Stedentrip naar Sevilla in Spanje? Handige tips op een rij

Spanje zit boordevol sfeervolle steden, en Sevilla in Andalusië is er hier een van. Voor een dosis zon, veel lekker eten en drinken voor betaalbare prijzen en boeiende historie ben je hier aan het juiste adres. Ga je voor het eerste een stedentrip naar Sevilla maken? Dan delen wij in dit artikel een aantal handige tips voor je. Heel veel plezier! 

Algemene tips voor Sevilla:

Boek je een hotel? Graag met zwembad!

Sevilla ligt dan wel in het zuiden van Spanje, maar het ligt niet direct aan zee. Wel lopen er twee rivieren door de stad, maar daar wordt niet in gezwommen. Het is daarom slim om een hotel met buitenzwembad te boeken wanneer je in de zomer een stedentrip naar Sevilla maakt. Na uren door een warme binnenstad te hebben rondgestruind, is het wel fijn om af te koelen in het zwembad. Tenzij je voldoening neemt met een koude douche. Hittegolven in Sevilla zijn niets raars, dus ik zou zeker in het zwembad liggen wanneer de Spanjaarden hun middagdutje doen.

Het fijne bussensysteem in Sevilla

Het openbaar vervoer – in ieder geval de bus – in Sevilla is top geregeld. Veel buslijnen gaan doordeweeks iedere tien minuten. Wanneer je de bus instapt, kun je met je kleingeld een enkeltje voor 1,40 euro kopen. Briefgeld nemen ze geloof ik niet aan. Vervolgens kun je uitstappen bij welke bushalte je maar wilt. Let op: sommige buslijnen gaan beide kanten op, hetzelfde als hier in Nederland, maar sommige buslijnen rijden alleen maar rondjes en gaan dus maar een kant op. Dat klinkt in eerste instantie onlogisch, maar het zijn relatief kleine rondjes, dus dan valt het wel mee.

Bezienswaardigheden in Sevilla:

Real Alcázar – 80% korting voor studenten

De mooiste bezienswaardigheid is natuurlijk het Koninklijk Paleis met in het bijzonder haar plantenrijke tuinen. Ik kan haast niet met woorden omschrijven hoe mooi het is. Dat moet je echt met eigen ogen aanschouwen. Entree kost ongeveer 10 euro per persoon, maar studenten mogen voor slechts 2 euro naar binnen op vertoon van zowel hun studentenkaart als identiteitsbewijs. De rij kan best lang zijn als het tegenzit, maar het is ook mogelijk om je tickets online te reserveren. Dit moet je wel een aantal dagen van tevoren doen, want op dezelfde dag of een dag van tevoren is dit niet meer mogelijk.

Plaza de España

Het halvemaanvormige plein Plaza de España moet je ook gezien hebben wanneer je Sevilla bezoekt. Het is omgeven door een gracht waar je romantisch met een bootje doorheen kunt varen en deze kun je oversteken door een van de vier bruggen. Op het plein worden de 48 Spaanse provincies afgebeeld door middel van keramische kunstwerken. Je hoort het al: het is hier onwijs mooi. Je kunt er tientallen Instagram-waardige foto’s maken en na afloop kun je een rondje lopen door het aangrenzende park vol palmbomen en andere prachtige planten.

De kathedraal van Sevilla

Iedere hoek van de stad is de kathedraal wel te zien. Het is bovendien de grootste Gotische kathedraal van de wereld en heeft een minaret als toren. Het is een prachtig gebouw om te aanschouwen, maar kun je hem ook van binnen bewonderen en de minaret beklimmen voor een uitzicht over de stad. De entree is acht euro, twee euro voor studenten en gepensioneerden, maar op zondag is de entree helemaal gratis zelfs – voor of na de mis. Houd dan wel rekening met een eventuele extra drukte. Om de toren te beklimmen, moet je van tevoren even reserveren.

Metropol Parasol

Een onverwachts en groots houten bouwwerk – kunstwerk kun je het wel noemen – wanneer je door de stad loopt. Voor wie zich van tevoren een beetje over de stad inleest, is dit project waarschijnlijk al wel bekend, maar voor ons was het toch wel een verrassing toen we het zagen. Met dit project wil Sevilla het desbetreffende plein en de omgeving een nieuwe inleven inblazen. Dat is naar mijn mening goed gelukt! Onder het gebouw is een museum te vinden, er is een verhoogd plein waar je kunt zitten en ook zijn er meerdere cafés en restaurants.

Eten en drinken in Sevilla:

Ontbijten in Sevilla kan voor 3 euro per persoon

Het verbaast me iedere keer weer hoe goedkoop je kunt uit eten in Spanje. Eten is een van mijn grootste hobby’s, dus gelukkiger kun je mij niet maken. Er zijn veel ontbijttentjes waar je voor slechts 3 euro per persoon kunt ontbijten. Voor dit bedrag krijg je – dit kan per restaurant verschillen – een koffie of thee, een glas geperste sinaasappelsap en toast met iberico-ham. Helemaal top. Ga dus vooral niet uit luiheid in je hotel ontbijten, want dan betaal je misschien wel drie of vijf keer zoveel. Heel erg zonde dus.

Dineren in de wijken Santa Cruz en Alfalfa

Van tevoren vraag ik mezelf altijd af: wat zijn de leukste wijken om te bezoeken? Geen zorgen, want in Sevilla kom je waarschijnlijk onbewust steeds in Santa Cruz of Alfalfa terecht. Vrijwel alle bezienswaardigheden zijn hier namelijk te vinden. Deze wijken gaan vloeiend in elkaar over en hier zijn eindeloos veel romantische restaurants te vinden. Door een beetje rond te lopen hier, kom je al snel veel gezellige plekken tegen. Straten waar wij hebben gegeten: [1] Calle Argote de Molina, [2] Calle de Placentines en [3] C. Santa María la Blanca. Met name in de eerste en laatste straat zijn heel veel gezellige restaurants te vinden.

Houd rekening met de Siësta in Spanje

Al leven we in een steeds moderne tijd, de Spanjaarden houden zich strikt aan hun dagelijkse middagdutje. Daar zijn de meeste supermarkten en winkels in de middag gesloten. Als je daarom wilt winkelen, moet je dat of in de ochtend of aan het begin van de avond doen. Haal je middagsnacks daarom bijtijds in huis, zodat je niet onnodig lekkere trek krijgt. Restaurants zijn overigens wel gewoon open, dus daar kan je anders bijkomen met een tostada. Let wel op dat op zondag vrijwel alle winkels gesloten zijn.

Ontdek nog meer reisgelateerde artikelen:

Reacties

Dit bericht heeft 2 reacties

  1. Laura

    zwembad is inderdaad heel fijn! in lissabon hadden wij er geen en dat vond ik best jammer, haha.

Geef een reactie