Hotspot Amsterdam: Café de Bieb [Permanent gesloten]

Café de Bieb is helaas permanent gesloten. Ontdek andere hotspots in Amsterdam per buurt. Op drie keer rollen van de Albert Cuypmarkt vind je Café de Bieb. Voor boekenwurmen is dit een waar paradijs, want er zijn letterlijk honderden boeken om te verslinden. Vanaf acht uur ’s ochtends ben je al welkom voor een ontbijtje of een anti-kater sapje, maar ook kan je hier heel betaalbaar lunchen en dineren. En in de avond gaan de voetjes van de vloer.

Wat? Restaurant Café de Bieb 
Waar? Saenredamstraat 32-36, 1027 CH Amsterdam (De Pijp)
Wanneer? Maandag tot en met woensdag: 13.00 uur – 01.30 uur
Donderdag tot en met zaterdag: 10.00 uur – 02.00 uur
Zondag: 10.00 uur – 01.30 uur

Een huiselijke woonkamer midden in De Pijp

De grote boekenkast aan de muur, de open haard en de vloerkleden geven Café de Bieb een huiselijke uitstraling waardoor je je direct thuis voelt. Het is eigenlijk een soort openbare woonkamer. Wij namen plaats aan de grote eettafel, tussen de honderden boeken. Het vriendelijke personeel stelde ons voor om ons te verrassen met het ontbijtje. Nou, daar zeg ik geen “nee” tegen. Alleen maar leuk! De onderstaande foto’s zeggen eigenlijk al genoeg. Te lekker voor woorden. Wat we allemaal hadden? Een granola yoghurt met diverse noten, een croissant met huisgemaakte confituur en het allerlekkerste: een anti-kater sapje. Hierin zat onder andere spinazie en sinaasappel. We hadden trouwens geen feestavond achter de rug hoor, haha.

Biologische en verantwoorde seizoensproducten

De aantrekkelijke menukaart van Café de Bieb alleen al de moeite is de waard om eens binnen te lopen. De focus van Chef Viktor van Weegen ligt op het maken van bijzondere combinaties met als een doel een buitengewone smaakbeleving te creëren. Iedere dag staat er een nieuwe dagschotel op het menu en voor nog geen tientje heb je al een avondmaal. Er wordt gebruikt gemaakt van seizoensproducten, veelal biologische- en van verantwoorde afkomst. Ook aan de gezonde eters onder ons is gedacht! Er zijn diverse sapjes – gemaakt van vers fruit en verse groenten – voor een goede start van de dag of als energieboost na het sporten.

Café de Bieb in De Pijp

Café de Bieb in De Pijp     Café de Bieb in De Pijp

Ben je binnenkort in De Pijp te vinden? Ga dan zeker even langs bij Café de Bieb. 

Ontdek nog meer hotspots in De Pijp:

Reacties

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Janne

    Wat leuk ingericht! Ga dit plekje even onthouden :)

  2. Karlijn

    Eten en boeken, de perfecte combinatie. Hier zou ik graag wel een keer heen willen!

  3. Fleur Sophia

    Ik heb van een aantal vriendinnen al zoveel positieve dingen gehoord over Café de Bieb, maar ik moet er zelf nog steeds een keertje heen gaan. Lijkt me een heel gezellig plekje!

Geef een reactie