Recept voor vegan café mocha smoothie

Koffie in een smoothie. Al eens geprobeerd? In combinatie met onder meer havermout, banaan en een goede eetlepel pindakaas is het voedzame smoothierecept van vandaag ideaal om je ochtend mee te starten. En omdat het slechts een kwestie van alle benodigde ingrediënten bij elkaar gooien is, is je vegan café mocha smoothie in een mum van tijd klaar.

Recept voor vegan café mocha smoothie

Mocha smoothie: koffie, chocolade en smoothie in één

Een café mocha, ook wel mocaccino genoemd, is vergelijkbaar met een café latte, maar dan met een vleugje chocolade erin. Je kan hiervoor iedere chocolade naar wens gebruiken, maar pure chocolade wordt wel meestal aangeraden. Die gebruiken we bovendien voor dit recept om er samen met de plantaardige melk een vegan smoothie van te maken. Niet alle pure chocolade is trouwens per definitie veganistisch, dus let hierbij op in de supermarkt.

Pindakaas of hazelnoten voor een lichte notensmaak

Om er een lichte notensmaak aan te geven, voegen we een ruime eetlepel pindakaas toe. Een andere notenboter mag natuurlijk ook; het is maar wat je net in huis hebt liggen. Eventueel kan je de pindakaas ook vervangen door een aantal hazelnoten, een lekkere combinatie met de pure chocolade.

Vegan café mocha smoothie recept

Benodigdheden voor vegan café mocha smoothie

Ongeveer 500 ml | Voor 1 of 2 personen

  • 1 of 2 shots espresso
  • 300 ml havermelk of andere plantaardige melksoort (voor 1 shot espresso, anders 250 ml gebruiken)
  • Klein handjevol havermout
  • 1 banaan, evt. al gepeld uit de vriezer
  • 1 el pindakaas
  • 1 blokje vegan pure chocolade
  • 2 tot 3 ijsblokjes
  • Optioneel: hazelnoten (of ter vervanging van de pindakaas)

En zo maak je de vegan café mocha smoothie klaar!

In minder dan 5 minuten

  1. Snijd de banaan in stukken of haal gepelde banaan uit de vriezer.
  2. Zet een shot espresso, bijvoorbeeld speciale nespresso cups voor espresso. Voor wie meer dan één koffie in de ochtend drinkt of de smoothie wil delen, kan eventueel ook een dubbele espresso zetten.
  3. Doe de gesneden banaan, shot(s) espresso, havermelk, havermout, blokje pure chocolade, pindakaas en ijsblokjes in bijvoorbeeld een Nutribullet of blender.
  4. Mix dit net zolang totdat er één glad mengsel ontstaat.
  5. Verdeel de vegan café mochas smoothie over de glazen.
  6. Optioneel: rasp nog een beetje pure chocolade als garnering. Het oog wil immers ook wat. ;)
Recept voor vegan café mocha smoothie met havermelk

Ontdek ook de volgende vegan drankrecepten op Fashiable:

€ – Dit artikel bevat een betaalde samenwerking

Reacties

Geef een reactie