Foodguide Barcelona: 21 heerlijke plekken om te eten & drinken

Spanje staat bekend om zijn rijke aanbod aan heerlijke traditionele en unieke gerechten, en Barcelona is daarin een waar culinair paradijs. De stad barst van de eetgelegenheden; van gezellige tapasbars tot trendy koffietentjes en restaurants aan het strand waar je kunt genieten van je favoriete cocktail. Eén stedentrip lijkt haast niet genoeg om al het lekkers te ontdekken. Toch hebben we de culinaire parels voor je geselecteerd, zodat jij het meeste uit je bezoek aan deze smakelijke stad haalt. Dit is jouw ultieme foodguide voor Barcelona!

Foodguide Barcelona – Hier wil je eten en drinken

Molika Café

Voor een ontbijt – uiteraard met een heerlijke kop koffie – is Molika Café een absolute aanrader. Klein maar sfeervol, en een echt Spaans feestje als je een tafeltje buiten weet te bemachtigen. Op het menu vind je van alles, zoals hun heerlijke Griekse yoghurt vol verrassende toppings – perfect als je de dag op een gezonde manier wilt beginnen.

Adres: Carrer de Casp 57 (L’Eixample)

Hidden Coffee Roasters

Barcelona barst van de hippe koffiebars waar je de passie voor koffie in elke slok proeft. Een echte aanrader is Hidden Coffee Roasters in de bruisende wijk El Born. Deze modern ingerichte koffiebar wordt gerund door ervaren barista’s die hun vak met passie beoefenen. Laat je vooral adviseren over de verschillende koffiebonen, want smaken verschillen! Houd je van een fruitige toets, een nootachtige ondertoon of een verfrissende citrusachtige afdronk? Hier vind je gegarandeerd jouw perfecte kop koffie.

Adres: Carrer dels Canvis Vells 10 (Ciutat Vella)

Three Marks CoffeE

Nog zo’n verborgen parel in Barcelona is Three Marks Coffee. Of het écht gerund wordt door drie mannen die allemaal Mark heten? Dat blijft een mysterie – maar gezien het aantal mannelijke barista’s zou het zomaar kunnen. Eén ding is zeker: de liefde voor koffie spat er vanaf. Hier genoten we van het beste kopje koffie dat je in de stad kunt vinden. Three Marks ligt net buiten het centrum, maar het is de perfecte pitstop als je onderweg bent naar het strand voor een fijne wandeling.

Adres: Carrer d’Ausiàs Marc 151 (L’Eixample)

Ziryab Fusió Tapes Bar

Als je in Barcelona bent, moet je natuurlijk volop genieten van tapas (of ‘tapes’, zoals ze hier zeggen) – anders ben je eigenlijk niet écht in Spanje geweest, toch? Een van de tapasbars waar wij neerstreken, is Ziryab Fusió Tapes Bar. Met duizenden positieve reviews op Google wisten we dat het veelbelovend zou zijn, en dat werd zeker waargemaakt. We smulden van pita’s met verschillende dips, kazen, en andere tapas waar je gegarandeerd vrolijk van wordt.

Adres: Carrer de Grunyí 5 (Ciutat Vella)

Bodega la Tinaja

Als ik binnenkort weer naar Barcelona ga, staat een bezoek aan Bodega La Tinaja in de wijk El Born zeker op de planning. Het interieur is typisch Spaans en de sfeer voelt heerlijk authentiek. Het is een plek waar de locals samenkomen om bij te praten onder het genot van goed eten en een goed glas wijn. De wijnkaart is uitgebreid, maar we kregen perfect advies, waardoor we alledrie het ideale glas wijn voor onze smaak vonden. En de tapas? Verrukkelijk! Onze tip: de kaasplank is een absolute must-try.

Adres: Carrer de l’Esparteria 9 (El Born)

Tantarantana

De naam van dit restaurant is misschien lastig te onthouden, maar je wilt Tantarantana echt niet vergeten. Het werd al snel onze favoriet, en niet voor niets aten we er twee avonden achter elkaar. De sfeer buiten op het pleintje is ontzettend gezellig, maar ook binnen zit je knus als het weer wat minder is. Eigenlijk is alles op de kaart een aanrader, maar de kroketjes en de gefrituurde aubergine bestelden we keer op keer – natuurlijk met een glas cava erbij. Wel slim om hier van tevoren te reserveren.

