Fotodagboek Malta

Mijn zomer is jammer genoeg nu echt voorbij, maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Samen met mijn vriend Jazz ben ik een kleine twee weken naar zijn tweede thuis op vakantie geweest: Malta. Een groot deel van zijn familie woont hier, dus het werd na drie jaar (jaa ja volgende week zijn we alweer drie jaar samen) wel eens tijd om zijn Maltese familie te ontmoeten. Scroll maar snel naar beneden, want het zijn een heleboel foto’s.

Hallo, Malta! Klaar voor dag één. Van dit uitzicht mocht ik een kleine twee weken optimaal genieten.

Ondanks dat we elkaar zeiden om nu écht wat meer te ondernemen, was het simpel te warm om hele dagen op pad te gaan. Regelmatig lagen we op deze bedjes onder een parasol een boekje te lezen.

Van Kirsten mocht ik het boek The Circle lenen. Onlangs is hiervan de film in de bioscoop verschenen, maar deze blijkbaar rampzalig slecht te zijn. Laat ik daar maar niet aan beginnen..

Gelukkig had we goede airco in het huisje, maar voor een zo snel mogelijke afkoeling, doken we bij McDonald’s naar binnen. Vanaf het terras heb je ook nog eens een heel mooi uitzicht over Spinola Bay.

Ik heb iets met het fotograferen van huisjes. Deze zag er zo leuk uit met het groen.

Teruglopen naar het huisje na een dagje zwemmen. Ja hoor, Jazz was natuurlijk na slechts een aantal dagen al poepiebruin geworden.

Een portie groente hoef je niet in een restaurant te verwachten, dus af en toe haalden we een groen sapje bij Dr. Juice. Zo kregen we toch nog deels onze vitamines binnen.

Naar de hoofdstad: Valletta. Een klein, knus stadje. De straten gaan best stijl omlaag en omhoog om daarachter nog de zee te zien.

In deze straat moest natuurlijk wel even een fotootje worden gemaakt.

Vanuit de Upper Barrakka tuinen heb je een heel tof uitzicht over een deel van het eiland. Als ik me niet vergis, kijk je hier uit op The Three Cities.

Ook waren we veel op het terras te vinden om bij te komen met een verfrissend drankje. Ik vond The Circle trouwens (na een WhatsApp-gesprek met Kirsten) een goed boek, al kosten de eerste 30 pagina’s wel veel moeite.

Als een klein kind zo blij toen we eindelijk sushi aan een lopende band gingen eten. Kom maar bij mama! <3

We wilden niet op het geld letten en pakten alles waar we zin in hadden. Dit was onze uiteindelijke buit!

 

De groetjes, hè!

Een luxe haven met jachten van miljoenen, omringd door vijfsterren hotels.

Aan deze haven heb ik mijn lekkerste stuk vlees óóit op. Dit was zo’n fijn, gezellig, genietend diner. <3

Balluta Bay, waar iedere dag tientallen mensen een duik in de zee namen.

Ik denk dat ik wel negen jurkjes had meegenomen. Geen fijner kledingstuk om aan te trekken wanneer het zo tropisch warm is.

Waterpolo is hét ding op Malta. Familie van Jazz is er helemaal gek van, dus we gingen met een aantal naar een wedstrijd. Ik heb helaas geen foto van de wedstrijd zelf, maar het was echt leuk om een keer mee te maken.

De tweede keer dat we naar Valletta gingen, bezochten we The Three Cities, te bereiken met een ferry.

We vonden het allebei wel behoorlijk tegenvallen, maar het boottochtje was daarentegen wel héérlijk. Op de achtergrond is Valletta te zien.

Af en toe even bijkomen met een (ijs)koffie bij Costa Coffee. Ik leefde al heel de week op 3G, dus op deze momenten kon ik even losgaan op supersnelle WiFi.

Een dag nam een tante van Jazz ons mee op pad met de auto. Allereerst gingen we naar Mdina (inderdaad Games of Thrones fans!) en vanuit hier heb je dit prachtige uitzicht. Een beetje rechtsachter, aan de kust, is St. Julians. Het stadje waar wij verbleven.

Bij Fontatella kun je ook van dit uitzicht genieten én lekker eten. Mijn schoonmoeder vertelde over de hemelse chocoladetaart daar, dus die hebben wij uiteraard gegeten. Als lunch. Helemaal prima.

De smalle straatjes van Mdina.

Daarna wilden we nog een duik in een zee nemen en uiteindelijk gingen we naar Rivièra. Deze dag waren er heftige golven, maar we waren zo ongeveer heel de middag in het water om over de golven te springen.

Ik wil NU terug naar deze plek. Alsjeblieft?

Na een paar uur zwemmen en zonnen met zeezouthaar weer terug naar St. Julian’s.

Op een enkele keer na ontbeten we iedere dag bij Café Olé. En atijd met een glas versgeperste sinaasappelsap.

Een beetje een ongemakkelijke foto, maar ach. Ik ben wel bruin, ghehe.

Zonder grappen de beste foto die wij van ons samen hebben deze vakantie. Wa errug.

Lees ook:
10 x eten en drinken in St. Julian’s, Malta 
7 x handige tips voor een vakantie naar Malta

Reacties

Geef een reactie