Hotspot Amsterdam: Café Restaurant Amsterdam

Iemand hoeft maar het woord ‘carpaccio’ te roepen en ik kijk deze persoon al met hongerige ogen aan. Het is eenmaal een van mijn lievelings voor lunch. Café Restaurant Amsterdam zit net als mijn huidige stage in het historische Machinepompgebouw, op loopafstand van Westerpark. Aan het eind van de dag ruiken we soms zelfs hun geurrijke keuken, dus het werd dringend tijd dat ik bij de buren ging aanschuiven voor zo’n (stok)broodje carpaccio.

Café Restaurant Amsterdam bij Westergasfabriek

Wie? Café Restaurant Amsterdam
Waar? Watertorenplein 6, 1051 PA Amsterdam (Staatsliedenbuurt)
Wanneer? Maandag tot en met donderdag: 10:30 uur – 00:00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10:30 uur – 01:00 uur
Zondag: 10:30 uur – 00:00 uur

Je kijkt je ogen uit wanneer je voor het eerst het restaurant binnenloopt. Nooit verwacht dat er zo’n gigantisch restaurant inclusief buitenterras zit verstopt. Of eigenlijk zit het niet verstopt, maar het viel mij simpelweg niet op. Het is een heel hoog gebouw en bewaart een bijzondere geschiedenis die teruggaat naar de Industriële Revolutie. De machinekamer, waar nu Café Restaurant Amsterdam is gevestigd, stonden vier pompen die het duinwater via enorme buizen in de kelder en watertoren de stad inpompten. Het gebouw bleef tot maar liefst 1996 in gebruik.

Oké, dat was het stukje geschiedenis. Ik kwam hier natuurlijk speciaal naartoe om mij aan het stokbroodje carpaccio te wagen. En ja, deze krijgt van mij beslist een 10/10. Lekker groot, veel truffelmayonaise en een goedgevulde buik (after lunch dip!) achteraf. Ook de garnalenkroketjes van mijn collega’s zagen er verrukkelijk uit. Ik was hier zelf om te lunchen, wat al super gezellig was, maar ik weet bijna zeker dat dit een sfeervolle en romantische plek is om een hapje te eten wanneer het buiten donker is. Wat je zoal van de veelzijdige keuken kunt verwachten? Denk aan pasta met truffel, wilde eend, een linzenschotel en gekookte mosselen.

Broodje carpaccio bij Café Restaurant Amsterdam bij Westergasfabriek

Café Restaurant Amsterdam bij Westergasfabriek

Café Restaurant Amsterdam bij Westergasfabriek

Café Restaurant bij Westergasfabriek

Net als ik groot fan van carpaccio en truffel? Ga dan naar Café Restaurant Amsterdam! Bekijk hier alle andere hotspots in Amsterdam-West.

Reacties

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Laura

  oeh jaa, love carpaccio!!! ziet er heel goed uit daar!

 2. evelien

  Het ziet er super leuk uit! Ik ben fan van broodje carpaccio, heerlijk <3
  Liefs,
  Evelien

 3. evelien

  Het ziet er super leuk uit! Ik ben fan van broodje carpaccio, heerlijk <3
  Liefs,
  Evelien

Geef een reactie