3 restaurants in Berlijn, in de wijk Friedrichshain

Fashiable

Voor veel lekker (avond)eten voor weinig geld zit je in Berlijn helemaal goed. Je bent zeker de helft minder kwijt dan in Nederland. Je kunt de prijzen een beetje vergelijken met een gemiddelde lunch bij ons. Wij zaten in het oostelijke stadsdeel Friedrichshain en daar zijn ontelbaar veel restaurants te vinden. En een aantal van deze deel ik met jullie in dit artikel! Let op: rond een uur of acht is het spitsuur en zitten de meeste terrassen bomvol.

Laatste update: 24 januari 2020

1. Chum&Friends [Permanent gesloten]

Per toevallig kwamen wij het Vietnamese restaurant Chum&Friends tegen. Het buitenterras ziet er heel gezellig uit met de luxe picknicktafels en de sfeerlampen in de vorm van een vogelkooi. En geloof mij, ik heb sinds tijden niet zo lekker gegeten als hier. Voor minder dan 15 euro per persoon heb je een voorgerecht, hoofdgerecht en een halve liter bier. Ik ging voor een pittige gele curry met krokante kip, jasmijn en verse groenten (Bangkok Styled Up). Mama had een groot stuk biefstuk met zoete aardappelfriet en verse groenten (Lemongrass Beef). Vanaf zeven euro heb je al een hoofdgerecht. Geen geld, toch?!

Tip eten! Bangkok Styled Up & Lemongrass Beef (zie bovenstaande foto).
Tip drinken! Probeer eens een van de Refreshers. Apple Elderflower was mijn persoonlijke favoriet. Of ga gewoon voor een halve liter bier.

Adres: Niederbarnimstraße 17 | U-bahn: Samariterstraße

Pomodorino Berlin hotspot Fashiable

2. Pomodorino

Ongetwijfeld een van de beste Italiaanse – en romantische – restaurants van heel Berlijn. Dit tentje heeft ook niet zomaar een 9.4 als cijfer op Foursquare; een app die ik altijd gebruik in het buitenland om naar eettentjes te zoeken. Het buitenterras is niet groot, maar daarom enorm schattig met de kleine tafeltjes. De pizza is hier niet rond, maar langwerpig. Je bestelt een Grande Pizza voor slechts 14,50 euro en hierbij kan je maximaal drie toppings kiezen. Van deze gigantische pizza kun je gemakkelijk met zijn drieën eten. Wij gingen dan ook met een doggybag naar huis. Geen plek? Dan kun je ook bij de buren Saporito neerstrijken voor de andere Italiaanse gerechten. Dit restaurant is van dezelfde eigenaar.

Tip eten (toppings)! Rucola, parmaham en Parmezaanse kaas & champignons, ham en artisjokken. 
Tip drinken!
 Een lekker biertje of een glas wijn zou ik zeggen. De rode wijn was in ieder geval heerlijk en voor één glas betaal je slechts 1,90 euro.

Adres: Straßmannstraße 21 | U-bahnFrankfurter Tor | Lightrailstation: Straßmannstraße

Lemongrass Berlin hotspot Fashiable

3. Lemongrass

Voor een Thaise maaltijd ben je bij Lemongrass aan het juiste adres. Wat betreft de gerechten vond ik het heel erg op Chum&Friends lijken, maar de sfeer is hier natuurlijk heel anders. Er hangt hier een ongedwongen sfeer en je kunt ongegeneerd van het voorbijgaande publiek genieten. Rond een uur of acht is het hier écht spitsuur, dus zorg ervoor dat je daarvoor een tafeltje hebt veroverd. Of je reserveert even van te voren, als je zeker weet dat je hier wilt gaan eten.

Tip eten! De groene curry met knapperige kippenborstfilet, jasmijnrijst en verse groenten.
Tip drinken! Een wit biertje, maar de biologische limonade schijnt hier ook erg populair te zijn. Misschien ook een goede aanrader?

Adres: Simon-Dach-Straße 2 | U-bahnSamariterstraße of Frankfurther Tor 

Dit waren mijn favoriete restaurants van het gemoedelijke stadsdeel Friedrichshain! Hebben jullie nog aanraders voor de volgende keer? Ik wil weer terug! 

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Gina

    Ik wil ook zo graag een keertje naar Berlijn…die pizza ziet er echt verrukkelijk uit!! Yumm :P

Geef een reactie