Hotspot Brussel: vegan hemel bij koffiebar L’Alchimiste

Vegan hotspot alert! Bij steeds meer restaurants staan er vegan opties op de kaart. Niet alleen Nederland, de hele horecawereld richt zich steeds meer eetplekken met een veganistische levensstijl. Zo ook is er in Brussel veel om te snoepen. L’Alchimiste is een veganistische koffiebar waar de lekkerste dranken en gerechten op je staan te wachten.

Vegan koffiebar L'Alchimiste in Brussel

Wie? Vegan koffiebar L’Alchimiste
Waar? Savoiestraat 59, 1060 Sint-Gillis (Brussel)
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 07.00 uur 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur – 16.00 uur
Zondag: gesloten

L’Alchimiste, de gezelligste huiskamer van Brussel

Koffiebar L’Alchimiste bevindt zich net als conceptstore The Wild Lab in de gezellige, maar vooral hippe wijk Sint-Gillis. Het fijne gevoel dat je krijgt wanneer je hier door de straatjes loopt, sluit naadloos aan bij het interieur van L’Alchimiste. Een bakstenen muur, een mini-bibliotheek en een lieve hond die naast je op de bank in slaap valt. Het is eigenlijk alsof je bij iemand op visite gaat die voor al je lievelingseten en drinken heeft gezorgd. Daar zeg ik absoluut geen ‘nee’ tegen.

Vegan koffiebar L'Alchimiste in Brussel

Veganistische lekkernijen voor bij de koffie of thee

Niet alleen het interieur wil je opvouwen en in je handtas stoppen, ook de nieuwsgierigheid naar de vegan recepten is flink aanwezig. Alles is huisgemaakt, organisch en plantaardig. En dat proef je. Wij hadden al een lunch achter de kiezen, toch konden we het niet laten om bij onze pot dampende thee een aantal veganistische zoetigheden te proeven. Met als hoogtepunt het nog warme(!) pindakaaskoekje. Daarvan wil je gewoon een volle pot thuis hebben.

Vegan koffietent L'Alchimiste in Brussel
Vegan lunchtent L'Alchimiste in Brussel

Ontbijt, lunch, of toch liever een uitgebreide brunch?

All-day breakfast, lunch, broodjes en vele andere lekkernijen: dat je honger hier gestild wordt, is een ding dat zeker is. Maar wie graag all-in gaat (als je dan toch in Brussel bent), kan zich aansluiten bij de brunch dat één keer per maand op een zondag plaatsvindt. Om erachter te komen op welke zondag de eerstvolgende brunch wordt georganiseerd, moet de Instagram van L’Alchmiste in de gaten houden.

Vegan lunchen bij L'Alchimiste in Brussel

Ontdek nog meer hotspots in en rondom Brussel:

Reacties

Geef een reactie