6x shoppen rondom Boxhagener Platz, Berlijn

Wanneer je op vakantie bent, ga je natuurlijk niet winkelen bij de (mode)ketens die we in Nederland al kennen. Nee, het is juist leuk om alle boetiekjes en andere lokale winkels van het vakantieland zelf te ontdekken. Onlangs was ik in Berlijn en we kwamen er al snel achter dat in het stadsdeel Friedrichshain heel veel tofs te vinden is. Tips: de winkels gaan pas rond 11 of 12 uur open, dus ga niet al te vroeg op winkelavontuur. En op zondag zijn de winkels – zoals je misschien al verwachtte – gesloten.

Schermafbeelding 2016-07-04 om 23.20.56

[1] Wertstück Flickli (Wühlischstraße 28)
Patches hier, patches daar. Op een bomberjack, spijkerbroek of gestreept t-shirt. Vandaag de dag zijn ze niet in het straatbeeld te missen. Bij Wertstück Flickli kun je je collectie flink uitbreiden met allerlei handgemaakte patches. Wil je een avocado, eenhoorn, ijsje of de eerste letter van jouw naam? Van alles en nog wat kun je hier vinden. De drie bovenstaande op de foto gingen met mij mee naar huis.

Schermafbeelding 2016-07-04 om 23.22.04

[2] Victoria Met Albert (Krossener Straße 9-10)
Bij Victoria Met Albert vind je allerlei items waar je hartje sneller van gaat kloppen. Er is kleding voor zowel mannen als vrouwen, er zijn leren tassen en andere accessoires, maar ook de interieur afdeling is om van te smullen. Deze heeft veelal een Engelse touch, maar dat vind ik juist zo leuk. En het behang is toch geweldig?

Schermafbeelding 2016-07-04 om 23.23.52

[3] Broke + Schön (Krossener Straße 9-10)
Liefde voor deze winkel. Broke Schön zat ietwat verstopt (de zijstraat van Viktoria met Albert doorlopen), maar oh, wat ben ik blij met deze ontdekking. Tussen de vintage meubels, kroonluchters en bloementapijten vind je alleen maar mooie kleren. En geloof mij, het liefst wilde ik ieder kledingstuk mee naar huis nemen en de prijzen vielen me ook alleszins mee. Ik denk dat je de prijzen met een Costes kunt vergelijken.

Schermafbeelding 2016-07-04 om 23.26.45

[4] Harmony Living & Fashion (Kopernikusstraße 12)
Deze conceptstore wordt gekenmerkt door een voorliefde voor mode en design met een twist. Bij Harmony Living & Fashion is er oog voor detail en alleen bijzondere items zijn hier verkrijgbaar. Van massaproductie moeten ze niets hebben. Je vindt hier woonaccessoires, kleding, speciale cadeau’s voor haar, sieraden en meer.

Schermafbeelding 2016-07-04 om 23.28.23

[5] Fluffy (Kopernikusstraße 18a)
Vooral kleding en tassen zul je hier vinden, maar deze zijn niet pluizig zoals de winkel heet. Ze hebben hier super leuke bomberjacks, blouses en jurkjes met prints. Mijn moeder slaagde voor een toffe rugzak. En als je toevallig nog een guide zoekt, moet je de lieve verkoopster even op de schouder tikken. En als zij er niet is, kan een van haar collega’s vast wel iets regelen, neem ik aan.

[6] Schwesterherz (Gärtnerstraße 28)
Van de laatste winkel heb ik helaas geen foto, maar deze is zeker een bezoekje waard. Schwesterherz is Berlijns fijnste winkel voor papierwaren, geschenkartikelen en woonaccessoires. Mijn oog viel meteen op de vele ansichtkaarten, aandoenlijke notitieblokjes – mét palmbladeren – en schrijfwaren. Ook is er een piepklein koffiehoekje voor een dorstlesser aanwezig.

Er zijn nog veel meer boetiekjes (o.a. Stadtengel en This City Rocks) en andere winkeltjes rondom Boxhagener Platz te vinden, maar die heb je zo gevonden wanneer je een rondje loopt. En zoek je toevallig nog restaurants in Friedrichshain? Klik dan hier

Reacties

Geef een reactie