De vijg is heerlijk door een salade, op wentelteefjes of gewoon als snack tussendoor, maar heb je als eens burrata met vijgen op? Toast met burrata is sowieso altijd een goed idee, maar de combinatie met vijgen en rozemarijn is echt next level. Verwen jezelf daarom de eerstvolgende keer met deze lunch!
De smaak en het oogstseizoen van vijgen
Wat zijn vijgen toch heerlijk. Ze zijn zoet van smaak, aromatisch en je kunt ze met schil eten. Het liefst eten we ze het hele jaar door, maar zo gemakkelijk zijn ze niet verkrijgbaar. Vijgen uit het Middellandse Zeegebied kun je in juni en juli eten, waarvan Turkije de grootste producent is. In Nederland is dit pas halverwege september en op z’n vroegst eind augustus. Nu dus!
Burrata op toast maakt elke dag weer goed
Burrata kan je op vele manieren eten. Bij een Italiaanse antipasta, op bruschetta met wat truffelolie of een tomatenrisotto. We kunnen eindeloos doorgaan! Vandaag maken we met een bol burrata een lunch (of ontbijt of brunch) om je vingers bij af te likken. Maak dus maar snel die wandeling naar de supermarkt, sla een aantal vijgen in en geniet deze week nog van dit recept voor toast met burrata.
Ingrediënten voor toast met burrata
Genoeg voor ongeveer 3 tot 4 toasts
- Brood naar keuze, geroosterd
- Burrata
- 1 tot 2 vijgen
- 1 takje rozemarijn, geritst
- Honing
- Olijfolie
En zo maak je de toast met burrata!
Klaar in minder dan 10 minuten
- Doe een beetje olijfolie in een koeken- of grillpan en rooster de sneetjes brood op laag tot middelhoog vuur goudbruin.
- Snijd ondertussen de vijgen in dunne plakjes en hak de geritste rozemarijn fijn.
- Brood goudbruin? Top! Verdeel de burrata over het geroosterde brood, gevolgd door de plakjes vijgen en de rozemarijn. Maak af met was honing en je lunch is alweer klaar. Eet smakelijk!
Probeer ook eens een van de vegetarische lunchrecepten:
- Vegan tonijnsalade op geroosterd brood
- Burrata met groene asperges en een erwtenmousse
- Scrambled tofu met tomaat en avocado (vegan)