Hotspot Amsterdam: Australische vibes bij Box Sociaal

Wekelijks of misschien zelfs dagelijks openen er nieuwe eetgelegenheden in onze hoofdstad, maar Box Sociaal valt hiertussen beslist op. In de Plantagebuurt waren er schijnbaar (te) weinig foodspots te vinden, maar de ontzettend aardige eigenaren Alex en Yudhi brachten hier verandering in. Hun roots in/ en liefde voor Australië en de Nederlandse keuken komen samen bij Box Sociaal. Dit alles met duurzaamheid in gedachten.

Wie? All day restaurant Box Sociaal
Waar? 
Plantage Middenlaan 30A, 1018 DG Amsterdam (Oost/Plantagebuurt)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 09.00 uur – 23.00 uur

Australisch en Nederlands eten onder één dak? Begrijpelijk dat dit een vraagteken oproept, maar dat is nergens voor nodig. Alex en Yudhi lieten hun favoriete gerechten naar Nederland overvliegen en hebben deze een Hollandse touch gegeven. Op de bovenstaande foto zie je Shak Attack (13 euro), een soort ‘lasagne’ gemaakt van zacht gebakken eieren in een pittige tomaten- en pepersaus, gemarineerd met feta, muntyoghurt en getoast zuurdesembrood. Een hele mond vol, maar o-zo-fantastisch.

Een andere specialiteit (nu al een grote favoriet van iedereen) is de stroopwafel-wafel. De naam zegt het eigenlijk al, maar het is een Belgische wafel gemaakt van stroopwafel met als topping slagroom, seizoensfruit, nootjes en esdoornsiroop. Is het geen plaatje? Het water loopt me weer in de mond. Alles op de kaart moet je gewoon een keer geprobeerd hebben. Verder is er glutenvrij brood voor de liefhebber aanwezig.

Verder speelt duurzaamheid bij Box Sociaal een belangrijke rol. Er wordt geen gebruikgemaakt van plastic rietjes of onderzetters en eten weggooien is uit ten boze. Al het eten dat aan het eind van de dag overblijft, mag iedereen ophalen. Een initiatief dat in Nederland nog niet veel voorkomt, maar ik absoluut support.

 

Ga je binnenkort naar de dierentuin of ben je toevallig in de buurt? Loop dan zeker even Box Sociaal binnen voor een hapje. Ontdek nog meer eetgelegenheid en winkels in Oost. En ben je al eens naar Hortus Botanicus geweest? 

Reacties

Geef een reactie