Van feestjes tot zonnebaden: dit valt er te beleven in Canggu, Bali

Als je voor het eerst naar Bali reist, heb je waarschijnlijk al gehoord van Canggu, het tropische en vooral ook populaire paradijs in Indonesië. Canggu is dé plek voor liefhebbers van relaxte strandtenten en bruisende avondfeesten. Voor culturele activiteiten, een natuurlijke omgeivng en meer rust kun je beter een andere bestemming aan je reisroute door Bali toevoegen. In dit artikel ontdek je wat je allemaal kunt doen en beleven in Canggu.

Alles wat je kunt beleven in Canggu, Bali
Love Anchor Market in Canggu

1. Feestje hier, feestje daar

Canggu is de perfecte bestemming voor feestliefhebbers. Stel je maar eens voor: dansen in een zomerse outfit onder de palmbomen, met een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is de ideale setting voor een onvergetelijk feestje. Hieronder volgen een aantal populaire plekken waar je een geslaagd feestje in Canggu zult beleven.

  • The Old Man
  • Potato Head
  • La Brisa
  • Luigi’s Hot Pizza

Wil je weten wat er de komende tijd op de agenda staat? Bekijk dan van tevoren hun Instagram-pagina’s om te zien welke speciale evenementen er gepland zijn tijdens jouw verblijf.

2. Bezoek marktjes op zondag

Op zondag kun je in deze strandplaats de gezelligste marktjes bezoeken, waar je kunt snuffelen tussen sieraden, (zwem)kleding en interieurdecoratie. Let wel op: de verkopers kunnen behoorlijk opdringerig zijn, dus laat jezelf vooral niet onder druk zetten. Zeg eventueel gewoon ‘hallo’ en negeer ze daarna als je het vervelend vindt worden. Enkele populaire markten in Canggu om te bezoeken zijn:

  • La Brisa Sunday Market
  • Love Anchor Market
  • Samadi Sunday Market

3. TRakteer jezelf op spa treatments

Op Bali zijn beautysalons volop aanwezig, en het allerleukste is: je kunt hier genieten van luxe behandelingen voor een fractie van de prijs die je in Nederland zou betalen. Of je nu zin hebt in een ontspannende massage, een uitgebreide gezichtsbehandeling of een manicure; laat jezelf verwennen en boek alle behandeling(en). Je zult er geen spijt van krijgen! Een gouden tip: Spring Spa.

Zwembad bij Kos One Hostel
Zwembad bij Kos One Hostel

4. Aan het zwembad met een boek

Hoewel er veel strandtenten zijn waar je vanuit je strandbedje over de zee uitkijkt, is het ook begrijpelijk als je eens een dag bij het zwembad met je boek of e-reader wilt doorbrengen. Kos One Hostel is een populaire plek waar je de hele dag welkom bent. Ik verbleef zelf in dit hostel, maar ook als niet-gast kun je hier voor 100.000 IDR (omgerekend 5,79 euro in augustus ’24) een dag verblijven. Je krijgt een handdoek bij de receptie en je kunt de hele dag overheerlijk eten en drinken bestellen.

5. Shop till you drop in canggu

Zorg ervoor dat je voldoende ruimte in je koffer vrijlaat, want Canggu is een waar winkelparadijs. Van bikini’s en zomerjurkjes tot slippers en stijlvolle interieurdecoratie; je vindt het hier allemaal. Vergeet dus niet om een dag(deel) in te plannen om door deze boetieks te struinen, die je absoluut niet mag missen als je met een Grab door de straten scootert. Maak af en toe een tussenstop bij een hip koffiebarretje voor een verfrissende oat iced latte om even bij te komen.

Penny Lane in Canggu, Bali
Eten bij Penny Lane in Canggu

6. ETEN & DRINKen in Canggu: Foodguide

Eten en drinken in Canggu is elke dag weer een waar feestje. Er zijn talloze trendy hotspots te vinden. Op elke hoek van de straat kom je wel een gezellig koffietentje of een nieuw restaurant tegen waar je een keer wilt dineren. Ja, in Canggu kun je mogelijk last krijgen van keuzestress. Maar als dat het grootste probleem van de dag is, kom je er wel doorheen.

Hieronder volgen restaurants, koffiebars en andere hotspots, maar vergeet zeker niet om ook TikTok in de gaten te houden waar veel reizigers hun favoriete plekken delen.

  • Bakkerij – Fold, Monsieur Spoon
  • Ontbijt en lunch – Crate Café, iam Vegan Babe, Deli, Copenhagen, The Common
  • Restaurant – Lola’s Cantina Mexicana, Penny Lane, Luigi’s Hot Pizza,
  • Koffie – Revolver, Gigi Susu, Milk & Madu Beach Road, Blacklist Coffee Roasters, BGS
  • Van ontbijt tot diner – ZIN Café, Le Bajo Bali (met zwembad), The Lawn, Times Beach Warung
  • Bar – The Tarot Bar, Old Man’s Bar, Sand Bar

7. Rooftopbars en beach clubs in canggu

Het ultieme vakantiegevoel op Bali, en vooral in Canggu, is een cocktail in je hand. Op het strand. Onder de palmbomen. In een warme bries bij een tropische strandtent. En laat er daar nu genoeg van zijn in Canggu. Ik was er zelf net te kort om ze allemaal uit te proberen, maar de volgende strandtenten in Canggu hoorde ik regelmatig voorbijkomen:

  • Sol Rooftop Bali
  • Potato Head
  • La Brisa
  • The Lawn

Conlusie: er valt genoeg te doen en te beleven in Canggu. Wil je meer plekken op het Indonesische eiland Bali ontdekken? Lees dan ook onze artikelen over Sidemen, Ubud en Uluwata:

Reacties

Geef een reactie