Dit is het leukste hostel in Ubud, Bali – alleen voor vrouwen!

Als je alleen door Bali gaat backpacken, verblijf je waarschijnlijk vooral in hostels. Dit zijn namelijk dé plekken om medereizigers te ontmoeten en samen het eiland te verkennen. Om het juiste hostel voor jou te vinden, is het altijd slim om in je netwerk om aanbevelingen te vragen. Je wilt immers niet per ongeluk in een feesthostel belanden als je graag op tijd naar bed gaat. Staat Ubud op je lijstje? Dan weten wij het leukste hostel in Ubud voor je, een plek waar alleen vrouwen welkom zijn.

Hostels zijn er voor alle soorten budgetten en reisliefhebbers, en je zult er dan ook reizigers van alle leeftijden tegenkomen – iets wat je misschien niet van tevoren verwacht. Sommige reizigers vinden het geweldig om in een gemengde kamer te verblijven, terwijl anderen de voorkeur geven aan een slaapzaal alleen voor vrouwen. Als je naar Ubud gaat, is hostel Arya Wellness Retreat zeker een goede optie om te overwegen.

hostel voor vrouwen in ubud: Arya Wellness retreat

Tijdens mijn verblijf in Ubud verbleef ik bij Arya Wellness, een hostel voor vrouwen dat perfect in het centrum ligt. Eerlijk is eerlijk, Arya Wellness is een hostel waar je ‘U’ tegen zegt. En met een gemiddelde van 9,4 op Booking.com bewijzen ze ook wel dat het zomaar het leukste hostel in Ubud is.

Bij aankomst word je hartelijk verwelkomd met een verse kokosnoot, waarna je naar je kamer wordt begeleid, die je met drie anderen deelt. De kamer is voor hosteltermen brandschoon, er ligt een (bad)handdoek klaar op je bed en ook de badkamer is zo schoon dat je er zonder aarzeling op blote voeten kunt douchen.

Daarnaast heb je een ruime kast met een sleutel om je koffer en andere spullen veilig op te bergen. Dit zijn slechts enkele redenen waarom Arya Wellness in Ubud een absolute aanrader is.

een goede nachtrust zoals thuis

En dan het bed, niet onbelangrijk! Tijdens mijn vakantie op Bali heb ik nergens zo lekker geslapen als hier. Wanneer je wakker wordt met het gevoel alsof je in je eigen bed thuis ligt, zegt dat genoeg.

Het bed is een comfortabele twijfelaar, voorzien van een nachtlampje, stopcontact en een plankje voor al je ‘nacht essentials’, zoals je oordopjes, telefoon en boek. Bovendien kun je je bed volledig afsluiten met gordijnen voor extra privacy. Ook houdt iedereen rekening met elkaar, waardoor je kamergenoten niet schreeuwend terugkomen van hun avondje uit.

⮕ Al enthousiast geworden? Boek Arya Wellness – femaly only

gratis Activiteiten van Arya Wellness

Veel hostels doen hun best om leuke activiteiten te organiseren die het gemakkelijker maken om contact te leggen, maar bij Arya Wellness gaan ze nog een stapje verder. Ze bieden dagelijks diverse gratis activiteiten aan, die overzichtelijk worden weergegeven in de gemeenschappelijke ruimte waar je gedurende de dag kunt chillen en eten en drinken bestellen. Dit laatste is wel op eigen kosten uiteraard.

Zo kun je elke ochtend deelnemen aan een yoga- of meditatiesessie en wekelijks genieten van een filmavond met pizza, kookworkshop of cacao ceremonie. Daarnaast zijn er nog meer extra’s, zoals een dagelijkse massage of manicure – ook helemaal gratis. Zie onderstaande foto voor een overzicht van alle activiteiten.

ontmoet hier je nieuwe vriendinnen

Alleen in een hostel aankomen kan best spannend zijn. Juist daarom is Arya Wellness een perfecte keuze. Voor mij hielp het gezamenlijke etentje dat diezelfde avond werd georganiseerd om andere meiden te ontmoeten. De meeste meiden zijn namelijk ook alleen en staan open voor deze momenten om contact te maken. Daarnaast kom je vaak de meiden uit je gedeelde kamer tegen, en wie weet klikt het meteen!

Voel je niet bezwaard om voor te stellen iets leuks te doen – de kans is groot dat je een enthousiast ‘ja’ krijgt. Heb je liever wat tijd voor jezelf? Ook geen probleem. Overdag relaxen velen bij het zwembad, waar ze genieten van de zon, een goed boek of (video)bellen met het thuisfront.

Kosten overnachting Arya wellness retreat

De kosten per overnachting bij Arya Wellness in Ubud liggen mogelijk iets hoger dan je zou willen uitgeven tijdens je backpackvakantie. Het is daarom goed om mee te nemen in je overweging hoe belangrijk het voor je is om nieuwe mensen te ontmoeten, goede nachtrust te krijgen en deel te nemen aan de vele activiteiten die het hostel organiseert.

De prijs ligt gemiddeld rond de 40 euro per nacht, afhankelijk van het seizoen (laag- of hoogseizoen). Dit bedrag is inclusief ontbijt, een scala aan activiteiten en toegang tot het buitenzwembad. Voor dit tarief kun je inderdaad alleen in een accommodatie elders of in een veel goedkopere hostel verblijven, maar dan moet je mogelijk wel inleveren op hygiëne, comfort, rust en activiteiten.

⮕ Ook in het leukste hostel in Ubud overnachten? Boek de accommodatie hier

Intussen meer ontdekken over Bali? Bekijk ook:

Reacties

Geef een reactie