Een weekendje weg in Nederland

Hard werken wordt beloond, want een week voor mijn afstudeerdeadline had ik alles zonder enig stressmoment ingeleverd. Heel erg fijn, want hierdoor kon ik met een gerust hart een lang Pinksterweekend weg met Jazz en zijn familie. We gingen naar Hellevoetsluis, een vestingplaats in Zuid-Holland. Scroll naar beneden voor foto’s van schattige konijnen, een berg aan sushi en allerlei zonnige kiekjes.

We verbleven in vakantiepark Cape Helius van Roompot. Bij Roompot heb je waarschijnlijk een bepaald beeld in gedachten, maar daar zie je in dit park niets van terug. Het gaf me juist een beetje een Amerikaans gevoel met de gekleurde, houten huisjes, veranda’s en de rotonde voor onze enorm lange oprit.

Nog leuker waren de vele konijnen die in onze tuin en de rest van het vakantiepark rondhuppelden. Ik denk dat ik letterlijk iedere keer ‘ahhh’ riep toen ik er weer een zag.

Zo dichtbij en toch zo ver weg, want de konijnen wilden – wat meer dan logisch is – niet geaaid worden. Ach, gelukkig hebben we de foto’s nog.

Na een heerlijk ontbijt op de zaterdagochtend maakten we een wandeling door de vestingplaats. Het leek eerder een zondag. Het was zo rustig dat je haast een speld kon horen vallen.

Goooo Jazz! Vanwege Pinksteren waren en hier en daar wel wat activiteiten te doen, zoals katapult schieten. Ik deed uiteraard ook nog een poging, maar ik drie schoot keer (flink) mis.

Hey hallo lieve hond.. die één seconde na deze foto hard ging blaffen. Toch minder geliefd dan gehoopt, meh.

Stroop die mouwen maar op. We hadden het enthousiaste plan om sushi voor 9 man te maken. In de middag gingen we alvast aan de slag. Rijst koken, alle ingrediënten snijden en de roltechniek onder de knie krijgen.

En rollen (en snijden) maar! Zie hier op één foto (bijna) alle sushi die we hebben gemaakt.

Na ons sushi-avontuur gingen we met z’n allen een wandeling op het strand van Oostvoorne maken. Een perfect moment om met mijn nieuwe cameralens te spelen. Trouwens, had ik al verteld dat deze maar liefst 1,5 kilo weegt? Wow!

 

Jazz maakte een fotootje van mij…

…en ik een van hem. Volgen jullie trouwens al mijn fotografie account @nannegraph op Instagram?

Goede timing, of niet dan?

Na onze wandeling warmden we met een drankje op bij de aangelegen – en volgens mij ook enige – strandtent.

Aanvallen! Behalve de sushi hadden we ook nog gefrituurde scampi’s en groenten. Ohhhh, het was veel te veel, maar ook veel te lekker. Ik kan je vertellen: het meisje achter de camera was zielsgelukkig.

Het familieweekend is pas compleet wanneer we elk spelletje fanatiek hebben uitgespeeld. Op deze foto zie je Mexicain Train. Het lijkt een beetje op domino, maar dan nog veel leuker.

Zondag was het eindelijk zomers weer en kon ik eindelijk wat aan mijn melkbenen doen. We maakten nogmaals een wandeling door Hellevoetsluis om ondertussen van de warme zon te genieten.

Tadaaa, even poseren voor de vuurtoren in mijn zwierige rok van ONLY.

Jazz maakte ook nog wat fotootjes met zijn camera.

Terug in het huisje pakte ik nog een aantal stukjes sushi die over waren van de avond ervoor. Nou, daar maak je mij heel gelukkig mee.

De rest van de middag heb ik in het zonnetje gebracht en ben ik half in slaap gekukeld. Het was lang geleden dat mijn hoofd niet geforceerd overuren hoefde te draaien.

Vanwege Pinksteren konden we een nacht langer blijven, dus we gingen zondagavond nog met zijn allen barbecuen en uiteraard werden er ’s avonds spelletjes gespeeld. De volgende ochtend dronken we met zijn allen nog een kop koffie en toen gingen iedereen naar huis toe.

Fijne week lieve mensen!

Reacties

Geef een reactie