Botanische tuinen Hortus Botanicus in Amsterdam

Ontdek, ervaar en verwonder bij de botanische tuinen Hortus Botanicus in Oost. Een échte to-do voor als je in Amsterdam bent! Waan je voor een paar uur in de (sub)tropen en laat je verrassen door de gigantische bananenbomen, meest sierlijke cactussen en aandoenlijke schildpadjes. Voor een prikkie (en nee, niet die van een cactus. ha!) kan je net zo lang als je wilt ronddwalen in de rustgevende tuinen en de drieklimatenkas.

Hortus Botanicus in Amsterdam-Oost

Wie? Botanische tuinen Hortus Botanicus
Waar? Plantage Middenlaan 2A, 1018DD Amsterdam (Oost)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 10.00 uur – 17.00 uur

Subtropen, woestijn en tropen op één plek

Ik zou liegen als ik niet geïnspireerd werd door de mooie foto’s die dagelijks op Instagram voorbijkomen. Nu ben ik sowieso al fan van botanische tuinen (en überhaupt planten), want je dwaalt door een plantrijke omgeving die Nederland van nature niet kent. Het pareltje van Hortus Botanicus is zonder enige twijfel de drieklimatenkas die de subtropen, woestijn en tropen vertegenwoordigt. De ene minuut bevind je je in een ware jungle met groene joekels en schildpadden en dan word je weer enkel omringd door cactussen in allerlei vormen en kleuren.

Studenten mogen met korting naar binnen

Een specifieke dag die ik je kan aanraden, heb ik niet, want het was bijzonder rustig op de zaterdag toen wij er waren. De toegangsprijs voor een volwassene is 9,50 euro, voor een student 5 euro en met een stadspas kom je voor slechts een eurootje binnen. Bovendien is het heerlijk om de wandeling te beginnen (of te eindigen) met een kopje koffie of thee bij het bijbehorende restaurant. Ook de aangrenzende tuin is heerlijk om even doorheen te wandelen, zeker wanneer het zonnetje schijnt.

Hortus Botanicus in Amsterdam

Hortus Botanicus in Amsterdam-Oost

 

Groen, groener, groenst! Vergeet niet alle andere hotspots in Amsterdam-Oost te ontdekken wanneer je toch al in de buurt bent. 

Botanische tuinen in Amsterdam-Oost

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Kirsten

    Hele mooie foto’s ook!

Geef een reactie