Adres: Carrer d’en Tantarantana 24 (El Born)

Restaurante Julieta’s

Als je in Barcelona bent, is het absoluut een aanrader om een keer aan het strand te dineren. Restaurante Julieta’s is hiervoor een uitstekende keuze. Het interieur is prachtig en uitnodigend, en hier geniet je – je raadt het al – van een verscheidenheid aan tapasgerechten. Neem er een lekker flesje wijn bij of sluit af met je favoriete cocktail als dessert. Naast de tapas staan er ook hoofdgerechten op het menu, zoals paella, en enorme vissen die perfect zijn om te delen.

Adres: Passeig del Mare Nostrum 19 (La Barceloneta)

Bambú Beach Bar

Barcelona heeft een uitgestrekt strand, maar Barceloneta is vooral het toeristische gedeelte. Als je lekker wilt relaxen, is het een aanrader om dit drukke stuk te vermijden en andere delen van het strand te verkennen. Helemaal aan de andere kant vind je bijvoorbeeld strandtent Bambú Beach Bar bij Platja de Llevant, waar je nauwelijks toeristen tegenkomt en waar de Spanjaarden hun parasols in het zand planten. Geniet van een heerlijke lunch bij Bambú Beach Bar, voor of na je stranduitje.

Adres: Platja Llevant, Av. del Litoral, s/n, (Sant Martí)

Grand Hotel Central

Naast de talloze tapasbars staat Barcelona ook bekend om zijn prachtige rooftopplekken met uitzicht. Deze zijn vaak verbonden aan hotels, wat betekent dat je niet altijd verzekerd bent van een plekje, of dat je als niet-gast pas vanaf 19.00 uur welkom bent. Soms geldt er een minimale besteding, zoals bij Grand Hotel Central, waar je rekening moet houden met een bedrag van 15 of 25 euro per persoon. Máár het is wel echt een prachtige plek! Maak er dus meteen een uitgebreide lunch of een gezellige cocktailmiddag- of avond van.

Adres: Via Laietana 30 (Ciutat Vella)

Brunch & Cake

Als je centraal wilt ontbijten of lunchen, is Brunch & Cake met in ieder geval 7 filialen in de stad een goede optie. Het is misschien een beetje gehyped en het interieur is ingericht met het oog op Instagram en TikTok, maar dat maakt het zeker niet minder leuk. Je krijgt hier een enorm ontbijt en een flinke kop koffie – perfect om er daarna weer een tijd tegenaan te kunnen.

Adres: Carrer de la Diputació 329 (L’Eixample)

Brunch and The City

Ook al zijn we niet in New York; als je zin hebt in die typische Sex and the City vibes, laat je dan verrassen bij Brunch and The City. Geniet hier van een heerlijk ontbijt, lunch of brunch. De namen van de gerechten zijn geïnspireerd op de serie, en op de muren hangen talloze foto’s van de cast, compleet met klassieke quotes. Te leuk, toch? Een perfecte plek voor fans – en lekker eten en drinken.

Adres: Carrer d’Aragó 103 (L’Eixample)

Restaurant Gala

Heb je even genoeg van het vettere eten of alle knoflook, dan is Restaurant Gala een unieke plek om wat anders te proberen. Een vriendin noemde het ‘funky’, en dat is precies de juiste omschrijving. Want heb jij ooit een fontein gezien die bestaat uit drie gigantische neuzen? Precies. Laat je verrassen door de creatieve inrichting en sfeer, en schuif hier aan voor heerlijke sushi en andere gerechten.

Adres: Carrer de Provença 286 (L’Eixample)

foodguide barcelona – nog meer aanraders

Barcelona biedt een overvloed aan leuke plekken om te eten en te drinken en met slechts één bezoek ontdek je lang niet alles wat de stad te bieden heeft. Onze opgeslagen lijst op Google Maps was dan ook een stuk langer. Daarom delen we hieronder nog een negental restaurants en eetgelegenheden die hoog op ons verlanglijstje stonden om de foodguide voor Barcelona compleet te maken.

  • Bar Bauma (Spaans restaurant)
  • Syra Coffee (koffie)
  • Nomad Coffee Bar (koffie)
  • Right Side Coffee Bar (koffie)
  • El Xampaynet (tapasbar)
  • Bar del Pla (tapasbar)
  • Monk Barcelona (cocktailbar)
  • La Confitería (cocktailbar)
  • Número Nueve Bar (cocktailbar)

Als je tot hier bent gekomen, weet je in ieder geval dat Barcelona je hart zal veroveren met zijn diverse culinaire aanbod. Bezoek je de stad in het hoogseizoen? Vergeet dan niet om van tevoren de nodige reserveringen te maken voor de zekerheid. Maar als je liever spontaan bent, kun je ook altijd proberen binnen te wandelen. Veel plezier en geniet van alles wat Barcelona te bieden heeft!

Lees naast deze barcelona foodguide ook over:

Reacties

Geef een reactie