcelona gaat om daar te wonen en werken! Tikkeltje jaloers ben ik wel.. :)

Geef een reactie