Wat te doen? 10 van de leukste winteractiviteiten in Amsterdam

Wanneer de binnenstad van Amsterdam weer straalt onder de prachtige feestverlichting, is het officiële startschot voor het winterseizoen gegeven. Het is vroeg donker en de winterjassen kunnen weer aan. Om te voorkomen dat we onder een warme deken op de bank kruipen, sommen we in dit artikel originele winteractiviteiten in Amsterdam voor je op.

Terwijl je geniet van een glühwein of andere (non-)alcoholische versnaperingen, kun je tot en met 21 januari 2024 langs de schitterende lichtkunstwerken wandelen tijdens het Amsterdam Light Festival. Voor die regenachtige of ijskoude dagen, wanneer je liever binnen iets leuks wilt doen, staan wij voor je klaar met een reeks originele winteractiviteiten in Amsterdam.

Dit zijn de leukste winteractiviteiten in Amsterdam

Cocktails drinken op een bijzondere plek

Afgezien van het genieten van een uitgebreide wijnproeverij of een gezellige avond in een typisch Amsterdamse bruine kroeg, is de stad ook de ideale plek voor een avondje nippen aan heerlijke cocktails. Kies voor een espresso martini terwijl je uitkijkt over de verlichte stad, waan je in Italiaanse sferen met cocktails met limoncello, of ontdek een bar die gespecialiseerd is in een scala aan dranken met rum.

Amsterdam herbergt een keur aan toonaangevende cocktailbars (zie: “10 van de beste cocktailbars in Amsterdam“) waaruit je kunt kiezen, zoals Bar Oldenhof, Bar TwentySeven en Vesper Bar.

Een avond kaasfonduen bij restaurant Smelt

Het winterseizoen is pas compleet met een avond kaasfonduen. En voor deze huiselijke gezelligheid kan je perfect kunnen aanschuiven bij restaurant Smelt. Met vestigingen in de 9 Straatjes en op het Westergasterrein verrast dit restaurant je met de fijnste Franse, Zwitserse en Nederlandse kazen, afkomstig uit de gerenommeerde Kaaskamer van Amsterdam. Bij de kaasfondue krijg je standaard zuurdesembrood van Fort 9 en diverse seizoensgroenten. Daarbij kan je ook nog een aantal side dishes bestellen, en zijn er passende wijnen om uit te kiezen.

Audiovisuele tour bij Amaze Amsterdam

Stap in de audiovisuele speeltuin van Amaze Amsterdam waar allerlei licht- en geluidseffecten je door zeven verschillende ruimtes van een voormalige nachtclub begeleiden. Lasers, rook en andere interactieve showtechnieken laten je voelsprieten overeind staan. Tegelijkertijd ga je volledig in het moment op en wil je het liefst nog langer in die audiovisuele bubbel blijven hangen. Sluit de tour af met een warme drank en stuk taart of alcoholische versnapering.

DALi en GAUDI bij Fabrique des Lumières

Fabrique des Lumières is ook dit winterseizoen weer een groot succes. Na de succesvolle expositie van Jimmy Nelson vorig jaar kun je op het Westergasterrein nu genieten van een zintuigprikkelende tentoonstelling gewijd aan Dalí en Gaudí. Daarnaast is er ook een betoverende ervaring die een ode brengt aan de kosmos. Alle drie de exposities zijn te bewonderen tot en met 25 februari 2024, waarbij een toegangsticket 16 euro per persoon kost. Eenmaal binnen, ben je vrij om zo lang te blijven als je wilt.

Volg een workshop pottenbakken voor beginners

Het zelf pottenbakken van je eigen theemokken, dinerborden of bloemenvazen klinkt als het beste idee ooit, toch? Je zou natuurlijk zelf boetseerklei kunnen aanschaffen, maar het wordt nog leuker als je de fijne kneepjes van het vak leert op een draaischijf als een echte professional. Doe mee aan een eendaagse workshop, een weekendcursus, of misschien ga je wel voor in totaal 8 pottenbaklessen. Hier zijn een paar voorbeelden van plekken waar je kunt kijken voor een kleiworkshop in Amsterdam bij voorbeeld Clay Café Amsterdam of De Kleiacademie.

Nog meer originele winteractiviteiten in Amsterdam

HET AMSTERDAMSE WINTERPARADIJS BIJ RAI

Tot het einde van het jaar, van 14 tot en met 30 december 2023, ondergaat de RAI opnieuw een transformatie tot het Amsterdamse Winterparadijs. Hier kun je genieten van diverse winterse lekkernijen en dranken, attracties en oneindig veel schaatsplezier. Dit jaar wordt er iets nieuws geïntroduceerd: het Lichtjesparadijs. Ontdek een betoverende wereld van prachtige lichtsculpturen en duizenden fonkelende lichtjes. Deze magische winterervaring wil je absoluut niet missen.

Huilen van het lachen bij stand-up comedy

Laat je lachspieren trainen tijdens een avondje cabaret, bijvoorbeeld bij comedyclub Toomler. Op meerdere dagen in de week betreden zowel bekende als minder bekende comedians het podium om het publiek te vermaken met hun hilarische grappen. Voor comedians biedt dit tevens een kans om nieuwe grappen uit te proberen en te ontdekken of ze in de smaak vallen. Op de dag zelf gaan altijd de laatste 20 kaarten in de verkoop, waardoor je op een spontaan moment deze winteractiviteit in Amsterdam kunt boeken.

Wijnproeverij bij Chateau Amsterdam

Wijn en winter vormen een perfecte combinatie. Bij Chateau Amsterdam gelegen in het noorden, kun je volledig ondergedompeld worden in het leven van deze Amsterdamse wijnmaker. Elke dinsdag tot en met zondag, tussen 1 en 5 uur ’s middags, kun je genieten van een uitgebreide proeverij van zeven wijnen die al je zintuigen prikkelen. Ontdek het volledige proces van druif tot fles, terwijl je de Amsterdamse druiven in glanzende glazen proeft. De ervaring wordt verrijkt met bijpassende hapjes, waarbij de sommeliers je uitstekend advies kunnen geven.

Kaasproeverij op een lopende band bij Kaasbar

Winter en wijn vormen al een geweldige combinatie, maar laten we eerlijk zijn, er ontbreekt nog iets essentieels: een uitgebreide kaasplank. Het water loopt je vast al in de mond bij het idee van een zorgvuldig samengestelde selectie kazen op een plank. Maar stel je voor dat deze kazen op een lopende band voorbij komen? Dat is pas echt kaas-tastisch! Wil je toch? Boek dan snel een plek aan de bar bij de Kaasbar in De Pijp. En voor de liefhebbers van kaasfonduen, dat kan hier nu elke dag van de week, tussen 5 en half 7. Vergeet niet van tevoren een tafel te reserveren.

Ontdek naast de winteractiviteiten Amsterdam ook het volgende:

Reacties

Geef een reactie