Dit is waarom de Spaanse regio Murcia jouw volgende vakantiebestemming is

De regio Murcia ligt in het zuidoosten van Spanje, maar is verrassend genoeg nog vrij onontdekt onder vakantiegangers. Met de eeuwenoude steden, verstopte stranden, het groene berglandschap en de zuivere lucht is Murcia juist een prachtige omgeving om te ontdekken. Redenen genoeg om een vakantie naar Murcia te boeken.

Perfecte bestemming voor ontspanning én beweging

Aan deze Spaanse oostkust zijn veel mooie stranden te vinden waar je probleemloos hele dagen op een strandbed spendeert. Een goed leesboek in de ene hand, een verkoelende dorstlesser in de andere hand, zand tussen de tussen en genieten maar.

Naast de ontspannen sfeer in Murcia kunnen actievelingen hier helemaal losgaan. Golfliefhebbers kunnen op een van de luxe golf resorts, zoals La Manga Club en Las Colinas Golf, een balletje slaan. Ook de kust biedt dankzij de binnenzee Mar Menor zonder golfslag vele watersporten om te beoefenen en door het berglandschap en de groene natuur is het voor wielrenners, wandelaars en vogelspotters net zo genieten.

Waarom een vakantie naar Murcia in Spanje een aanrader

Murcia is nog vrij onontdekt onder toeristen

Om onverklaarbare redenen is de regio Murcia nog tamelijk onbekend onder liefhebbers voor het relaxte Spaanse leven. Een jammerlijke bevinding eigenlijk, want de streek heeft veel te bieden. De zon schijnt ruim driehonderd dagen per jaar, de Spanjaarden ontvangen je keer op en keer hartelijk, de groene kusten Costa Blanca en Costa Cálida zijn oogverblindend mooi en aan overheerlijke tapas- en visrestaurants geen gebrek.

Murcia is slechts een paar uur vliegen

Het grote voordeel van op vakantie gaan in Europa is dat je na een paar uur vliegen al op plaats van bestemming bent. Zo ook in Spanje. Vanaf Amsterdam is het slechts 2 uur en 25 minuten vliegen naar Alicante, en met de wind in de rug ben je er soms al binnen twee uur. Zo drink je ’s ochtends nog een koffietje thuis en ’s middags al een sangria of Tinto de Verano onder de Spaanse zon op het strand.

Waarom vliegen naar Alicante? Murcia heeft een eigen vliegveld, maar daar gaan momenteel (nog) geen directe vluchten vanuit Nederland naartoe. De beste oplossing is daarom om naar Alicante te vliegen en daar een auto te huren. Sowieso is het fijn om je eigen auto tijdens de vakantie te hebben, zodat je jezelf gemakkelijk van A naar B kunt vervoeren en alles uit deze regio kunt halen.

Zoutmeren van Las Salinas de Torrevieja in Murcia, Spanje

Het gezondste klimaat van Europa

Murcia is eerder door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om verschillende redenen uitgeroepen tot de gezondste regio van Europa. Dankzij de jaarlijks ruim driehonderd dagen zon, zachte winters en milde zomers is de regio het hele jaar door heerlijk om een tijdje te spenderen.

Bovendien is het milde middellandse zeeklimaat met de schone lucht (want: geen industrieën in de omgeving), het uitgestrekte dennenbos en de roze zoutmeren van Las Salinas de Torrevieja aangenaam voor mensen met onder meer astma, allergieën, huidproblemen en spier- of gewrichtsklachten. En de modderbaden in Lo Pagan (hier moet je net als de zoutmeren écht naartoe!) hebben een positief effect op de bloedcirculatie en het verminderen van huidveroudering en diverse huidproblemen.

Er zijn veel mooie stranden

Pak voldoende zwemkleding, zonnebrand en strandhanddoeken in, want de kusten Costa Cálida en Costa Blanca bestaan uit vele schitterende stranden; aan de Middellandse zee, de binnenzee Mar Menor en sommige verstopte stranden ontdek je alleen als een local je over deze vertelt. Als strandhoppen dus een van je favoriete bezigheden op vakantie is, hoef je je in Murcia geen één seconde te vervelen. Op het strand hangen doe je onder meer hier:

  • Playa de las Higuericas (Costa Blanca)
  • Playa de la Torre Derribada (Costa Blanca)
  • Playa de Calblanque (Costa Cálida)
  • Playa del Lastre (Costa Cálida)
  • Cala del Barco (Costa Cálida)
  • El Cubano Portman (Costa Cálida)
Prachtige stranden om te ontdekken in de Spaanse regio Murcia

Uniek verschijnsel: de binnenzee Mar Menor

Het werd net al kort benoemd, maar iets wat de regio Murcia beslist uniek maakt, is de Mar Menor. Dit is een grote binnenzee van ruim 20 kilometer lang die wordt gescheiden door de dunne landstrook La Manga del Mar Menor. Door deze scheiding heeft het meer nauwelijks tot geen golfslag en is hiermee een perfecte locatie voor vissers en watersporters. Het stillere water zorgt misschien voor een minder heldere zee, maar vooralsnog kan je hier prima naar uitwijken en voor slechts een paar euro op een strandbedje onder de parasol neerploffen.

Mooie steden om te ontdekken, zoals Murcia en Cartagena

Een vakantie naar Murcia is pas compleet wanneer je de steden Cartagena en Murcia hebt bezocht. Twee totaal verschillende plaatsen, want Cartagena is een havenplaats en Murcia ligt meer in het binnenland. In Cartagena kan je bootjes tellen, winkelen, graffiti ontdekken en van een panoramisch uitzicht genieten bij Castillo de la Concepción.

Murcia heeft een eeuwenoud stadscentrum met veel historische gebouwen. Zomers lopen de temperaturen hier hoog op, want Murcia ligt immers tussen de bergen, dus het is vooral aan te raden om hierheen te gaan wanneer de zon ondergaat. Loop een rondje door het centrum, duik hier en daar een winkel in om daarna bij een restaurant te eindigen. En met een beetje wordt er voor je neus prachtige livemuziek gespeeld.

Een vakantie naar Murcia in Spanje

Ontdek naast Murcia ook deze Europese zomerbestemmingen:

Reacties

Geef een reactie