Hotspot Amsterdam: GåRD Nordic Kitchen

Heb je ooit de Scandinavische keuken geprobeerd? En dan laten we het bekende, Zweedse woonwarenhuis natuurlijk even achterwegen. Bij restaurant GåRD Nordic Kitchen – op loopafstand van Amsterdam ArenA – kun je je laten verrassen door allerlei gerechten van onze bovenburen. Noorse kabeljauw, Zweedse gehaktballetjes of Deens roggebrood: je vindt het allemaal terug op de digitale menukaart. 

Restaurant GåRD Nordic Kitchen

Wie? Restaurant GåRD Nordic Kitchen
Waar? Hoogoorddreef 3, 1101 BA Amsterdam (Zuidoost)
Wanneer? Maandag tot en met vrijdag: 06.30 uur – 00.00 uur
Zaterdag en zondag: 07.00 uur – 00.00 uur

Een gevulde plateau als voorproefje van de Scandinavische keuken

Om perfect met de Scandinavische keuken kennis te maken, kregen we als voorgerecht een gigantisch plateau vol met alle starters voorgeschoteld. Onder andere een champignon met artisjokkensoepje, garnalensalade op toast (lust ik normaal écht niet, maar het was super lekker), Zweedse gehaktballetjes en Deense Smørrebrød met allerlei fantastische smeerseltjes. Mmm, ik vind het lastig om één favoriet te kiezen. Allemaal zo lekker.

Restaurant GåRD Nordic Kitchen

Restaurant GåRD Nordic Kitchen

Geef je bestelling door via een tablet

Bestellen doe je via een iPad. Hierop zie je visueel alle gerechten. Zo weet je van tevoren al wat je krijgt en hierbij kies je ook meteen je sides, zoals aardappelpuree, frietjes, met limoen gemarineerde broccoli of een kleine salade. Deze krijg je heel leuk in een klein pannetje bij je hoofdgerecht geserveerd. Ikzelf koos voor een zalm, want daar maak je mij altijd gelukkig mee. Jazz ging voor een perfect klaargemaakt biefstukje.

Geen zin in iets geks? Ga dan voor een internationale klassieker

Voor wie toch liever in een simpele hap zin heeft (ha, dat past mooi bij het Scandinavische minimalisme), kan zich aan een internationale klassieker wagen, zoals een hamburger of gnocchi. Maar ja, als je dan éindelijk in zo’n restaurant bent, is het wel zo leuk om je aan deze cuisine te wagen. Vooral de voorgerechtjes zijn stuk voor stuk top.

Restaurant GåRD Nordic Kitchen in Amsterdam

En voor wie er een complete avond van wil maken, kan na een partijtje goed smikkelen een filmpje pakken bij Pathé aan de overkant. Klinkt als een goed plan, toch?

Ben jij al een keer bij GåRD Nordic Kitchen wezen eten? Ontdek nog meer restaurants in Amsterdam-Zuid

Reacties

Dit bericht heeft één reactie

  1. Laura

    Dit ziet er heel lekker uit! Kende deze hotspot helemaal nog niet:)

Geef een reactie