Hotspot Amsterdam: Lt. Cornelis [Permanent gesloten]

Restaurant Lr. Cornelis is helaas permanent gesloten. Bekijk andere hotspots in Amsterdam per buurt. Een ode aan de Hollandse keuken bij restaurant Lt. Cornelis, te vinden in de Voetvoogstraat, parallel aan de Kalverstraat. Allerlei ingrediënten van Nederlandse bodem worden hier omgetoverd tot culinaire gerechten die er als een waar kunstwerkje uitzien. Leer bij Lt. Cornelis ‘ons eten’ op een nieuwe manier kennen.

Wie? Restaurant Lt. Cornelis
Waar? Voetboogstraat 13, 1012 XK Amsterdam (Centrum)
Wanneer? Maandag tot en met zondag: 17.00 uur – 22.30 uur

Door een mix van heden en verleden (hallo prachtige, authentieke trap uit de 17e eeuw) en met het gebruik van de puurste ingrediënten van eigen bodem krijg je een culinaire ervaring gegarandeerd. Er staan diverse voor-, hoofd- en nagerechten op de kaart, maar ook is er een wisselend verrassingsmenu van de chef. Deze wordt ten alle tijde aangepast op de aangegeven allergieën van de gast. Wij gaven ons over aan het verrassingsmenu, en inderdaad: een en al verrassingen! Een diversiteit aan smaken en bij ieder gerecht kregen we steeds een perfect passend wijntje ingeschonken.

Bekijk onderstaande foto’s om een impressie van de geserveerde (verrassings)gerechten te krijgen:

Gemarineerde coquilles met een salade van meiknol en een citroengel.

Sous-vide gegaarde kip met krokante kippenworstjes, uienchutney en een saus van kippenlever.

Zacht gegaarde kalfswang met een puree van knolselderij en koffie, artisjok, Amsterdamse ui en koffie meringue.

Parfait van drop met geroosterde biet, gel van citroen, een tonkaboon en een tonkaboon ijs.

Op links een drop cocktail en op rechts een Hollandse aardbeien cocktail.


Eerste en laatste foto door Lt. Cornelis, overige door mij gemaakt.

Ontdek nog meer eetgelegenheden in het centrum van Amsterdam.

Reacties

Geef een reactie