Hotspot Amsterdam: lunch of dineer op het terras van Amstel Boathouse

Het is zomer, dus dan genieten we maar al te graag van een koel drankje op een zonovergoten terras. In het najaar mocht ik dineren bij restaurant Amstel Boathouse bij het Martin Luther Kingpark in Zuid, maar inmiddels heeft het restaurant een flinke verbouwing gehad en nu wil je hier het liefst hele dagen op het terras hangen. Met uitzicht op de Amstel en bootjes die af en toe aanleggen in een rustige omgeving is dit een hele fijne plek.

Lunchen bij restaurant Amstel Boathouse in Amsterdam

Wie? Restaurant Amstel Boathouse
Waar? Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam (Zuid)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 10.00 uur – 23.00 uur

De geschiedenis van het pand van Amstel Boathouse gaat meer dan een eeuw(!) terug en de afgelopen maanden hebben ze er hard aan gewerkt, zodat het weer ouderwetse gastvrijheid uitstraalt. En nu is er dus ook een prachtig terras inclusef veranda waar je bijna het gevoel krijgt alsof je je in het buitenland begeeft vanwege de olijfboompjes en mooie, groene omgeving.

We kregen een heerlijk driegangenmenu voorgeschoteld en ik heb weer van iedere hap intens genoten. We begonnen met een verse zalmsalade gevolgd door een witvis op een bedje van risotto en verse groenten en oh, dat frambozenijs met verse aardbeien als dessert was ook echt fantastisch. De middag vloog letterlijk voorbij, want opeens was het drie uur later.

Lunchen bij restaurant Amstel Boathouse in Amsterdam

Lunchen bij restaurant Amstel Boathouse in Amsterdam

Lunchen bij restaurant Amstel Boathouse in Amsterdam

Zoek je nog een fijne lunchplek in het zonnetje én in een rustige omgeving? Dan is Amstel Boathouse de ideale plek. 

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. evelien

    Oh wat een toffe plek en zo gaaf dat het al meer dan een eeuw bestaat <3
    Leuke hotspot!

    Liefs,
    Evelien

Geef een reactie