Recept: risotto met gerookte zalm, verse spinazie en Parmezaanse kaas

Risotto behoort zonder enige twijfel tot een van mijn lievelingsgerechten uit de Italiaanse keuken. Er wordt nog weleens gedacht dat risotto maken een moeilijke opgave is, terwijl hier niets van waar is. Vandaag ga ik jullie laten hoe je zonder enige moeite een heerlijk risottogerecht maakt. Op het menu van vandaag: risotto met gerookte zalm, verse spinazie en Parmezaanse kaas.

Recept: risotto met gerookte zalm, spinazie en Parmezaanse kaas

Ingrediënten voor risotto met gerookte zalm, verse spinazie en Parmezaanse kaas

Voor 2 personen

  • 75 gram risotto per persoon
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 knoflooktenen
  • 100 gram gerookte zalm
  • Verse spinazie
  • 80 g Parmezaanse kaas (bijvoorbeeld Parmigiano Reggiano flakes)
  • Pijnboompitten, geroosterd

Bereiden

Circa 25 minuten

  1. Breng circa één liter water aan de kook en laat hierin het blokje groentebouillon aan toe. Zet het vuur uit wanneer de bouillon is opgelost. 
  2. Snipper de rode ui, ontvel en snijd de knoflook fijn en fruit zo’n circa 2 minuten met een scheut olijfolie in de wok- of koekenpan. Ik bereid risotto het liefst in een wokpan, maar gebruik gerust een koekenpan.
  3. Voeg vervolgens de risotto aan de ui en knoflook toe en houd een grote soeplepel bij de hand. Schenk steeds bijtijds een flinke scheut bouillon aan de rijst toe, anders kan de pan en dus risottorijst aanbranden. Ga net zo lang door totdat de risotto gaar is. Dit duurt circa 20 minuten.
  4. Rooster ondertussen in ander pannetje de pijnboompitten goudbruin.
  5. Risotto klaar? Zet het vuur uit en voeg de gerookte zalm en geroosterde pijnboompitten toe. Als laatste voeg je de Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed door elkaar, zodat de kaas goed kan smelten.
  6. Bedek de borden met de verse spinazie en serveer de risotto met gerookte zalm op de groene bodem. En klaar!

Recept: risotto met gerookte zalm, spinazie en Parmezaanse kaas

Eet smakelijk! Hoe eet jij graag jouw risotto? Probeer ook eens deze risotto met artisjok en zongedroogde tomaat.

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Valerie

    Ohhhh, dit lijkt me heerlijk! Ik ben sowieso al dol op risotto!

  2. Roshelle

    Het is dat ik niet van zalm houd, maar anders zou ik dit meteen maken. Ik vind risotto heerlijk met veel champignons en kip! :-)

  3. Marleen

    Ah dit lijk me zoo lekker, dit ga ik zeker een keer maken! De combi zalm en spinazie is sws super! xx

Geef een reactie