Het recept van vandaag is in principe een kwestie van het bij elkaar gooien van ingrediënten. Oké, je moet een klein beetje snijwerk verrichten, maar meer dan tien minuten ben je absoluut niet kwijt voor de bereiding van deze pita met feta, kikkererwten, kidneybonen en munt. Ik eet niet graag twee dagen achter elkaar hetzelfde, maar dat is bij deze frisse salade geen enkel probleem.
Benodigdheden voor pita met feta (voor 2 personen / 6 goedgevulde pita’s)
- 6 pita’s
- 200 g witte kaas
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- Verse munt
- Klein blikje kikkerwten
- Klein blikje kidneybonen
- 1/2 citroen
Bereiden (circa 10 minuten)
- Bak de pita’s volgens de verpakking of doe ze even in het broodrooster.
- Snijd de witte kaas en rode ui in kleine stukjes en snijd de verse munt fijn. Giet de kikkererwten en kidneybonen af en doe alles samen in een kom. Pers de citroen leeg over de salade.
- Maak de pita’s voor de helft open en vul deze met de salade. En klaar is je gezonde maaltijd!
Eet smakelijk! Lijkt dit jou een lekker recept?
Probeer ook eens de volgende recepten:
- Recept: risotto met artisjok en zongedroogde tomaat
- Recept: parelcouscous met halloumi en aubergine
- Ontbijttip: granola met hazelnoten, cacao en kokos (vegan)
Dit bericht heeft 2 reacties
ziet er erg lekker uit! Ik houd echt
enorm veel van feta. wil dit zeker
eens gaan proberen. Dankjewel
voor de tip!
liefs joelle
Wow, dit lijkt me zo lekker! Super goed idee :D