Hotspot Amsterdam: Amstel Boathouse

In het Martin Luther Kingpark aan de Amstel vind je de verborgen parel Amstel Boathouse. Net een maand open en zowel in de zomer- als wintermaanden zal dit ongetwijfeld een fijne plek zijn om van een hapje en drankje te genieten. Al heb ik nog nooit in een Michelin sterrenrestaurant gegeten, ik geef ze met alle liefde hun eerste ster. Ja, je kunt wel zeggen dat Amstel Boathouse mijn hart heeft veroverd.

amstel-boathouse-restaurant-amsterdam

Wie? Restaurant Amstel Boathouse
Waar? Amsteldijk 223, 1079 LK Amsterdam (Zuid)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 10.00 uur – 23.00 uur
De keuken is open tot 22.00 uur

Amstel Boathouse is een klassiek restaurant waar tegelijkertijd een huiselijke sfeer wordt gecreëerd door de knusse zithoek inclusief openhaard in het midden. Een team van drie jonge chefkoks – eerder werkend in sterrenrestaurants – bereidt betaalbare gerechten waar je u tegen zegt. En dat is meteen te merken; alsof er een engeltje over je tong piest. Ieder gerecht heeft een explosie aan smaken en bij iedere hap proef je weer iets nieuws. Daarnaast zijn de borden práchtig opgemaakt. Geloof me, of je nou op Instagram zit of niet, je wilt er gegarandeerd een foto van maken. Vier keer per jaar is er een nieuw menu, gebaseerd op de seizoensgroenten.

Afgelopen week werd ik samen met een aantal andere bloggers uitgenodigd om de heerlijke gerechten te proberen. Allereerst maakten we een boottocht over de Amstel tijdens het gouden uurtje. Hier kregen we een aantal kleine voorgerechtjes voorgeschoteld: een romig soepje, amuse én… Een oester! Een bijzonder moment voor mij, want dit was mijn eerste oester ooit. Aangekomen in het restaurant kregen we zoveel lekker eten geserveerd. Verse tonijn, heilbot, kalfsvlees (48 uur gestoofd!) en een fantastisch toetje. Foto’s zeggen vaak meer dan woorden, dus laat de foto’s maar goed op je inwerken. Let op, je krijgt hier een knorrende maag van.

Niet alleen binnen, maar ook buiten kun je heerlijk eten en drinken. Het terras aan de Amstel is nóg mooier gemaakt en er is een veranda aangebouwd voor de (hopelijk snel!) zwoele lente- en zomeravonden in ons land.

amstel-boathouse-spicy-tuna

amstel-boathouse-amsterdam

amstel-boathouse-hotspot-amsterdam

amstel-boathouse-amsterdam-restaurant

Ontdek nog meer restaurants in Amsterdam-Zuid.

Reacties

Geef een reactie