Soms heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken – en dat snappen wij maar al te goed. Pasta is gelukkig zo’n gerecht dat binnen een handomdraai op tafel staat. Plus het is nog om te smullen ook. Deze vegetarische pasta met ricotta, spinazie en cherrytomaatjes maak je al binnen 15 minuten.
Ingrediënten voor vegetarische pasta met ricotta, spinazie en cherrytomaatjes
Voor 2 personen
- 75 á 100 gram pasta per persoon
- 2 knoflooktenen
- 200 g verse spinazie
- 250 g cherrytomaatjes
- 25 g pijnboompitten, geroosterd
- 125 g ricotta
- Peper en zout
Bereiden
Circa 15 minuten
- Bereid de pasta volgens de verpakking. Snipper de knoflook en halveer alvast de cherrytomaten.
- Doe een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit hierin de knoflook circa 2 minuten. Voeg daarna beetje bij beetje de spinazie toe en laat deze volledig slinken. Breng de spinazie op smaak met een snuf peper en zout.
- Rooster ondertussen in een ander pannetje de pijnboompitten goudbruin. Voeg deze vervolgens samen met de cherrytomaatjes aan de spinazie toe.
- Giet de pasta af en roer deze door spinazie. Zet het vuur van de koekenpan uit en voeg als laatste nog de ricotta toe. Even goed roeren en klaar is je simpele maar toch heel lekkere vegetarische pasta met goede portie groenten. Eet smakelijk!
Dit bericht heeft 7 reacties
Dit is echt heel erg lekker!
Dat zier er lekker uit! ik hou ervan om nieuwe pastagerechten te proberen dus misschien dat ik deze binnenkort ook eens maak.
Mmm, zo lekker! Ik heb gister nog pasta met ricotta gegeten, maar dan met rucola, tomaat, kip en rode pesto (door de ricotta heen en deze saus koud geserveerd). Ook ontzettend lekker!
Oeh, klinkt ook heel erg lekker ja!
Ik heb dit artikel gesaved in mijn food collectie zodat ik hem later nog een keertje kan maken!
Dit klinkt super lekker, ik sla hem op in m’n wordbestand met gerechten. Ben benieuwd!
Heerlijk gerecht, stiekem mijn signature dish nu. Zeker voor mijn vegetarische vrienden!